Thursday, April 5, 2012

malam ni ada BBQ~

Assalamualikum u olss

malam ni ada BBQ kat kem nih
tp bukan 1 kem ni yg buat
tp tok ketua flat nih yg rajin nak buat
besalah bila dah jadik ketua nih kan,
nak bagi anak2 buah tabik hormat dan sayang ke kita
mustilah kena banyak sket buat aktiviti
smoga tahun dpn leh jadik ketua agi...hehhhe..merapu2

dgr ceta dari laki aku, depa minta bini2 askar nih buat juadah sket tuk bawa turn nti
part tu ja dah buat aku lemah lutut
juadah apa ajerlah yg aku nak bawa turn,
aku ni bukan terer pon masak
sekadar puding jagung tuh, pandailah sket2
sian tak aku...sian kan, kan....uhuk2



kang silap2 ada pulak aku gi beli kek pisang kat supermarket nih
beli dlm 2 bundle
pastu potong2, masuk bekas
tapi sblom tuh kena hangatkan dlu dlm oven, hikss
bior depa igt aku msak sdri, jahat tak aku???hahhahhha
lantaklah, bukan ada org nak cek pon,
kot2 sedap, kot2 depa nak resepi, aku google je lah resepi dlm tenet
pastu aku copy banyak2 bagi kat depa
haaaaaa, selesai masalah...hakhakhakhak..mmg sengal~

k lah, nak pi tgk depa potong ayam tuk malam nih
mana tau ada yg nak minta tolong
leh la aku ringan2kan tulang...sayonara amigos....lallalla~~

16 comments:

ikatankasihku said...

teringar wonderpets cakap..ape yg penting, kerjasama!

wahida said...

wow, bbq!! i like bbq!! enjoy okeh...

Suraya Baharun said...

suka sgt BBQ..sedap...sedap...

imie fatiema © said...

yang buat lah puding jagung,ai suke tuu pastu hantar sket kat ai wokey..puding jagung cinta zulaikha.orait tak?

najmi^^ said...

WALAUPON ADE BBQ..TAPI kem! OH ..xnak la kem2 :P

sHi Ma said...

BBQ,best 2..

lelamaisara said...

bestnye ada BBQ

miszatie said...

nak bbq jugak!!!!..mesti shedapp!!!

salam perkenalan..keep in touch ya!

Azhafizah[フィザ] said...

seronok berkumpul ramai ramai makan bersama..barulah meriah kan sambil eratkan silaturahim.^_^..selamat menjamu selera kak

Syira Qahira said...

salam..
seronok kalau semua ringan tangan..;)

Papa Mifz said...

BBQ ramai2 syok...:)

izan mama mia said...

bbq sambil borak2...best..

ariana said...

alamak..pecah lah rahsia hihi..
siap perangat dlm oven lg ye..:)

Best jg dpt kumpul ramai2 buat bbq ye..tentu mesra semuanya..

einz said...

yummy...naksikit~

Bobo said...

pergh! jgn lupa bungkus! haha

محمد شهريل القنيطري said...

ala confom dh tnggl tulang,hehehe