Thursday, June 23, 2011

tak sedar diri punya b****a~~tekanan2

Assalamualaikum u olss
tadi maghrib
ada b****a call aku
n tetiba cakap aku ni menipu..apakah???
ko sedar tak ko sapa??
ko sedar tak ko duduk di negara mana??
hampagas punya b****a...

korg musti pelik nape aku marah sgt ngn b****a seko nih
nak tau sb apa
meh cni aku citer.

td lepas berbuka pose
ada org dok call tepon mak aku dua kali
jd kali ke2 tu aku sambut lah
memandangkan no tuh aku tak kenal
aku cakap r bebaik


aku: helo, nak cakap dgn sapa?

b****a: ni siapa? (ayat cam best)

aku: umm...ni no org melayu la. awak slh no nih (mls nak citer panjang, tp maseh ckp baik2)

b****a: ckp betul2 la, ni no siapa? (bangla tu cam nak mrh, tp dok nak gelak)

aku: lah, ni kan no org melayu. asl plak nak tau nama? (sedikit bengang)

b****a: eh, cakap baik2 sikit lah..

aku: lah, dah cakap baik2 la nih. (slowkan suara) u nak cari siapa?

b****a: no ni dah miskal saya 2x, apa awak mau?

aku: eh bila plak saya call awak. tader call lah..(pelik, sb mak aku dah seminggu tak topup fon)

b****a: awak jangan tipu la, da 2x tau awak call (suara cam siyott)

aku: bila masa pulak saya tipu, saya tak call lah (suara dah sedikit meninggi)

b****a: ok2 (gelak)

talian terputus.

mmg dasar b****a tak reti bahasa. tader keje tau aku nak nipu.
aku cakap hal nih kat mak aku sb fon tuh fon mak aku.
mak aku pon cakap toksah layan.
ehh, watpe plak aku nak melayan,
aku ni lagi nak betolkan keadaan..
dsebabkan time tuh aku dah pakai telekung, jadik aku maseh sabarlahh..

tetiba, tak spi beberapa minit
b****a tuh boley msj plak
kata dia

awak jgn call2 saya lagi, kalau awak call @ msj saya lagi, @ ganggu saya, saya akan lapor polis. ingat tu. kali pertama sy lepaskan, kali ke2, tak boleh dah.bye..

wat the fish...
tetiba ja
terasa cam klu b****a tu ada kat depn aku
aku nak lempang dy laju2...tahap sepantas kilat punya...
boley dy sound aku @ mak aku cenggitu
dy pikir dy sapa
klu dy lapor polis pon, aku tak takot mlh tak heran
sb dlm list fon mak aku tader pon no bangang dy..

aku rasalah, melainkan dy saja nak sakitkan jiwa aku
ataupon ada manusia gila dah pintas no mak aku n gi kaco dy..
tu yg aku jadi temper skjp tuh..

naseblah kau jauh b****a
kalau depn mata, dah aku sunatkan ko buat kali pertama...seriuss~~

23 comments:

アヌム ちゃん said...

haha kelakarnye la..ade jugak kes cm nih..isk2..siap nk lapor polis tuh..isk2

Hanny Esandra said...

cube ko cakap bangla dengan dia.. opsss.. terlepas lak~ b****a.. hahahah..;p

CintaZulaikha said...

cik frommetou: tu la pasl...mengong skjp td

cik hanny: kahkahkah...klu aku boley cakap, da lama aku jerkah tau..

cucu umie said...

mybe bangla tu perasan ko.haha xfhambhase agkyer kn bangla tu..aishhhhh

stellaizz said...

selalu gak kena mcm tu bangla call wahal no bru ye beli lom sesapa tahu....huhuhuhu hampeh tol bangla nie...xpaham bahasa...klu stella..habis bangla tu dah kena sayurkan :)

Anum said...

cakap je bangla
hhahhaa

nur~mohd said...

adehh..klako jer...

hidayah zawawi said...

ee...ntah pape nyer bangla..skang mmg ade org kol macm tuh..arytuh dayah kene siap 3g..tapi,bukan bangla..hehehe

Fikri Rais said...

bangla tu cuba masuk line la tuh..salah org la baiya !!!

Woot Woot !!! 2 BEs In A Row !!!

Afufu said...

Line handphone bleh pintas-pintas eh? Ape bende la kan dia tu. Maybe sakit jiwa kot. Ataupun mengalami kebosanan yang amat. Pastu nak cari gaduh dengan orang. ishh2. Sabo jela~

sHi Ma said...

selalu no maixs shima dapt call dari org2 mcm nie.. sekali je angkat dah xkuasa nk layan... tp si b****a nie mmg kurang ajar...

CintaZulaikha said...

ayie: klu tak paham, awat lancar tul dy cakap melayu...grr~~

stella: klu saya, mmg da buat gulai..

anum: kakkakkaka

nur~mohd: awat tak leh buka blog awak ek??

dayah: walamak 3G tuh..hadoii

fikri: byk la dy punya masuk line...

afufu: ntah, klu tak camne dy leh dpt no kita..pastu nak carik gadoh..

shi ma: mmg pon, salunya maxis ja cenggini~~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mula sy ingat b****a tu barua rupanya bangla..perasanlah bangla tu org nak call-call dia..

shafmechy said...

perangai xleh blah...geram2..haha

**::CIKNUURUL::** said...

ngeng nyeee mamat tuh,..tampo je lelaju,.

iyan shazlind said...

hahaha...kes camni pun ada eh..siap nak warning2 lg tu...ntah apa2 je..hehehe

myhatiku said...

aha..lawak ade cian pun ade..he
myhatiku penah kene kak..macam menggatal je makhluk B''''A nie kan..ish

Asrul "iLham" Sany said...

mama ikha yg garang sudah datang...

larikkkk, noks...

einz miszmessy said...

bengong sungguh!!!geram lima minit~

Heidi Shafiq said...

xtau plak line hp leh pintas..

Atie iskandar said...

la, entah hape2 je kan.. pelik betul.. cam bodo pon ade gak b****a 2.. taktik nk ngurat la 2.. haha

Hans said...

orang gila tu
kalau aku
aku pos je nombor dia dkt tempat pancit tayar ke toilet ke
hahhahaha
geram plak baca

Kumpulan Sepah Juara Maharaja Lawak

adan said...

ahahaha... macam siot je bangla tu sound2 akak.. ahaha.. sabar je akak er.. nasib baik time tu pakai telekung.