Wednesday, June 15, 2011

baby + bunian = kepercayaan atau dugaan semata???

Assalamualaikum uolss
arini aku na update pasai member laki aku yg mengalami kesedihan atas kehilangan bayi yang dikandung selama 8 bulan
cuba korg bayang, penat2 korg mengandung 8 bulan
tetiba baby tuh boleh ilang tiba2 tanpa dikesan
doktor pon tak leh bagi sebab musabab yg sebenar
tp hanya boleh berkata
"awak tak pernah mengandung"


walawehhhhhhhhhhhhh....
8 bulan tu weh
tetiba plak dikatakan tidak pernah mengandung
apa dah jadi??
menurut doktor, selama ni kawan member laki aku tuh cuma berdelusi yg dia pregnant
sedangkan, doc yg sama jugak pernah kata dulu "awak mengandung 3 bulan",
jadi apa penerimaan seorang ibu itu??
sedey wehhhhhhhhhhhh...

ada org kata, baby dia diambil bunian
bunian mmg suka ngn baby yg blom lahir nih..lebih lg anak sulung
org cakap, depa dah cop awal2 sblom depa lahir lagi
mereka akan dtg dlm mimpi si ibu
memberitahu yg mereka akan jaga baby tuh ngan selamat
jadi bila dah spi masa, depa akan sambut bayi tu scara senyap2
time si ibu tidor
tak akan ada rasa kesakitan pon time tuh
inikan pulak darah atau air ketumban..
cu korg bayang...
bangon ja pagi2 sok, prot rasa kosong..uishhh...simpang malaikat 44

laki aku pnh tanya kat suami dy
"korg pnh scan tak baby tuh?"
laki tu kata,
"pernah lah kopral, time tu baby tu dah 7 buln. siap ada bunyi jantung lagi. takkan lah doc tak leh beza jantung bayi ngn jantung ibu"
sedey ja dgr citer suami kpd ibu yg pregnant tuh

masa baby tuh 7 bulan, mak dan bapa baby tuh dah beli segalanya
biasalah anak sulung kan
katil bayi, barangan bayi, sumer dah diborong
last2.. tup2.. sumernya masuk stor
sedeyyyyyyyyy woooooooooo...

skrg ni mereka tgh usaha untuk memperolehi cahaya mata lagi
walaupon sush
dan masih tak boleh melupakan anak yang pertama
setahu aku lah, dah la akak tuh sush nak pregnant
uisshhh...mmg sian la dgr citer depa..
siang malam gi berubat
tapi jawapan ttp sama...diamik BUNIAN..

jadi haruskah kita mempercayai 'kepercayaan' yang bahawasanya baby tu diamik bunian (salunya anak sulung ja kena)

atau adakah ini dugaan Tuhan semata kepada insan yang bernama manusia

12 comments:

Atie iskandar said...

ish! yeke kak??
takotnye..
wife dy ade mimpi tak kak??
kesiannya.. takde rezeki tue..
mintak2 lps nie dpt kembar terus.. =)

CintaZulaikha said...

laki dy cakap ada mimpi...ntahlah..takot nak pikir...

sHi Ma said...

xada rezeki tue, semuanya dugaan.. siannya kan...

einz miszmessy said...

eh?mmg cmtu kew???em....einz mmg tau sal bnda ni wujud cume tak sngka mmg btl2 jd....einz minat nak kaji bnda paranormal cuma tak cukup ilmu jep..hahaha....
mudah2an dowg tabah la...insyallah akan ada rezeki yg lebih baik~amin...

CintaZulaikha said...

shi ma & einz: mungkin tader rzki kot...takleh nak kata apa kan..

budakkampung39 said...

akak,kat kampung saye pon ade gak kes macam ni. agak2 betul ke tak eh?akak kan lagi pengalaman

Hanny Esandra said...

ni cter dh basi nih.. kekekeke.. sereemmmm.. :-)

CintaZulaikha said...

BK: ntahlah...kalau da pnh jadik tu betoi kot...

hanny: ye la cik hanny..klu citer kat hang mmg sumer da basi pon...hang kan musti tau dulu...ciss~~

Hans said...

mak aih
simpatinya
tak dapat bayang sedihnya perasaan mereka

Review Filem Green Lantern Disini

Afufu said...

Err, macam susah je nak pecaya. Try la tanya ustaz2 yang terer2. Mana tau bleh dapat jawapan. Kesiannya. Huhu ;(

IFA Athirah said...

erk..seramnye...hanya tuhan saja yg tahu http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

CintaZulaikha said...

afufu: tu la psl...ntahlah bukan rezeki kot..