Saturday, January 29, 2011

Tolonglah jangan buka kopitiam klu makanan kamu ala2 ajer...

Semalam gi beli barang sket kat Econjaya, disebabkan diri ini malas giler nak memasak jadi diri ini mengajak 2 buah ati gi makan kat mana2. Kata diri ini makan kat gerai pon taper la, jadi buah hati pon cakap

"Jom kita gi makan kat kopitiam jerteh"

Tapi bila buah hati tgk jer ke langit, buah hati tarik balik kata2 dia, katanya ari nak ujan, jadi buah hati bagi saranan pergi makan kat tempat yg dekat2 je ngan umah.

Diri ini pon stuju ajer, maklumlah diri ini malas da nak pikir, yang penting makan.

Jadi Buah hati pon gi la cari beberapa kedai makan dan kami setuju utk stop kat Lily kopitiam yg agak dekt ngan umah kami.

Diri ini yg mula2 tak mo makan tetiba rasa nak makan plak bila buah hati order chicken chop. Jadi kami pon orderlah 2 chicken chop, carrot susu, teh tarik ngan french fries tuk buah hati kecik.

Agak lama menunggu, pelayan antor makanan kami, diri ini pon mula terkebil2 bila tgk chicken chop tu lain macam jer. Buah hati pon gitu, nak gelak rasa serba salah plak sb makanan dah ada depn mata. Wlupon chicken chop tu baru harga RM8, tapi apakah chicken chop tu seharusnya begitu (hangus beb...huhuhu).

Nasib baik kami tak ngambik pic chicken chop tu time tu. Kalau tak musti kami leh tunjuk kat anda2 sumer. Mungkin pekerja tu nak bagi masak bahagian dlm, jadi dia tak pikir pada bahagia luar, huhu..sedey weh..

Airnya plak, walaupon buah hati kecik nampak cam best je minum carrot susu tu..tapi bila sampai ke lidah diri ini, diri ini hanya mampu bersabar..kurang carrot dan kurang susu. Begitu jugaklah dgn air teh buah hati . Buah hati hanya geleng pala..kata kami, "ini last kami datang cni"

Sebenarnya, diri ini cuma nak kata, kalau tak pandai masak bda yg tak pnh masak, janganlah jadikan makanan tu cam resepi utama, sebab itu malang namanya...

ikha jer yg rasa best minum carrot susu nih...huhu



p/s: tertekan dgn makanan tuh...uwaaaaaaaaa....

4 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

ko masak sendiri lee...

CintaZulaikha said...

aku pon nak merasa makan luar beb...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

diorang ni nak kaut untung jer lebih...
tp hidang makanan kat orang ala kadar jer...

sabor jer ler....

CintaZulaikha said...

tu la yg kadang2 pikir tuh...karang kalau downkan drg kata org melayu tak nak tolong org melayu plak...hmmmm