Thursday, August 4, 2011

pepel pon hokey apa~~

Assalamualaikum u olss
gegeggerrr...busan2 dok nengok FB
baik aku nulis...nulis apa ek??

haahhh, baru teringat
aku dah beli kain nak tempah baju raya
beli kain ela sepasang ja
aku ni mana layak nak pakai 4 pasang baju raya cam org lain
mana taknya, aku kan bibik time raya
konfirm 4 ari raya pertama aku duk kat dapur
jadi tukang basuh pinggan ngan hidang makan
jadi buat sepasang pon dah kira bersyukur

jadi dsebabkan aku cuma buat sepasang ja baju
jadi aku knalah pikir panjang2
warna apa yg semenggah ngn kulit aku yg tak cun nih
pikir2 pya pikir
aku rasa nak beli warna pepel ja
cantek tak warna pepel? (dah beli pon lagi mau tya)
aku rasa cantek ja
lalu ku hantar ke kedai baju
seb baik makcik tu nak amik tempahan lagi
klu tak, berbaju kurung saiz L lah aku tahun nih

baju anak pon dah beli
baju kurung sepasang dan skirt yg jugak warna pepel

walaupon laki aku tak brapa nak sokong warna tuh
dy ttp termakan kata pujukan aku
sb aku tau, dia cayunk aku
jadi ayat2 "akan ku turut kemahuanmu itu" akan kedengaran
dan akhirnya..kehkehkeh
sepasang baju melayu warna pepel, sampin pepel dan songkok
sudah siap sedia ada di dalam lemari
cuma baju aku ja kena amik seminggu sblom raya..
huhuhu~~

hancuss harapan nak buat baju cenggini..makcik tu takmo..
sedeyyyy~~
aku mmg ada niat nak buat 2 pasang baju raya
tapi aku ni tak brapa minat nak buat baju bebanyak
bersyukurlah ngn apa yg ada
dari tak ada...ye dak????

skrg ni nak tya korg
baju raya korg plak warna apa?
fesyen apa plak yg korg buat??? kehkehkeh

ps: nantikan gambo baju yg dah siap...lallallala~~~

15 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

mak hayam, aku taun ni pakai kaler merah n purple...

cam jejanji kan kite...hahahahhahaa

ikatankasihku said...

yes sokong bab jadi bibik tu..
tonggang terbalik urus anak2, nak control cun pun susah..nak pakai kasut tinggi?emm simpan je lah niat tu 5 thn lagi..hua hua hua

sHi Ma said...

biasalah time raya pun shima selalu duk dapur... huhuhu...

xbeli pun baju tahun nie, xada mood.. tp kakak shima yg baik hati dah jahitkan satu tuk shima (",)

cik fadh said...

baju raya xde owg nk amik tempah ;(

N said...

tahun ni jubah!
warna peach.
:)

sifu im said...

jahit sndri la..hoho

J.M.R said...

bila nak up gmbr bju bru nih?

* delete je url blog kt bloglist tu, then replace ngn yg skang nih, even sama, tapi lain..heheheh

halila Ibrahim said...

akak warna kelabu ... raya tahun ni akak dah tak mau jadi bibik tp nak jadi mem besar... haha

ILA HonEyBuNNy said...

warna purple mmg cantik kan...suka jugak purple..

wah2...xsabar nak tgk baju raya dia..mst cantik neh...

tahun ne baju raya ila warna,oren, biru,pink n turtouqise...;_0

Hanny Esandra said...

saye pink~

iyan shazlind said...

bab jadi bibik time raya tu...lind pun kena sis...tp dah lama dah tak payah membasuh pinggan sebab lind beli je pinggan&mangkuk&gelas pakai buang...so tak payah dah basuh...senang..kalau tak mmg sampai basah2 baju dok membasuh segala dishes kat dapur time raya..

shafmechy said...

cantik ja la kak baju pepel...hehe

Afufu said...

Tahun ni takde nafsu pun nak beli baju raya. Huhe.

einz miszmessy said...

einz gune wane ijao...lalala...heeeeeeeeeee

amranaiman said...

baju raya :D wow...color purple...