Tuesday, October 9, 2012

pusing tasik sampai pengsan....

Assalamualaikum u olss

hari ini adalah hari yg penat yer kawan2
naik tercabut kepala lutut
bukan kepala lutut aku jek, 
kepala lutut en hasben ngan kepala lutut ikha pon sama jugak
fuhhhh...penat sehhh
mana taknya, pukul 4 ptg dah gatai2 berjalan2 anak kat tasik darulaman tuh
gila gempaks..ngn kasut tingginya, hahhahha..mau terduduk rasa
bukannya apa, luas kot tasik tuh
berjalan seround pon dah rasa cam goyang2 kepala lutut
tp yg peliknya ada pakcik yg jogging tu steady jak pusing 2 round
huhuhu, laju kut dia berlari2 anak...terasa segan plak kita sebagai org muda, huhuhu

nak ikotkan sbrnya, aktiviti arini adalah aktiviti meneman ikha menunggang basikal roda tiga
jd pikir2, nak surh dia bawa kat kawasan tpt letak kereta tu ja
tp dah terpandang tpt pejalan kaki tuh
apa lagi, trus si kecik nih kayuh kat c2
apa lagi, follow je lah
dan2, 1 tasik kami pusing
dia syok r dok kayuh basikal, yg kami nih..aduduhhh, longgar lutut ikot dari balakng
tp yg bagosnya dia tahan plak kaki kayuh 1 tasik tuh..
bravo my dear, bravo..ummi kagum ngn ikha..hehhe

jom tgk si kecik nih ngn basikalnya
1st time nih kayuh luar dr umah

dah bersedia utk mengayuh...

pusing2 dulu, warm up la katakan..

pusing lagi....

apa lagi...jalannnnnnnnnnnn...hahhahha


ni lah pakcik yg aku kata jogging 2 round tuh...fuhhh...kagumm


dah abes mengayuh satu tasik..time to MILO....hehhe

apapon hari ni adalah hari yg menyeronokkan
walaupon malam ni masing2 dah terlentang kepenatan macam nak pengsan....
terutamanya si kecik kat ats, hehhehhe

20 comments:

Deq's Qienz said...

Ha sakan dia meronda2 ek..pusing2 jgn xpusing..jgn smpy pening memusing suda..hikhik

jeBateja said...

Ahakz.....berapa banyak kalori dah terbakaq ooo...bagus tu....

Roslan Putra said...

seronok kalau tempat riadah yang cantik.... kat area ruma takde tasik ngan tempat joging... kena pegi jauh... malas laa...

* takde pulak citer pasal rumah kayu tempat shoot drama??? blog lain kut...

imie fatiema™ said...

nape tak bwk basikal skali mak ngan ayah ikha? cycling sesame baru enjoy kan..cubalah =)

TiranaAduka said...

salam.

Ta dari sana tadi.ada 2 blog erk?
Sronoknya berbsikal...

Asrul "iLham" Sany said...

kelas nyah ko pakai high heels jejalan... sex and the city sgt kannnn

CintaZulaikha said...

imie: bukn tak nk bawa, tak ada basikal mslhnya. lgipon kt c2 takleh kayuh basikal kt tpt pejalan kaki tuh. ada board dilarag berbasikal kt sepanjang jln.

CintaZulaikha said...

asrul: sex and the city la sgt agie oiii...huhuhu

CintaZulaikha said...

roslan. eh rasanya mmg btol tgk kat blog roslan putra.

wahida said...

semangat pakcik tu...kagum jugak kat dia...

hainom OKje said...

Oklah tu CintaZulaikaha....kalau tak meneman si kecik tu confirm-confirm kita tak exercise kan..... he..he... sihatlah jugak hari tu ...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ikha tgh panas pon steady kayuh beskal yer...wani ni dh lama xg tasik hikhik.....

CintaZulaikha said...

wahida: bukan kagum sket2 jek, kagum banyak wooo~~

CintaZulaikha said...

okj: tau takpe cik kak oii..hehhe

CintaZulaikha said...

waniey: steady abes dak kecik nih. nak ikotkan luas gilalah taman tuh, tahan plak dia ngauh. sampai jek umah ngaduh betis sakit, hehhhe..sian..

Suraya Baharun said...

ikha minum milo untuk tambah tenaga ye...berpeluh2 dia...

shameel Iskandar said...

Bestnya kalo dapat joging kt tasik mcm ni. Tasik Darulaman ni yg berhampiran stadium darul aman ke yg kt Jitra... Saya samar2 sbb dah lama tak ke kedah, last pi kedah tahun 2008.

CintaZulaikha said...

ini tasik kat jitra nih shameel...

Namee Roslan said...

alalala,sian nya ikha. peluh2 dia cycling. mak ayah dia kena beli basikal pink jugak lah macam ni. cycling sekali. heheh.:) tapi saya ni dah lama sangat tak exercise, kalau round suku tasik tu pun dah pengsan kot agaknya. :O

Izan Ishak said...

penatlah ikha dpt pusing2 naik beskal tu. mujur dpt minum milo~