Wednesday, August 3, 2011

projek raya

Assalamualaikum u olss
pose 1st aritu
mak tercinta ada call
kata dy

"Ko taknak buat kuih raya ke, nak?"

aku pon konpius2
aku taulah mak tlh menghadiahkan aku sebuah microwave
jadi adakah aku harus buat kuih raya sewal pose pertama
aku pon nak sedapkan ati org tua
tros cakap

"Eh, buat kut mak, sb mem org pon ada nak tempah nih..."

"Eh ya ka, bapa banyak?" mak aku sungguh2 plak tanya

"Ntah, sb org tak antor sample ag...." boley cenggitu jawabnya...kehkeh

haruslah jujur ye kengkawan, tak baik nipu org tua
nak pulak buln pose cenggini
tetiba mak aku cakap ag

"Hang kalau nak buat, hang buat banyak sket, buat lah dlm 10 bekas ka, nti mak tolong jualkan kat tpt keja..."

aku pon

"errrrrrrrr..." tak terkata beb...

mana taknya, salunya mak aku bukn suka sgt nak jual2 nih
tp ni musti dy ada dok ceta kat org aku nak niaga
di bulan2 pose nih
mak aku paham
aku bukannya org seng sgt
harap duet suami ja
mana cukup
misal kata 10 yg pertama dpt dijual
akan ada lagi 10 yg ke 2 dan ke 3
syukuran jaziran...

mak aku siap pesan

"kalau ok jual yg nih, nti bukn buln pose pon leh jual"

sampai ke telinga aku cenyum
thanks mak, sb nak tolong anakanda ini

barang dah beli
tgu nak buat ja
biskut cornflakes madu

ada sapa2 nak order...kehkehkehkeh



16 comments:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

wah! nak yg free boleh..sedekah di bln ramadhan..pahala byk..hehe :)

Anum said...

nak order.. sedap nie

cik fadh said...

semoga success kak! taun lepas pown niaga kuih raye gak, taun ni je senyap . hehe

ikatankasihku said...

macam best jer..guurllppp

cucu umie said...

hehehe..biskut konflek..ayie dok bt and makn sendiri..hehe

iyan shazlind said...

nampak sedap..:)

sHi Ma said...

wah sedap tue....

Sekamar Rindu said...

salam..

kek raya yg bestt

CintaZulaikha said...

sila email kalu mahu order..acecehh...

tinggal nama jugak..

tarot_ask@yahoo.com

Cik Ecah said...

kak sila post ke sy ok...
peberet gler kueh ni...bg sebalang pun sy blh abeskan...hihihihi

iMBobo said...

baiknye hati mak tu..hehe tetibe die nk jual plak ek..

iena_mieyna ^^ said...

akak..nanak almond london.. :P

adan said...

mak akak baik la..

sifu im said...

biskut madu cormflake..i like2..tapi nk post msti ssh kn..huhu

einz miszmessy said...

heeeeeeeeeee........einz pun suke wt kuih ni....berbanding biskut2 raya.....yg ni wajib dalam family ktowg.....hehehe...

amranaiman said...

kuih2.. kueh2~~ kuih ke biskut raya ek?? :D