Tuesday, June 21, 2011

dunia fairy tales yg bermacam2...i likeeeeeee~~

Assalamualaikum u olss
huhu...sapa suka bedtime story, fairy tales ka...ada, ada??
klu korg tanya aku
aku paling suka citer2 tuh sumer
aku lagi suka klu citer tu diolah dan menjadi sgt lucu

itulah yg ada pada 'the 10th kingdom'
citer fairy tales yg sgt kiut dan best
citer ni da lama
dan pnh diulang tayang kat astro
citer ni antara drama film berepisod terpanjang yg pnh aku tgk
tp ttp bestttttt~~

citer ni mengisahkan ttg sseorang bapa iaitu Tony dan anak perempuannya Virgina yang terperangkap di dalam dunia yang mereka sendiri tak tahu secara misteri. dalam dunia tuh ada fairies, trolls dan banyak lagi. diorang berusaha nak carik jalan pulang tapi dihalang oleh seorang ahli sihir perempuan yang mahu merampas kuasa 9 negara. masa tulah, drg berjumpa dgn macam2 watak dlm fairytales, termasuklah snow white yang merupakan permaisuri kepada 9 negara.








k fine, aku mmg tak pandai nak review citer.
tapi cenggitulah citer dy. sgt best, sgt kiut, dan sgt romantik.
sb apa aku kata romantik, sb virgina akan jatuh cinta ngn seorang serigala jadian yg pada mulanya nak bunuh dy...besttttttttttttt...

6 comments:

Far8 budak baik said...

hahaha..aku tak suka tgk cite ni..
tony bagai..hahaha=p
suka yg kalau ade heroin cantik je..
mmg tgk..hak3..

cucu umie said...

ayie xpernah lg tgok cerita 10kingsom nie and ayie sebnrye jrng layan cerita orng putih..haha aishhh jgn marah kak..

CintaZulaikha said...

far8: ye la tuhhh

ayie: taper...aka ni mengong sket, perangai kekadang cam bebudak

sarah mohamad said...

citer ni memang best! saya dah tengok ari tuu sekali. 2 kali dia tayang untuk penghabisan citer kan. beeeeest :D

CintaZulaikha said...

sarah: kan2...

EedaFizZ said...

suka cite2 yg brunsur fairytale..myb sbb dr kecik kuat berangan kot..hihi~~