Monday, October 22, 2012

nanges kuat lagi...@_@

Assalamualaikum u olss

semalam adalah hari gaji yer kawan2, hehhe
jadi hati rasa sgt gumbira..
perasaan nak kuar tuh dah berkobar2
saya mandi dulu, pastu en hasben, pastu cik ikha
yg menjadi masalahnya, pas jek cik ikha mandi
tros dy nak main game kat lappy nih semula
siap ngamuk2 lagi...sblom tu mmg dah main jugak
tp budak kan, mana tahu puasnya..
(game kat babytv yer kawan2, kalau game yg cam angry bird tuh, mmg la aku tak bagi main)
punyalah puas pujuk..last2 dy nanges bagai nak gila sb takmo kuar
nak main game punya pasal...@_@ pening skajap


nanges gila2 kat dpn pagar sb nak masuk umah semula, ahaiii~

tgk, sempat lagi tgk kita, kut ada rasa simpati nak buka pagar
pening kpala sat....huhuhu

diam suda...huhu. tapi ttp ada muka majuk sambil mulut mengomel
"baby tu yu...baby tu yu.." tak sudah2
baby tu yu adlh bhsa dia bagi baby tv ye kengkawan...hahhah

ceria suda, hahhha. kan, budak ni tak lama ngamuknya..pastu elok lah,
yg penting sabor setinggi langit yer kengkawann..
ps: alellehhh..comey le tuuu...

camtulah salu bila nak kuar skrg nih
pantang nak kuar, musti dia nak nanges2
kekadang rasa marah jugak...tapi apa nak buat, umur baru 3 tahun kut
jadinya, kena pandai2 lah nak idop..

30 comments:

Anum said...

ala ciannya

sHi Ma said...

Ala sian ikha.. Kuar jalan2 pun syok apa, mtk ummi beli kan mainan ;-)

CintaZulaikha said...

shi ma: tu lagi tak larat, beli menan...sob2

hainom OKje said...

ha..ha.... emak nak mamam sedap tu.... he..he... anak nak main game.... emak tetap menang kan CZ...

Tapi budak-budak memang sekejap je marah dia!...

CintaZulaikha said...

Okje: ofkos, hahhahhaha. mak nak makan chicken chop, mana leh ngalah..kuikui

Mrs. Amad said...

sgt pelik..sll budak sebut je nk kuar melompat2 suke..

CintaZulaikha said...

dulu jek melompat, leni tak dah. huhuhu

Suraya Baharun said...

cian ikha...

imie fatiema™ said...

belikan ikha tablet,boley main game dalam keta =)

shedameor said...

biasala kak, budak2. kena layan karenah dorang sikit. hehe. sabar ye kak. terus jadi ibu yang cemerlang :)

faraherda.razalan said...

Hehehehehe...comelnya. Teringa Aydin kat umah. Pun suke ngamuk klu x dpt ape yg die nak.

Adeh!

CintaZulaikha said...

imie; mmg pon,itulah niat di hati kami...

CintaZulaikha said...

sheda: cemerlang lagi terbilang dah nih...hehhe

CintaZulaikha said...

faraherda: haduhhh, penatlah kak kekadang..rasa nak jerkah je tau

Izan Ishak said...

siannya ikha.. sedih betul tu~

Mooniqueen said...

Kdg2 tak faham kenape anak2 ni menangis? Bile kite pujuk n tanya bukan nak bagitau... Saje nak buat mak dia jadi gorilla kot

CintaZulaikha said...

sedih sangat2 izan oiiii...mmg tahap tak leh dibendung dah..

CintaZulaikha said...

Mooniqueen: ha a tau, btol tuh. tya la jugak sejuta kali. tak dia jwb, dy nanges jek..kekadng pening kpala sgt2. sb tu skrg ni salu sgt sakit kpala...huhuhu

Cik Siti said...

heehhee..alolo cian die...nangis yer..

(saya xda baby lagi)

mcm mane la lau ade anak nanti..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la siannyer ikha.....hehe

Namee Roslan said...

ala siannya dia !!hehe. nak main game lagi tapi mama dia dah berkobar nak shopping . hehe. sian ekha.tomey macam mama dia juga.akak, terima kasih doakan kesihatan saya :)

Qhaifa Nur said...

nangis siap pegang grill lagi...
sedih betul ni...

salam singgah & follow......

CintaZulaikha said...

namee: berkobar2 sgt da nih...sian tau ngn ummi dy, ahakzz..

Diari 929 said...

Cam tu plak.... Bila kakak ikha nak turun kl ni jumpe Hadiff.

CintaZulaikha said...

bila ada masa ek auntie jiha, ikha cbuk overtime kat baby tv, hahaha~~

Karukord Jagau's said...

biasa la bebudak...majuk kejap je tu heheheee

shameel Iskandar said...

Anak kecil mmg mcm tu.. Paling tak best bila bawa jalan2 kt kedai yg jual mainan..habis mainan dia nk beli, kalo tak beli nangis berpanjangan..

CintaZulaikha said...

ya, mmg dah pernah rasa sangat2 dah hal tu shameel...huhuhu

Jna marcello said...

AIK TERBALIK LAA DYE HAHA SLALU BDK2 KLAU CKP NK KUAR!! TERUSSSS SENYUM SAMPAI KAT TELINGA HAHAHAHA CUTE LAA DYE !

CintaZulaikha said...

Jna: ini budak lain sket Na..