Thursday, August 18, 2011

nak raya....tapi mood tader...guane???

Assalamualaikum u olss
tinggal 2 mgu lagi
kita sbg umat islam akan menyambut lebaran yg mulia
dan aku...huhuhu
cam besa r, persedian dah mula berjalan
barang umah, pakaian, kuih raya
bakal dah nak siap tuk raya nih

smalam baru sat gi maydin
beli tikar buluh
nak djadikan hamparan di tgh umah
benda2 lain plak, cth bab langsir
tak tukr kut
sb, aku bukn pnh pon raya kat umah sdri
balik2, raya kat kpg laki ngn kpg sdri
jd, apa ke pekdahnya nak ganti langsir
bior lantaklah ngn langsir yg ado
yg pntg, ada langsir

tp tu buknlah stori yg aku nak citer kat kengkorg sumer
aku cuma nak cakap pasal mood aku
mood org dah beranak 1 yg nak sambut raya
rasa cam mood tu dah kureng sket
tak tau apsal
org kata, klu kita bila dgr lagu raya
semangat tu dtg berkobar2
tp aku plaks...huhuhuhuhu...hampehhhh
muka straight ja...spi laki aku pon heran

mungkin sb usia kut aku jd cenggini
mana taknya
dulu, kalau dgr je lagu raya
mulut ni pon ikot sama nak nyanyi
tp skrg...asyik terpikir, apa kena ngn jiwa nih
takmo raya ker???

warna baju kartun ni dah suai ngn tema...huhuhu, terbaekk
(pinjam kat cik gugel)
apapon. laki aku lah yg paling happening
dy mmg suka klu bab2 raya nih
jgn kata raya adilfitri
raya cina, raya india, krismas, aidil adha, nuzul quran, hari jadi sultan Johor
sumer akan dsambut ngn riang dan gumbira
mungkin sb laki aku jarg dpt cuti
asyik keje memanjang
kekadang nak cuti raya pon terpaksa dok jual duty
spi 100, 200 ratus gak la habes
mana ajer manusia nak ganti duty member time raya cuma ngn 50 hengget
baik depa balik kpg depa sambut raya...yer tak???

pepon, aku hepi klu laki aku hepi
mood boleh dicari, yer tak
bukn sush pon nak amik mood
yg ptg, ada yg naikkan mood aku tuh
cth...laki aku...hihihih

ps: bilalah nak siap baju raya nih????

11 comments:

sHi Ma said...

shima pun sama, tp shopping dah sakan sgt.. huhuhu.. duit pun sudah habis.. wakakakaka...

iMBobo said...

kalau mood takde kena dga lagu raya lah bru dtg mood hehe

Asrul "iLham" Sany said...

raya best sb nak jumpe mak+ayah aku je...

yg lain cam biase2 je...

Anum said...

heheheheheh, cuba la ingat2 sebelum ada anak dulu
mesti mood tue dtg semula

einz miszmessy said...

sama la....bukan mak da beranak 1 jep yg takde mood nak raya...budak serabot ni pun cm takde mood je nak raya...

ikatankasihku said...

akak pun macam kureng excited jer nak raya ni...apakah kita ni??

CintaZulaikha said...

shi ma:hamboii shopping..ak hengat2. dah bape pasang baju lah tuh.

imbobo: dah dgr..sama jek..

asrul: kan..salu pon g2, sb jpa mak ayah, agak hepi lar..

anum: hahahha...ttp sama..peliklah

einz: samalah kita, join the group

ikatankasihku: ha a, apakah kan??

adan said...

kenapa akak tade mood nak raya? owh.. maybe akak datang bulan kot.. eheheh...

sifu im said...

alah..kena semangat la nk raya..sbb bila ank dpt duit raya..ibu bleh kebas..haha

CintaZulaikha said...

adan: mak aihh statement...

sifu: eh, mana tau..kakkakkakka

Elie Lily said...

raya ni, tunggu nak makan nasi impit dengan kuah kacang je..heee