Wednesday, April 6, 2011

aku, adik dan motorsikal~~

gojes tak kami~~lalla

Assalamualaikum u olsss~~
gegegegrrr...memalam gini
mmg syok duk terkenang bda lelama
lebey2 lagi time pregnant
dan lepas pregnant....huahuahuaha

korg nak dgr citer tak??
takmo...ko pon takmo!!
lantak la, aku nak citer jugak
hihihi.................LOL

masa tuh aku igt agi
time pas pregnant
mak ngn adik aku ada dtg ganu
tujuannya nak nengok akulah
yang baru abes pantang...baru yer...kira baru pas seminggu kot~~

time tuh
adek aku yg gojes, gatai2 nak naik moto laki aku
kata dy, dy da baljo dr ehem2 dy
laki aku, nak tak nak pon
merestui adik aku tuk naik moto BARU dy
huahhahhhahha~~tak tgk jek la muka laki aku time tuh-muka tak cayo ngn kita org

laki aku ada pesan time tuh
"baik2 bawa, jgn sampai jatuh, awk tu bru abes pantang!!"
kami pon dgn bangga dan konfidennya pon naik moto tuh
jenjalan kat umah taman kat belah blakang umah aku
memula aku bawa dulu..serius aku bawa ngn slow
sb aku nak nunjuk kat adik aku cara bawa yg betoi
pastu adik aku cakap
"meh r aku bawa pulak weh,"
aku pon dgn seng ati bagi kat dy
aku plak duk bonceng kat blakang dgn mulut yg membebel2
iyerlah, mana taknya, adik aku bawa cam gegar2
mana tak risau

sampai kat 1 selekoh tuh
aku cakap kat adik aku
"ko bawa slow sket dik, jgn lelaju"
dy yg tak reti bahasa + takot2
tros pusing dgn laju
kohnon drift r tuh
apa lagi
tak sampai beberapa saat
kami berdua terhumban kat dalam longkang besor
naseb baik longkang tu tader air
dan longkang tu plak letk betoi2 kat tepi kubur
ahaksss...mmg kenangan yg tak leh dilupakan

lama gak kami terkandas kat c2
moto tu mmg betoi2 duk ats kami
nak bangon lsg tak ley
naseb baik tetiba ada sorg pakcik naik jip berhenti kat c2
dan npk kami
dy pon tros jerit minta org2 kat c2 nolong...huhuhu~~ malu seh~~
kena hempap moto 1 hal, duk dlm longkang 1 hal
kahkahkah..

lastly kita org pon balik
dlm keadaan sakit2
bengkak ngn calar jgn cakap lah
mmg tak hengat2
naseb baik sakit pantang aku ok
klu tidak
taktau la laki aku bebel apa pulak

tgk pada moto
mmg sedey
cermin patah
depan bengkok
lampu pecah
sapa nak bayor???
tader sapa nak bayor
sb masing2 tak kije lagi
hihihihi~~
yg kami dpt adalah bebelan dari laki aku dan mak aku~~
2 skali gus....

RASAKAN~~~~

PS: dilarang naik moto time pantang ye akak2 sumer...hihi

13 comments:

flyz said...

he..he..muka sama,btw best lagu background akak...

achik ezam said...

kah kah kah kah....


gelak guling2 baca

gemot said...

Hye kak.thnx ye 4 the follow n comment.
.I'm not sure da follow akk ke lom sbb sy on9 pkai nset skrg ni
Xdpt nk tgk.. Bley bls comment jew..n
Klu lom t sy follow akk time g cc nnt ye..

budak kampung said...

keh3...nakal rupenye akak aku nih

iena_mieyna ^^ said...

naek moto masa pantang tu ... brutal jgk akak ni..hehehe...=)

sHi Ma said...

hehehe.. remp-it time.. mmg syok, lamashima x merempit.. huhuhu...

CintaZulaikha said...

flyz: super ker??? kihkih

en ezam: gelak besaq npk~~

cik gemot: eh, adik kan da follow akak~~

en BK; zaman muda itu syok..haruslahhhh nakal2..

cik ieyna: kihkihkih...kan kan kan

cik shi ma: kan, rempit r best...bila lagi la nak nek moto sdri nih~~humm

Diari 929 said...

Ko mmg ganas ar kak hahhah

asbesstos said...

motor baru ke yang korang humban ke longkang tu?? hahaha... bagus la kalau korang ada keyakinan yang tinggi... apa korang borak masa korang xleh gerak bangun tu? hahahha

Asrul "iLham" Sany said...

ko n adik ko memang ganas

CintaZulaikha said...

cik diari: kahkahkah...dulu jek~~`

en asbesstos: saja, borak besa2. borak guane nak idop pasni~~stlh mendapat malu...kikikihh

en asrul: hahhahha...ganaz kan best~~

Munie Blushious said...

bahayanye akak.. naseb tak jadi ape2.. heheheh...

CintaZulaikha said...

akak mmg dangerous~~kikikih