Wednesday, August 14, 2013

Friday, August 2, 2013

dia dapat, aku pon dpt..rezeki hari raya

Assalamualaikum u olss

siap juga akhirnya, wahahhahhahha
igtkan nak gantung kat umah
tp ada pulak yg nak beli
taperlah dah rezeki kami berdua kan
tukang beli dpt gambor
aku plak dpt duit rayo, hehehhe









baru perasan, kastemer mmg suka gambo2 islamik cenggini
leh bikin banyak2lah camni, hehhe

Thursday, July 18, 2013

Wednesday, July 17, 2013

aktiviti

Assalamualaikum u olss


bulan pose macam nih, tak banyak benda boley buat
selain mengaji quran
apa lagi nak buat kalau bukan melayan Fb 
dan melukis-lukis
tak ada permintaan utk bulan pose nih
tak apalah, ok jek...walaupon poket agak kering, sobss...

jadinya, ingat2 nak bikin lukisan utk dinding umah ni lagi
nak buat hiasan masa raya kononnya, huhu
tu pon kalau siap sblom raya
kalau idak, lps raya jugaklah gantungnya, huhuhu

sabo je laaaaaa...


Tuesday, July 16, 2013

ramadan kareem

Assalamualaikum u olss

perghhh dah berabad tak buka blog
jangan kata sawang
semak samun pon dah tumbuh
amik penyapu, sapu sket2..kehkehkeh

pe pon, aku nak ucapakan salam ramadan buat semua
kengkawan blog, kengkawan yg lalu lalang
semoga ramadan ampa sentiasa dilimpahi rahmat dan keberkatan..aminn


nanti I pegi umah u olss yer....tata~~

Monday, May 20, 2013

belum rezeki...

Assalamualaikum u olss

bila buka fb jek musti termenung panjang
mana taknya, tgk member2 semua dah mengandung lagi
dah pos gambo baby baru lagi
tapi diri ini, sobs2....blom ada rezeki lagi
lebih tak tahan bila ada yg kata diri ini merancang...
hakak tak rancanglah dikkkk....takmo nak rancang2...
umur ni bukan muda lagi nak rancang2...
ikha pon dah teringin sgt nak adik
semua patung dlm umah ni dah jadi baby dia...

adoii, ilang punca dah diri ini
rasa2 cam nak gi cek kat doctor
tapi, tak tahu nak dimulakan dari mana...
tak pernah buat dan tak pernah tahu...
iyalah kan, manalah tahu kut2 peranakan diri ini nih ada masalah
minta2 taklah kan...
jadinya....every month musti blur...sedeyy, lebih2 lagi bila tahu diri ini bocor..sobs

inilah namanya kuasa Allah
kita tak tahu apa yg dirancang olehNya
harap2 perancanganNya adalah perancangan yg terbaik buat diri ini dan famili
sb diri ini benar2 terlalu merindukan bau baby...

ps: diri ini yang menangis ketika sepi....ahaiii

ikha umur 2 hari

Sunday, May 19, 2013

majlis makan beradat yg owsem....:)


Assalamualaikum u olsss

ingat lagi tak entri sebelum ni  aku pernah cerita pasal big event 
dan baju peach pink yg nak aku pakai pergi majlis besr tuh
haaaaaaa, inilah dia, hehhe
cerita baju dan majlis makan beradat, kolej tentera udara yg owsemmm
kalau tya pada akulah
ini merupakan pertama kali aku join majlis2 camni
sebabnya, majlis nih utk sarjan dan ke atas yg dibuat oleh mess tentera
majlis ni dilangsungkan di hotel holiday villa, jumaat lepas
biasalah kalau majlis2 camni kan, depa mustilah buat malam2 hari
dah la malam, lama gilak plak tuh
jadi sebab itulah, kami2 tidak diwajibkan utk membawa anak2 
sob2, sian ikha, kena tinggal kat umah jiran..tu pon aku lari2kan
kalau tidak, mau bergayut kat kaki walid dia, melalak nak follow sekali....

abg kacak bawa kereta dgn laju, sb dah terlewat, hehhehhe
kul 6.00pm jek kami dah bertolak, katanya ada taklimat sebelum majlis berlangsung
ikotkan, majlis bermula jam 8 malam
alah, cam tak paham plak majlis2 rasmi camni
semua nak perfect kan, jadinya, kami2 ni dah diarahkan utk tiba awal di hotel dgn sms
banyak benda nak kasi tahu katanya
jadi berdesas desuplah kami ke alor setar dgn gopoh gapah, 
sebabnya, hahhaha, ptg tuh kami pi merendek dlu
tak tahu plak depa2 ni nak buat taklimat...kan dah terlajak masa...

amik nama...amik no meja..perghhh...seb baik sempat..
sampai jek kat hotel, lek lu kat lobby, goyang2 kaki sambil tgu beberapa member en abg muncul
agak2 dah ramai, depa semua pi naik lif, naik tingkat 9
jumpa jek meja urusetia, terus bg nama..masuk dlm data yang dah terpapar di skrin besor
perghhh, ramai sehhh...seb baik dpt meja hujung, kalau nak terkincit nanti pon, leh larik2 kuar cari tandas
tapi malangnya en abg dah bagi amaran, kalau nak kincit2, kena tgu abis majlis
aku pon pelik..aku tyalah, "spi kul brapa plak majlis nih?"
selamba jek dia jawab..."kul 11 lebey kut"
perghhh, gilaklah..kalau betol2 aku nak terkincit nanti, macam mana? mahu batu karang nak nunggu...
standart r...protokol kan..
sabooo je lahhh...

semua ahli majlis dah ada...cam best jek tgk memasing pakai messkit...lalalla
kata en abg, majlis ni samalah cam majlis meraikan kemenangan dalam peperangan
katanyaaaalah, walaupon aku tak paham....ngehngehngeh..

tanpa membuang masa, kami2 pon lepak2 dlm dewan
konon2 nak amik gambo bebanyak r malam tuh
last laki aku cakap agi
"jangan amik gambo masa majlis yang, tak dibenarkan.."
alorrrr, baru nak tjuk menu apa aku makan
tetiba dah kena tegah plak...ahaiiii
ni lah namanya, tak tahu adab dan peraturan
saya bukan army kut...jadi samalah cam saya budak baru belajar gamaknya
kalau tak diberitahu, mmg menonong je la aku amik gambo sesuka hati nanti
pastu kena halau, bahahhahhahha....gila ganaz spi kena halau~~tipu kut


en abg amik gambo dewan...dari kiri pon nampak encem...camno nih...
hahahha
dewan majlis....semuanya teratur..nampak sgt grand...
ada dlm 4 meja panjang kat sini...muat untuk 200 orang...
piala kemenangan...setiap meja musti ada dlm 4 piala yg depa letak
yg ni, btol2 duk depan aku...hehhe
bunga pon dapat, en abg kasi.....

majlis bermula jam 8.30 malam
memandangkan ketua komandan pon tiba agak lewat, jem kut rasanya
sb hari jumaat kat alor setar sama cam hari sabtu
makanya, hari itu adalah hari untuk berjimba2
hotel ni plak duk tgh2 bandar..jadi tak heranlah kalau ada yg tiba lewat sebab tak jpa parkir
parkir hotel ni kecik bangat sehhh...kalau lewat, gerenti kena parkir kena parkir kat luar, cayalahhhh
hotel jek grand...parkir kecik...pelik aku...

majlis dimulakan dengan muzik yang diiringi oleh band tentera darat
memandangkan band tudm pon ada majlis malam tu kat butterworth
jadi, terpaksa amik band tentera darat
time nilah semua protokol dah mula
majlis ni majlis paling sepi pernah aku gi
sedangkan sblom tuh, masing2 banyak mulut
mungkin ni lah namanya makan tentera kan
sopan gilakkk
setiap tingkah laku dan permulaan sesebuah majlis akan diiringin dengan pukulan hammer
jangan tya aku kenapa
hammer ni cam hammer kat mahkamah tuh
teranjat jemah bila depa ketuk untuk umumkan sesuatu perkara
cth, nak mula makan ke, nak bagi ucapan ke...camtu r

paling teliti bila time makan
menyuap akan bermula bila band tentera darat tadi mainkan lagu
habis jek lagu, kita pon kena habis makan juga
takleh dah nak suap2 baki salad kat dlm mulut
mahu kene sekeh ngn laki nti, hehhe
jadi, sb tulah, aku rasa cam tak puas dan tak tenang bila makan
walaupun pada hakikatnya depa dok main lagu titanic...hahhaha
yg aku perasan, bila kita makan, makanan berat
depa dok main lagu rancak
tahu r, nak kerat ayam tu kena pakai pisau
tp janganlah spi main lagu rancak semacam kan...jadi tergesa-gesa aku nak potong ayam tu
nak kasi perabis...lapa kut
kang lagu stop, dah takleh makan...rugi rezeki sedap malam tuuu...
mmg kelaka habislah...

abis jek majlis dah dlm jam 11.30pm
time tuh la baru leh nak bergambo sakan
walaupun taklah sakan sgt
sian I, baru jek nak amik gambo komandan KTU
tapi tak dpt...jadi tak dptlah nak tjuk gambo pakcik tuh
mabelesss kut pakcik tu...baik sgt...
bagi ucapan pon, cam ceta ngn member2 kat kedai kopi
tak ikut skrip...
katanya, ini sajalah cara nak merapatkan diri ngn org2 bawahan dia
biar santai...asl terisi...
kagum hakak!!

en abg dan messkitnya....gerammmmm sgttt...bahahha
Sarjan U Rizal b. ab hamid dan Sarjan Rahimi tentera darat...
memasing sama tinggi...
cantik tak baju kak ton...bahhahahhah

gediknya mereka berdua...hehhhe

nak bikin gambo frame nih...ahakzzz

ingatnya nak pi makan lagi pas majlis tuh
maklumlah, walaupon depa dok hidang 4 menu malam tuh
still rasa tak kenyang
nama pon makan hotel...paham2 sudah kan
tpppp, memandangkan ari pon dah sgt lewatttt
ikha plak tido kat umah jirannnn
jadinya, kami tak jadilah nak pi makan2
nak terus balik umah, amik ikha, siannn...dah la tak dpt ikut
kena tgl plak tuh
seb baik ikha baik malam tuh
kata akak jiran depan umah...ikha ada nangis, tapi nangis sat jek
pastu trus tido
alahaiiiii, siannya anak ummi ngn walid




Thursday, May 16, 2013

nak jual buku ngan potongan harga...hehhe


Assalamualaikum u olss

segannya mak aihhh
tapi dari duk dlm almari jek, baik jual
banyak plak tuh
dah masuk koleksi ke dua plak tuh

jadinya, ada sapa2 nak beli tak
koleksi pilihan 20 org penulis
termasuk aku, kehkehkehleh
kalau ada, tinggalkan komen..nanti aku bagi no akaun

ni cerpen indie, gerenti besttt pya
cayolahhhhh...

ikotkan harga sebenar- rm26.00 sekali postage

tapi aku main lelong jek, jadinya aku bg

1 buku - rm20.00 sekali postage..
2 buku - rm40 sekali postage








terima kaseh pada yg sudi...

Tuesday, May 14, 2013

wordless

Assalamualaikum u olss




hint: prepare utk big event......yabedabeduuuu...

3 more days....

"sidai tuala walid, ikha...."

Monday, May 13, 2013

macam2 gaya ikha tido, ni paling gila kentang~

Assalamualaikum u olss

haaaa, tgk tajuk pon cam klako kan
haa, btol, ikha mmg suka tido ngn macam2 gaya
tp tak lah sedasyat nih
sb paling koman pon, dia akan tido tertonggeng sb penat sgt kut
kali ni, perghhhh..ada stail tersendiri derr...

nak tgk camne, meh2..rapat sket kat skrin..kekkeke

taraaaa, teranjat jemahh...tak sakit leher ke nakkkk oiiiii....

macam2.....

Sunday, May 12, 2013

latest news

Assalamualaikum u olss

ikha dah makin dewasa.
umur pon dah 4 tahun, 
dah jadi anak dara dah.
tidur pon dah di bilik sendiri, sampaikan kekadang, masuk bilik tak kuar2 
paling latest...dah pandai jugak majuk2 manja. hari2 kut, kekkeke
paling best, ikha dah pandai tolong ummi dia
tolong sapu umah, tolong masukkan beras dlm periuk, tolong sidai baju, tolong angkat baju
tolong lipat baju, kikikiki...

maid sepenuh masa...opssss~~hehhhe
tak sangka, dah besor anak dara ummi
tu yg ummi sayang ikha sesangat nih

ceta terbaru, skrg nih tgh menunggu majlis istimewa pada 17hb ni
tak sabar rasanya nak pergi,
baju pon dah prepare...
agak2 cun tak??? peach pink.....

gambo gegor sb kamera murah...hehhhe
nak tahu apa majlis tuh
bukan majlis kawen yer anak2..tapiiiiiiii...
tungguuuuuuuu, nanti aku update agi
harus news gempak...

dan, skrg juga sedang bertungkus lumus menyiapkan lukisan terbaru
bukan utk dijual
tp untuk dihadiahkan pada mak...
harap2 mak suka.....leh le tayang kat dinding umah nanti yer mak...hehhe

besor gabak, ntah bila nak siap....huhuhu..sobs2

tu jek..stori dah abis..hehhe

Thursday, April 25, 2013

birthday Ikha

Assalamualaikum u olss

lambat baru nak post entri ttg birthday anak kecil saya
zulaikha yg comel...
dah masuk 4 tahun dah
tak lambat lagi kut
15hb hari tu jek..hehhhe

pepon, kami sambut bertiga jek
memula kat mary brown
pastu kat umah plak, hehhehhe



pepon happy sgttt
semoga ikha jd ank yg solehah
happy birthday cayang ummi...

Friday, April 19, 2013

lukisan ini bernama bayang petang..

Assalamualaikum u olss

dah lama tak singgah sini
tak sibuk pon, tp cuma malas + tader benda nak story
hari2 aku dipenuhi dgn lukisan jekk
seronok...org kata buat zentagle samalan macam bersenaman menggunakan otak
ternyata mmg btol....

meja bekerja.....

aku dulu adalah seorang pekerja zonria...jgn tak percaya naa..hahhha

dalam bayang petang...sirnanyaaaa..perghhhh...

menjadi yg terbaik utk tatapan followers ku...


dedikasi buat blogger2...
tak update tak bermakna aku ilang..
hehhehhe....

Friday, April 5, 2013

imam ikha kan walid.....


assalamualaikum u olssss


jom blaja solat ngn walid....








ps: abaikan katil tuh, hihihi


Monday, March 25, 2013

dah frame bahkan dah pos...

Assalamualaikum u olss

semua benda yg dah ditempah sudah pun di frame
bahkan, sudah pun di pos..
sabor ye anak2, arini sampailah tuh
sb baru smalam hamba hantar...hehheh

erkkk, ni hadiah buat pengantin...

semua ke bawah adalah tempahan, hehheh...sabo je la..




Friday, March 22, 2013

anak sedara baru mak lang..:)

Assalamualaikum u olsss

wahhhh, kak ipar aku dah selamat melahirkan baby lelaki arini
di hospital kajang..dgr khabar kak ipar aku sakit 3 jam jek
pastu, terus melungsur kuar hero baru nih, tepat jam 3 pagi..
hehhhe, tak sabar nak pi tgk
tapi tak tau bila lagi nak balik KL
cucu lelaki pertama wooo dlm keluarga kami
cik ikha gedik kat umah ni plak, cucu pompuan pertama..
huhuhu, dah dpt sepasang..baguih kan
suka le mak aku tuh, dah jadi nenek lagi
dah 2 dah cucu mak I, hahha

takdak nama lagi, si kenit nih...alololo, idong kembang2, hehhe
welcome to the world cayang...

Wednesday, March 20, 2013

koi dan wedding tree guest book....

Assalamualaikum u olsss

koi...aku suka ikan koi
mungkin sb seng nak lukis kut...hummm...
1st time lukis atas kertas A2...
ampa tau tak A2 besar mana????
sgttttt besarrrr ye kekawan...
jadi rasa puas tuh membuak2 lah
alhamdulillah siap jugak ikan koi yang kedua aku lukis dlm 2 arini..
bila nak frame ek??

gambar yg paling I sayangggg...


ada sahabat lama minta aku lukisakan pokok
utk wedding tree guest book beliau
dia pon nak A2...hummm, besornya mak aihhh
jadi cth pokok dah buat..tp ini bukanlah draft akhir
banyak lagi idea dlm kpala otak..huhuhu

macam2 org nak kawen skrg kan
nak pokok lah, nak burung meraklah...ahaiiii

taperlah, bukan kawen banyak kali pon kan...



cth...

dgr cerita, dia nak minta guest cap jari kat sekeliling pokok tuh...perghhh, idea mat salleh btol
member aku nih, hahhaha

Tuesday, March 19, 2013

hadiah buat pengantin...cik namee

Assalamualaikum..

rsanya mmg dah terlewat
sb weddingnya buln 12 aritu
tp pekehal...tak jd problem pon kn
yg penting niat tu

khas utk cik nameera roslan...
tak siap agi nih
dah frame nti akk pos yer...tguuuuuuuuuu...





koi fish


Sunday, March 17, 2013

cuti panjang

Assalamualaikum u olss

bukan niat takmo berbelog
tapi ada banyak keje nak bikin
erkkk, maksudnya banyak drawing nak bikin...

REZEKI
ada masa nti aku jalan2 ek

nak kasi cuci mata sket...




ADA SAPA2 NAK TEMPAH???

Sunday, March 3, 2013

dinding umah aku pon nak cantik jugak..lol

assalamualaikum u olss

asyik buat tempahan orang jek
jadi saja lukis nak kasi umah sendiri pulak cun








lekat tali tansi kat gitar, masuk frame, gantung
sukanyaaaaaaaaa

Thursday, February 28, 2013

dah frame..

Assalamualaikum u olss

tempahan telah siap
siap ngn frame sekali...fuhhh...setel 1 keje

frame ditempah di jitra, kerja anda mmg sgt pantas
i like, pasni leh tempah kat situ lagi..