Monday, August 15, 2011

kabar best dan tak best...


Assalamualaikum u olss
setelah berjam menunggu kepulangngan suami
akhirnya
dia balik membawa kabar best dan tak best
kunon nak sedapkan ati aku lah tu gamaknya

sambil berpoya2 di atas katil (main FB ya kawan2, jgn dok slh paham)
aku dengor ja apa yg dy cakap

ayang: yang, tak dpt r kuar arini..malam ni abg ada buke pose ngn anak2 yatim kat kem

aku: (diam ja)

ayang: ni sumer bebudak tu pya pasal lah..depa bley tak baris tadi..encik, abg cakap, kalau depa tak mai ptg nih, abeslah cuti raya sumer kena tarik..

aku: glupp..

ayang: ayang, tak marahkan...(sambil cenyum2)

aku: (wat muka derk ja...)

ayang: haah, ada satu lagi ceta...jeng3..kemungkinanlah yer..kemungkinan..abg dpt pindah kat sg besi thun dpn..suka tak, suka tak??? (sambil cenyum2 lagi)

aku: (terperanjat beruk, tp msih staedy dan berguling2 ats katil)

tengok, 2 in 1 lagi kabar berita dy.
salu pon g2.
kalau ada kabar tak best yg dibawa,
musti dy akan tempek ngn kabar yg best
semata menjaga perasaan ati ini
cam paham2 je mood bini dy ni kann~~lallal

apapon aku bersyukur
kalau kemungkinan tu jadi kenyataan
da lama dah aku nunggu detik nih..
tak sabor rasa...lallala~~

ps: nak basuh baju ke takmo....

13 comments:

sHi Ma said...

best2 sbb dh nk pindah.. (",)

akoo pae said...

hhaha suke la tuu..
=)

iyan shazlind said...

wah maybe pindah balik kl...best la sis...hehehe

ILA HonEyBuNNy said...

wahahhaha..happy la tu kan...

alhamdulillah....;-)

suami mesti faham n tahu cmna pagai bini kan..ehhe

アヌムちゃん said...

alhamdulillah..mgkin rezeki bulan ramadhan tu :) wlwpn thun dpn kan..tggu je..^^

Nur Intan Syafinaz said...

pindah sg besi..dah dekat ngn UPM tu..marilah datang melawat sy di UPM ye...:P

sifu im said...

nape x pindah je sungai logam??haha

amranaiman said...

hohoo dpt pindah :D

Sekamar Rindu said...

salam...

suami dapat pindah kat sungai besi?

moga Allah swt mempermudahkan semua urusan..

cik fadh said...

kalo btol dpt pindah alhamdulillah . mst sonok kan kak..

Cik Kuntum said...

ya ampun siti weh kaler font tuh adeii...dahla akak ni rabon al warna.. tak pon tuko ler background color tu kpd white dapat gak membace nye..pas tu tang komen ni tuko jenis pop out nyer senang weh reader nak pokpek pok pek heheh

Hanny Esandra said...

wahhhh..
jadi org key ell semulaaa.. ;)

teha said...

hehe.. suke laa die :)