Thursday, June 2, 2011

Kalau saya dapat RM 300


Assalamualaikum sumer

rasanya ni dah kali ke 2 cik einz mengetag aku
dan tag pertama masih tak dijawab
sb serius, aku tarak gambo cantek
jadi dsebabkan aku di tag skali lagi
aku rasa, baik aku follow ja contest nih

aku bukan follow sb adiahnya menjanjikan kekayaan sementara
ttp sb ianya berbentuk penulisan saja
jadi, agak best lah nak menaip
walaupun aku tak la pandai sgt menaip....huhuhu

k la kengkawan, contest ni sbnrya ditaja oleh puan safra shukry
sorg ibu jugak semacam aku
gile berbelog
gila fesyen
gila memacam la lagi...kikiki...ya ka giler??
ntahlah...tapi camtu la kiranya...jadi kalau terasa nak join meh klik cni


dan dibawah ini adalah sticky post nya


jadi klu nak menang pasti ada soklan kan...
jadi ibu ini dah kuarkan 1 soklan
apa yang aku akan buat kalau aku dapat RM 300??
walawehhhhhhhhhhhhhhhh~~
klu akulah dpt rm 300 nih, benda pertama yg aku nak buat ialah

1st - rm 100 pertama tuh aku nak bayor ptptn...kakkakka..banyak lagi utang aku ngn ptptn weh klu korg nak tau.kalau nak dihitung ngn jari, mmg rasa nak cekik leher sendiri. jadi walaupun jumlahnya kecil, ok apa kalau nak bayor utang. yang penting, tanggunjawab tuk menyelesaikan utang tuh dah ada dalam ati, yer tak???

2nd - rm 100 yang ke dua plak aku nak buat buka akaun ptptn plak tuk anak aku. nak menabung tuk masa depan beliau. depa tak kesah klu nak mula ngn brapa pon. jadik pasni, kalau aku da tua ka, da meninggal dunia ka, harapnya dengan tabungan tuh, akan menjamin masa depan anak aku. aku takmo anak aku jadik cam aku, menanggung beban hutang yang berpanjangan. biarlah dy blajar dgn rasa senang ati, yer tak???

3rd - rm 100 tuk aku nak buat modal blanja mak aku yg slama nih dah banyak beri pengorbanan yg besar buat aku. mana taknya, walaupon aku dah kawen, dy ttp suka nak blanja aku anak beranak..apakah?? jadik ngn duet nih, leh bawa mak aku masuk genting...kakkakka. cam tak logik kan. tapi betoi la, masuk genting bukan mahal mana pon, yg lebih tu aku topup lah nti. yg penting mak aku happy...yer tak???

jadik, tu jerlah jawapannya klu aku dapat rm 300 tuh
nampak cam ngarut kan, tapi tu lah keinginan aku yg sebenarnya..
klu tak caya, belahlah dada, operate lah ati...fiuuuuuuuuuuuuuuu~~ lari tajuk, lari tajuk...kiki

btw, aku gatal2 nak tag org2 nih

cik nelly
en amranaiman
cik atie

selamat mencuba......daaaaaaa~~~


9 comments:

einz miszmessy said...

he....hutang eh...cmtu kita bg akak jela menang,,hehehe...hutang ag penting...lau tak, tak senang aty kan~

CintaZulaikha said...

ha a, utang..sedey skjap~~

cucu umie said...

ka;au ayie rm300 nak bt beli kasut..haha

nelly said...

wah , 300! banyak tu ~

Ayyen Normin said...

gud luck miss mama ! mudahan kamu dapat RM3oo tuh, g genting tadapat la RM1oo. buat suprise party utk omak lae gempak kot, mesti mak rsa terharu n nanges sikit2. hehe. yen cuma bg pendapat. :)

einz miszmessy said...

he.....wat surprise!!hoyeah~

アヌム ちゃん said...

goodluck :)

J.M.R said...

byk mak gi genting tu yg chare tuh..kihkih

SafSafRaRa said...

hello mama rock.. terima kasih sbb sudi join contest saya ni (^_^)