Friday, December 16, 2011

sakitnya mukaaaaaa...ni mungkin ujian tuhan kot~~

Assalamualaikum u olss


ikotkan tak larat nak naip entri
tapi mikirkan takot sok takleh naip dsebabkan ketidak laratan ini
aku rasa baik aku naip malam ni jah
badan rasa tak best lah, ada gaya cam nak demam plak malam nih
mungkin sb terperanjat kot
muka belah kanan kena percikan minyak panas
separuh dari muka dah banyak tompok2 hitam
mulut lagi...tapi mulut paling teruk kut
sb dah menggelembung ada air kat dalam dia
hummm...ujian tuhan kot
jadi aku bersyukur ngn apa yg terjadi
walaupon mulut nih ada sket2 merungut
gaya cam tak ikhlas dan redho  ja kan...hummm..sedey..

tadi hasben ajak keluar
pikir banyak kali gak nak ikot tuh
memandangkan ada barang nak carik
keluarlah jugak
dgn bedak yang setebal 5 inci...huhuhu..gara2 nak tutup parut punya pasal
bukan aku gemar kut nak bedak tebal2 cam opera cina ni
tapi segan, takot org tya macam2 (ada ka yg nak tya, paling kurg pon depa jeling2 ja kut)

humm...dah balik baru perasan
lengan kanan pon kena jugak, tapi tak rasa sakit
cuma muka jek rasa cam pedih2...humm..

rasa2 bila lah nak ilang parut nih yer...banyak kut kat muka..
sorilah tader gambo nak tunjuk, segan punya pasal...
nak demam, tapi still bleh nak BW...kuatnya semangat saya..heheh~~




34 comments:

nazrul azat jamil said...

loh, kesian dia, xpe2 esok2 ilang la tu

アヌムちゃん said...

cmne boleh kena myk panas tu..isk2..sabar ye..sure sakit..hope cepat2 sembuh..dh jmpa dokter tak.

asksnow idayu shaari said...

sabar ye kak? doa akak cepat sembuh.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

kesian akak..

insyaAllah nti ok tu...

take care sis...

Sekamar Rindu said...

salam....

banyakkan sabar..Allah swt sengaja nak menguji puan tu

tnZackJ said...

kesian dia..tabah dalam menghadapi ujian ...semoga cepat sembuh..

jeBateja said...

Pehhhh...sib baik tak kena mata erk.....pehhh....hati2 oooo

Botak said...

kena minyak ye., tengah mengoreng ikan ke mase tu? hehehe.. :P

berhati-hatilah ye pasni..

Cik Purple Pinkypuff said...

cp pon ada masih parut tekena minyak panas.. tu gara gara goreng telur.. hihi.. nasib baik la paut kat tgn jer.. ;)

dhiera said...

kesian ye kak~ get well soon ya!

Asrul "iLham" Sany said...

gegeh ko jadi suri rumah ganasss kannn nyah. kelas hahhahaa

Selendang Merah said...

kecian kat akak sapu ubat n rehat. insyaAllah cepat sembuh..:)

cik fadh said...

ya Allah kak mcm mane bole kene mcm tu ?

erm sabar yer ujian tuhan tu..

Mystic Angel said...

lol...camne ley jd camtu...lama2 baik la tu..sabar ek

iyan shazlind said...

siannya...takpe nanti kalau dah ok sket boleh letak bio oil..insyaallah hilang :)

cik hijau purple VS nur faie said...

takziah , kakak . kesian kakak , ermm tak pergi klinik ke ? mane twu nnti ade bact. infections ,

shedameor said...

dugaan menjadi seorang isteri. barula ada bukti rajin memasak. hehe, sabar yea :)

Atie iskandar said...

doakn akk cepat sembuh.. jgn lupe letak ubat ea kak..

littledolphin said...

semoga parut itu dapat hilang. lain kali hati-hati ye. =)

yusuflaili(Goku) said...

salam;
kesian nasib baik tak kena biji mata..

▪imie fatima▪ said...

o'oh..kesiannya.sabar la dear,try apply pada luka tu jeli lidah buaya[sejukkan dlm freez jap] nanti okey..insyaallah, jom baca entry baru : nak kulit canti,ellakkan ini..

anitadiana said...

semoga cepat sembuh...ya..kasihan nya..masak apa terpercik banyak ke...

Caythrine Amanda said...

Ciannya...sbr yea...

J.M.R said...

uiks//len kali kena pakai topeng nih..:-p

Namee Roslan said...

laa, yeke. nnti dah kering, akak sapu bio oil tau. sepat hilang luka. :) jaga diri kak :)

Muna rahimah said...

ya Allah siannye akak . sabar ye :)

einz said...

semoga akak tabah...n cepat sembuh...amin....tc kak ct =)

G@D!z$ said...

laa siannya...sbr byk2 ye kak...
ada hikmah di sebalik kejadian tu

wahida said...

kena minyak panas mmg sakit...huhu...sabar ye dear...

sakit itu penghapus dosa2 kecil...

budak penjara said...

ade parut la nmpk genster kak..hehe t akk leh jd cam kak yong lam bini2 ku genster..haha.. gurau je.. btw semoga akk cpt smbuh..hehe

iMBobo said...

kesiannya.. doktor ade bagi ubat? insyaAllah cpt baik tu..

adan said...

semoga cepat sembuh erk..

Rtp Farra Arisha said...

what, really??? moga cepat membaik :')

wa khairul onggon said...

Semoga cepat sembuh.. xpa.. ujian dari Tuhan tu tanda Dia syg kat kita kann.. :)