Thursday, April 21, 2011

apadaa..baik toksah pakai tudung da gaya gito~~

Assalamualaikum u olsss
ari jumaat suda~~
huhu..bersamaan dgn ari yg mulia nih
aku suka nak stori pasal diri org perempuan yg kekadang tak sedar ngn kesilapan yg depa buat
sememangnya dulu aku pon g2
sampai laki aku kata,
"cuba ayang cari baju yg labuh sket, cantik apa kalau ayang pakai"

gambo cik guggle

memula aku tak paham gak ngapa laki aku ckp cenggitu
rupa2nya laki aku dah dok perasan t-shirt yg aku pakai tu tak suai tuk aku bla aku duduk kat mana2
nak tau sb apa?
korg org pompuan musti tau kan....
segala lurah di bahagian punggung npk terserlah baikkkkkkkkk punyer..
tu yg kira npk lurah lah
yg jenis lain pon ada jugak~~
ni kategori nak tayang jenama spenda~~
hadoiyaiiiiiiiiiiii..apakah???

elok2 pakai tudung
pandang ja kat bawah
ranap segala keindahan~~
hal nih terjadi kat aku dulu2 masa sblom kawen
tapi pas ja kawen, tros insaf, takmo da buat cenggitu
apa guna pahala yg dicari dipotong sifar hanya kerana pemakaian yg tidak enak mata memandang..
huhuhu..cu pikir..

tu citer aku
ni plak citer org yg kami terlihat sekitar sebulan yg lalu
masa tu aku 1 famili gi makan2 kat food court KB mall
tgh dok syok mkn smbil nengok tv
tetiba laki aku bersuara

ayang: cuba ayang tgk blah kanan kita, kat meja depan


aku: (pelik) nengok apa plak?


ayang: tgk jer lah, yg pakai jaket putih tuh..


aku pon nengok..elok ja, tader yg pelik pon, pikir aku dalam ati.


ayang: cu ayang tgk bawah sket..

aku pon nengok bawah sket cam yg laki aku suruh..apa dia plak yg laki aku dok surh nengok nih..aku makin konpius.


ayang: (tersengih) ayang tak perasan ka? seluar dy..


tros aku nengok suar jeans awek tu..sah2 npk spenda..glupp..


aku: apa yg peliknya, mmg ramai pon g2 skrg nih..


ayang: mmg la, tapi cu ayang perhati spenda dy betoi2..

aku pon dok perhati..halamekkkk~~ muka ja cantek, tapi spenda lobang2..

jadi apa pengajaran yg kita boley lihat kat cni..bagi akulah, korg dah cantek2 pakai tudung, jadik pakaian pon kenalah cantek dan senonoh..buang lah tabiat pakai t-shirt pendek tu kalau ikhlas nak pakai tudung..lainlah ampa kat umah, yer dak???


jadi renung2kanlah..dah selamat ari jumaat..

ps: hamboi ayang..tengok sat mata, meh cek bg eye mo..gatai~~lallalla

21 comments:

putryteya said...

uhuuhu.. mmg ramai giler daa pmpuan cm tu skg..
sedhla nengok!
tp, brani la hasben ummi ckp cm gitu depan2,
kalo ayh saye dah kene lempang ngn mk sye..
hikhik3..:D

BadekGonzalez said...

hahaha!!lelubang!!!!

asbesstos said...

kalau muka cantik.. cun.. seksi... spender lubang pun kawan tak kisahhh... hahahahha... yucckkkssss....

aku ingat zaman tayang spender and boxer ni dah abis.. deym.. haha

Zoul Yahya said...

hehe! btol 2~ dah fesyen skrg mmg camtu..
tergugat iman lelaki!
saya suke sgt tgk gadis pakai baju kurung, nmpk sweet je~ so sape2 nak knal ngan saya, pakai la baju kurung selalu~ hehe!

sHi Ma said...

mmg ramai awek2 mcm tue, bila ntah nk sedar.. huhuhu.. siot je hubby ummi leh ckp mcm tu, ummi tak tnya pula ngn hubby dah bape lama hubby tgk awek tue.. hehehe.. lawaklah...

CintaZulaikha said...

putryteya: dy mmg berani dan nseb baik akak ni sempoi~~kihkih

badakgonzales: huhuhu~~gelak na~~

asbesstos: ni tak luput dek zaman gitoo..

zoul: naseb bek akak da kawen..kihkih

shi ma: kakaka..tak tpkir plk nk tya~~

Diari 929 said...

Kak aku pun dah tobat, ta mo pakai bju gitu lagi.
Sbnrnya laki aku pun dah sound he3

einz miszmessy said...

heeeee.......... tak pasti nak ckp cmne~
tp tu la knyataan yang pahit tok ditelan~
susah mau cari muslimah skrg ni....
neway girls out there don't be like that ok!
jge penampilan sama cm jge diri sndiri....
elok, kemas n sopan maka insyallah terhindar dr maksiat...amin~

budak kampung said...

aku tak suke pakai spender kah3

hafiz said...

kalau cun ok la gi dik oi...
tapi kalau yang sihat2 pun macam tu..
aku tak tau la apa lagi nak nampak...

CintaZulaikha said...

diari 929: kihkihkih..tau pon ko~~

einz: yup, betoi tuh..alah benda2 gini leh diusahakan. ye tak??

BK: hahhahha..hampeh punya statement~~

hafiz: hahhahha..jahat mulot~~

nelly said...

baik jangan pakai tudung ~~~

=='

kan ?

adan said...

salam.
akak dah ramai sangat pompuan pakai mcm tu..

psst.. terasa bahagianya rumahtangga akak bila baca dialog akak dan abang hensem akak tu.. lagi2 tgk gambar belah kanan...

myra said...

mmg xleh bla lobang2..malu gile!.sian2..haha

CintaZulaikha said...

nelly: tu la psl

adan: gi kawen cpat2..musti bahagia slalu~~hee

myra: uhuhuhu..akak yg mengok lgi sian dik..

jomsantaisekejap said...

Tak tahulah samada dah jadi trend atau tidak tetapi memang terlalu ramai yang memakai seluar dan kemudian nampak belakang ..tidak kira bertudung atau tidak.. Kalau dulu lelaki je macam tu tapi sekarang..ahaksss.
anyway, tepu dada tanya selera.

Khuzrin Kamarudin said...
This comment has been removed by the author.
Khuzrin Kamarudin said...

Serius tak faham bebudak camni..

aizuemi said...

sumtimes sy pun camni upenye.. tym to change~!

sarah mohamad said...

itu namanya tak ikhlas. tak faham betul dengan style gni. nak tutup tapi nampak?

Jeff Osiris said...

i think, better u double check your husband..