Saturday, April 23, 2011

KTM komuter + koc wanita = cian pakwe adik aku..kakakkak~~

Assalamulaikum sumer
kihkih..memalam yg best gini
diselangi ngan memikirkan nak balik kl sok
membuatkan aku teringat akan citer ttg pakwe adik aku
citer ttg beliau dan KTM komuter..

ingat lagi time tuh
aku, adik aku, beliau dan ikha cadang2 nak gi jenjalan kat mid valley
dan kami time tuh dari komuter bandaraya
disebabkan kami ni seko2 tak pandai naik komuter
melainkan LRT..jadi kami ofkos2 sesat
bukan nak kata aku nih tak pandai sgt naik komuter
tapi guide travel dy untuk perjalanan train tu amat mengelirukan
jadi dari pagi kami bertolak
ptg kejong baru spi kat mid
mana taknya, naik turun, naik turn train
dah rupa cam batak plak rasanya time tuh...huhuhu

adik aku dan pakwe beliau~~

nak dijadikan citer
time tuh kami tersesat sampai ke komuter angkasapuri
disebabkan adik aku terperasan akan tpt yg kami berhenti tu
dy tros cakap
"aku rasalah ct, kita dah salah naik train nih..apsl lak kita ada kat angkasapuri nih, patutnya kita redah mid dlu~~"
aku pon yg baru aja perasan ngn situasi tuh
tros jerit minta adik aku dan pakwe adik aku turn ngn sepantas kilat.

aku nengok ikha pon dah pening2 time tuh
mana taknya, skjap naik, skjap turn
sampainya tidak jugak..apakah?
masa tu, aku dah buat keputusan
klu kali nih salah lagi
aku nak naik taxi je kat stesyen kl sentral
noktah...
jadi depa yg dok follow aku dari awal tadi, cuma menurut kata
tak tau da nak kata apa

lebey kurang 45minit jugak la kami nunggu
tetiba sebuah train dtg
kami tgk arah perjalanan train tuh
ha betoi2..sah ni lah trainnya..pikir aku...
kami pon lari2 naik
time tuh kami tak npk lsg pelekat koc wanita yg ditampal kat pintu komuter tuh
jadi ngn selamba jek pakwe adik aku naik
dy tgk sekeliling
"awat sumer pompuan nih?"
sbnrnya pakwe adik aku org kelate, tp gasaklah aku nak translate bahasa perak..blog aku..LOL
kami pon ikot pandang sekeliling
sumer pompuan dlm train tuh dok sengih2, ada gak yg gelak2 kecil
time tu lah kami ternampak pelekat koc wanita tuh
apa lagi, mencicit pakwe adik aku tu kuar dari train
muka dah mula merah padam
aku nengok, dy lari ke gerabak belakang
tetiba nampak dy lari2 kat depn pintu utk ke gerabak depn plak
time tuh sumer org da gelak2

pinjam sat kat cik guggle~~

cian aku nengok pakwe adik aku time tuh
sasau gak lah nak cari gerabak yg ada laki jek~~
naseb baik dy sempat naik
dan menurut dy masa da spi kl sentral
hampir kesemua org dalam gerabak wanita kat belakang tuh
tergelak kecil bla tgk dy wat muka gelabah...

begitulah gamaknya
kalau ketawa2 sblom naik train
lsg tak sedar ngn apa yg bakal terjadi
apapun, beliau mmg sgt tabah orgnya
spi ke ari ini
aku dgr dari adik aku
yg dia da lulus ujian nak jadi pemandu lokomotif tuk KTM komuter
apakah??
bakal pemandu komuter rupanya, wakakkakkakkakka~~
apapon aku doakan dy berjaya jadi pemandu komuter yg berjaya
walaupon dy tak sedar gerabak yg dy naik tu gerabak wanita~~

ps: ddy, bila nak bg akak tiket free nih??


10 comments:

akuwanblur90 said...

nice entri.. keep it up :)

hidayah zawawi said...

hehehe..xpe..blaja dari kesilapan..pasnie mesti da tw..hihihi..

asbesstos said...

aku nak koc lelaki bujang!!!! sbb saya selalu diraba ibu2 tunggal !!!

putryteya said...

hehhe.. kcian nyer bf adik akak tu!
mmm. mmg bgosla bt adik ipar..:)

Zoul Yahya said...

Haha! Saya tak suke naik KTM time waktu gi keje ngan balik keje~ ade sekali tu, dalam tu dah mcm tin sardin! pergh~

nelly said...

kesiannya ..sabor ya .hehehe

Sekamar Rindu said...

salam...kak..

kesilapan akan lebih mematangkan diri kita..

Hanny Esandra said...

ct,
mula2 dorang wat couch utk ladies, best, mmg perempuan aje.. tapi, skrng ni ada yg dah butakan mata. naik aje couch perempuan pun.. ;-(

kslmtn tergugat sekali lg.. mngkn bg diorg x adil kut. jd lps ni buat la utk lelaki pulak. ahaks..

p/s ; tu bf yg mana adik ko tu? yg aritu ke?

Asrul "iLham" Sany said...

aku pernah termasuk skali sb tak tau pun ada koc aweks...

kejadian ini berlaku:

Awek : (marah) ni mesti purak2 salah masuk nak ngorat awek. dasar jantan!

Aku : Saya gay (ngan muka tak bersalah)

Khuzrin Kamarudin said...

Hahahhaa... dah lama tak turun KL.. jadi tak pernah berhadapan koc pompuan.. hikhikhik..