Saturday, August 6, 2011

Moreh...

Assalamualaikum u olss
huhuhu..pepagi hari da cakap pasal moreh
apadaaa kan, nak cakap pasal moreh
cakap r pas buke nanti
yer dak?? bikin hot2 ja kat cni
ciss~~lalallal (mengarut suda~~)


aku bukannya apa,
aku cuma pelik
dulu masa aku kat Kl
masa time aku anak dara remaja..acececehhh
bila aku gi tarawih ja
pas abes solat tarawih, musti ada moreh
makan2 yg disediakan oleh org surau atau masjid
kira kalau nak makan yg best2
silalah ke masjid ye kawan2
kalau nak yg besa2 ja, silalah ke surau2 yg berdekatan umah anda
mmg syiokkk r
sb dpt makan ngn kengkawan

tp semenjak aku duk kat jertih nih
tiap kali aku gi terawih
(tak tmasuk tahun nih, sb anak masih kecik...lallal)
aku nengok, sah2 org surau kat cni tak wat moreh
walaupon pada pose ke2 dan seterusnya
heran jugak
masjid tak tau la plak sb tak pnh gi lagi kan
adakah org di sini mmg tak wat moreh
tu aku tak pasti
sume surau pon sama
hummm...pelik2...

buknnya apa...sb di Kl org boley wat
aku pikir kat kpg lagilah org boley buat kan
huhuhu...tapi, harapan tgl harapan
aku bukan harap sgt ada moreh tuh
cuma aku rasa, moreh boley membantu golongan yg susah
yang tak cukup makan dan juga golongan musafir yg singgah utk bersolat
betoi tak aku cakap...

apapon, jgn lupa nengok citer moreh kat astro oasis
kira citer ni samalah yg terjadi ngn tpt aku nih
renung2kan dan selamat beramal~~lallala


ps: entri agak panjang.....

8 comments:

einz miszmessy said...

kat uma einz even taman pun wt moreh.....siap bhgi2 ikot uma ag....kehkeh....huhu.....lau yg nak bg pun mahsyuk ja....

J.M.R said...

kat jertih, moreh dia kat kedai2, make colek perut ngn colek buah..:-p

amranaiman said...

huu kat belah dlm2an plak xde ek.. xde starter nk buat kot.. ce la tny org2 kmpung tu napa x buat :D

sifu im said...

ohh..de cite moreh eh dlm tv

CintaZulaikha said...

einz: wahh, suka la tuh

JMR: ya ka, arini baru tau

amran: ni en JMR kata depa wat kat kedai2 plak, leni bru tau

sifu: ha a, ada. moh tgk

ikatankasihku said...

penah tgk citer moreh sekali je ari tu

abglan said...

Dulu masa bebudak, aku memang datang surau time ade makan je he he he...

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

betul cakap abg lan tu...ila teringat kisah kecik gak..mana ada moreh...di situ la ada ila..hahah

selamat berbuka jugak..;-)