Monday, August 15, 2011

ko kacak....hamek ko~~

Assalamualaikum u olss
hoohoho..dok termenung sendiri
sambil mendengar radio online
aku mula teringat
ceta time masa aku gi berbuke di KFC

time tuh aku nak bawa putri ikha gi basuh tangan
memandangkan jam dah nak masuk waktu buke
sepantas kilat aku dukung dy gi kat tpt basuh tangan

masa tuh aku ulur tangan dy kat air
dy pon tadah tangan baikkk punyer
kat sblah aku plak ada satu mat salleh yg jugak sedg cuci tangan
sedg syok basuh tangan
tetiba si ikha gi renjis air kat mat salleh tuh
siap gelak2 plak tuh

kira2 mat salleh tu kacak cenggini lahh...seriuss wehh~~

pucat lesi muka aku time tuh
terasa cam aku kecik besar kecik besar ja time tuh
aku tros tarik tgn ikha
ikha masih jugak usaha nak renjis air lagi kat mat salleh tuh
aku tau r mat salleh tu kacak
tp aku da kawen
jadi haruskahhh...tetiba~~~

naseb baik mat salleh tu cenyum ja
aku pon rasa selamat r time tuh

bila pikir2 balik
terasa cam ikha nak ngorat mat salleh tu plak
mana taknya
bila npk yg kacak2
musti perangai dy cam pelik2 ja
cam ada udang di sebalik mee
errrrr....ke tuh perasaan aku jek....huhuhuhu~~

16 comments:

EedaFizZ said...

hahaha...pandainye ikha ni..mcm Himawari pulaks!!

akoo pae said...

hahah macam himawari adek shin chan tu je..
pantang nmpak laki kacak..keh3

ntah2 tpengaruh ngan maknye tak??

=p

Nur Intan Syafinaz said...

ikha kecik dah pandai..hahahaha..bagus2..
patutnye akak bg kat sy yg single mingle lagi ni brkenalan ngn mat salleh hensem tu..wahahaha

Hanny Esandra said...

huhuhu.. pandai memilih anak ko ni..~

Cik Asma BLuppy said...

amboi.. kecik2 da pandai ep.. hehe..
berbesan mat salleh la akak nanti.

myhatiku said...

eh ikha mcm kak ikha la..suke yg kacak..haha
nnti k.ikha nk tiru care ikha usha la..hee

L said...

huhuhu.. macam tue pulokk.. huhu .. kiut..

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

Hans said...

hehehehehe
mungkin betul mingkin tak
:-)

Asrul "iLham" Sany said...

kelas noks... yg penting ikha tu ada taste tinggi hahaha

Afufu said...

Whoaa. Kecik-kecik dah pandai ehh ikha ni hikhik :p

CintaZulaikha said...

ikha ngn himawari tu da kira sahabat lama dahhh..kiki

sHi Ma said...

hehehe, adakah ikha akan mendapat suami yg kacak suatu hari nanti?

piiiisssttt, ke ummi ikha time bujang2 pun macam tu.. lalalala...

achik ezam said...

mendidik anak kenalah dari rebungnya...hahha


*pastikan kacak,berduit dan bujang!

ikatankasihku said...

kecik2 dah pandai ikha ni... :P

halila Ibrahim said...

hehehe... betul la macam adik sinchan... sinchan pulak tak boleh nak tengok pompuan cantik... hahah

iyan shazlind said...

amboi ikha ni pandai sungguh kecik2 pun dah ada skill ngorat eh..ikut sapa tu, ikut ummi dia ke? hehehe gurau je