Wednesday, August 17, 2011

wayang kulit buat aku nanges 1 semester..uwaaaaaaaaaa

Assalamualaikum u olss
gegeggerrr....
cu korg tgk video kat bawah nih
video budk2 kolej aswara tpt aku studi dlu
main alat2 muzik wayang kulit
nampak cam pakar kan

/
/
/
/
/
/



percaya tak klu aku ckp
depa cuma amik masa 2 semester ja tuk jadik pakar camtu
termasuklah hambe yg mmg buta alat muzik nih
cayo tak, cayo tak...huhuhuhu

serius weh
dlu, aku igt, masa blajo kat aswara
aku cuma akan studi apa yg kos aku amik ja
kos yg aku amik tu ialah kos penulisan kreatif
jadi ati ada sket hepi lah
nulis2, kuar idea, bukn sush pon kan

tp bila tgk pada kos wajib diamik
tuk dptkan diploma
aku jadik nganga sdri
mana taknya, slain dari makyong, dan bangsawan
aku jugak kena amik wayang kulit tuk sem 1 dan 2
kalau tak lulus
ngulang balik

aku igt, aku cuma akan blaja teori dy ja
nguper2nya...hamek ko, ngn praktikal2 skali aku kna blajo
menggagau ko nak pukul canang
walaupon canang tu cuma ada 2 mata ja
kebanyakkan group budk kelas aku time tuh sumer budk penulisan dan sinematografi
masing2 buta alat muzik
mmg sadis r masa nak main alat muzik tuh
spi tok dalang tu naik gila dibuat kita org
lain yg patut pukul
lain yg kami pukul...hahhahha,
mmg haru biru r time tuh

tp berbekalkan usaha gigih
dan tangisan spanjang semester
akhirnya, dpt gak kami buat persemabahan terbuka di MATIC, ampang (sumer pelajar tahun 1 wajib wat show)
dgn darah gemuruh
dan baju kurung biru, kakkakka...tak bleh blah dol
ramai gila pelancong yg tgk time tuh
termasuklah pelajar2 IPT lain

hanya persembahan tu yg akan buat kami dapat A atau F
dan naseb baik aku lulus
sb dpt B...hahhahha
kayu tak kayu aku time tuh
stiap hin yg tok dalang merangkap pensyarah aku tuh bagi
sume didengar ngn peka
kalau silap sket ja
mmg hancusss la persembahan aritu....

pepon persembahan tu jadik persemabahan yg baik mlm tuh
maklumlah, budk penulisan
kalau dpt wat 1 show pon da ckup baik
dan tak sia2 lah aku nanges2 masa sem 1 dlu..hahhah
malampooo u

ko mampooo...



ps: video show kat ats tuh video budk2 junior tpt aku balajor..
tak jpa plak mana video grup aku tuh.
tp kira camnilah show time tuh...wakakkakka...
terbaekkk tak???

8 comments:

iMBobo said...

terbaik lah nmpk mcm expert tu..hehe blaja smpai nangis ke?haha

Hanny Esandra said...

aku A-!! hahaha..

NEELKAMAL VAISHNAW said...

PLZ come my blogs & join my blogs
pls pls
http://neelkamalkosir.blogspot.com
http://neelkamal5545.blogspot.com
http://neelkamaluvaach.blogspot.com

CintaZulaikha said...

imboo: ha a, berderai2 air mata

hanny: ko mmg terer...wakakkka

cucu umie said...

ayie buta sikt bab2 ni tpy kalau tarian zapinand so on..alhamdulilah ayie pernah jayakan..huhu

アヌムちゃん said...

2 semester je? hebat2..huhu

einz miszmessy said...

dasat2~
instrument pe ag yg akak smpt blajo???piano???hehehe....

CintaZulaikha said...

ayie: zapin...waaaaaaaahhh

anum: kann~~spi nanges2 tau

einz: piano, npk sgt perli akak, da ttu alatan tradisional kat ats tuh..aishh