Sunday, December 4, 2011

Aku memang tak sangka yg dia kawan aku...~~

Assalamualaikum u olss

nih bukan entri emosi hokeyy
ni entri kisah idop zaman bujang
entri zaman sekolah menengah yang tak berapa ngetop
entri mencari kenangan lalu yg hagak2 lama aku lupakan
hehehe...entri ni jugak buat kawan lama
aku rasa korg musti tak akan terkejut kalau tau sapa kawan lama aku tuh
sb kawan lama aku tuh retisss hokey
bukn retisss yg dibuat2..
tp retisss benaran..takdak klon2 pya..

aku tak sangka yg aku akan disekolahkan di sekolah yg banyak melahirkan retisss2 yg top
salah satunya Cik Sharifah Amani..
jangan tak caya hokey..dy junior hakak di SMK Bukit Bandaraya, bangsar
samalah cam hakak dy jugak, Sharifah Aleya
jugak senior di sekolah aku dulu..

tp aku bukn nak ceta pasai depa pon,sb aku bukn rapat bebenor pon dgn depa
tp aku nak ceta pasal sorg agi artis nih, iaitu
pemain muzik dlm group 6th sense..ayoi
ampa kenal tak sapa ayoi???
tipulah kalau korg kata korg tak kenal
walaupon dy taklah sefemes penyanyi dlm group dy
dy nih benaran sahabat aku time skolah dlu
aku ada bukti kut nak tunjuk
tp bukti tuh ada kat KL..gambo time skolah2 dulu

ayoi bg aku mmg baik, sb dy tak lupa kawan2 dy
pernah sekali aku jpa dy kat lif umah flat kat bangsar tuh
time tuh, aku merendek ke umah mem aku yg lain
dy sorg diri, siap berBB agi..
npk ja aku..tros dy tegor

"Hoii Ct, lama tak jumpa, kau apa cerita?? dah ada anak lah..perempuan ke??"

aku plak yg kaget..aku pikir2 dy dah lupa
tak sangka plak dy tak lupa
nak ikotkan time tuh, aku plak yg segan kena tegur cenggitu
almaklumlah, tak sama taraf kut
dy retisss, aku plak, mak budak..huhuhu, sadis...

tp banyak kut kenangan aku ngn dy dulu
kenangan bilamana dy fadeup dan teringin nak undur diri dari 6th sense
sb pengurusan time tuh cam hayam..
banyak yg dy ceta kat aku masa mula2 grup depa nak up.
dy time tuh masih lagi berkerja kat pasaraya kat bangsar tuh
aku plak, keje kat kedai roti
jadik, bila mana aku singgah ja kat pasaraya tuh, musti aku jpa dy,
borak2 ngn dy, sambil aku tgk dy susun2 barang kat tempat letak barang..
aku byk gak tanya amacam grup dy?
awat dy nak tarik diri pas album pertama, dan macam2 agi
begitulah kita org berinteraksi
sama cam zaman skolah dulu.

tapi aku bersyukrlah sb dy tak wat keje gila
ngn meninggalkan grup 6th sense tuh
tu idop dy kut...dan dia mmg tak sama cam ahli2 grup dy lain
dy nih lebey sempoi..
ada sorg agi ahli dlm 6th sense tuh, jugak kawan aku time skolah
tp tuh dah masuk ceta lain..ntilah, lain2 kali aku cetakan
yg aku nak highligt skrg ttg ayoi

buat ayoi, aku doakan ko sukses selalu
kut2 kita ketemu lagi
boleylah bg aku tiket free kalau2 ada konsert gempak yg grup ko nak buat nti
aku terharu kut klu ko wat cenggitu...hahhahha perasan


sila jangan tak percaya
ini semua ceta betoi
misal kata dy terbaca belog nih dan tak ngaku
tu hak dy, aku takleh nak tahan..sb aku bukn ceta buruk pon psl dy
sb dy mmg best dan baik..
cuma bukti tak dpt diketengahkan, sb sumer ada kat KL...daaaaaaa~~



21 comments:

Daddylicious said...

kawan tetap kawan walaupun dia artis...manusia juga..:)

CintaZulaikha said...

daddy; betoi tuh..sokong~

diana said...

heheh...
akak tak kenal pulak dia..
tapi pernah dengar la group nama 6th sense tu

Eyda Sharip said...

wahhh huntunglahh hehe :)

ILA HonEyBuNNy said...

mesti dia tergaru2 n terharu lau baca entry neh...ehheheh

CintaZulaikha said...

diana: akak tak pnh dgr ke..ce carik lagu dy kat u tube..femes kut..huhu

eyda: untung ka??? hehe

ila: kalaulah cik ila...huhu

Ratu Lissa said...

mcm tak percaya jee dia artis. haha

CintaZulaikha said...

ratu lissa: kan..akak lagi tak cayo..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bagusnya ada kawan yang ingat pada kawan2...

=)

fiQ'Ra said...

Salam geng fiQ’Ra yang mas kasihi ◕‿◕
Kad blogger yang baru sudah siap..
Boleh ambil dekat sini eh ◕‿◕

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.295746950466313.70156.257419187632423&type=3

iMBobo said...

mak budak pun ok ape..hehe

a.samad jaafar said...

ada beberapa band boy yg saya kenal..belum lg jumpa yang sombong atau berlagak.. biarlah mereka dgn cara mereka kan?

CintaZulaikha said...

GKSB: kan..tu yg syok tuh

Fiqra: thanks dik, akak suka bebenor ngn kad tuh..

CintaZulaikha said...

imbobo: hahhaha, alhamdulillah

a.samad: seb baik yg ni hokey..suka

budak penjara said...

wahh ni kawan2 retis ni.. klu x dpt autograf retis, dpt kawan dia pon ok dh kot..hehe

CintaZulaikha said...

budak penjara: banyaklah....hahhahhha

GN said...

:-)

Kotak Mancis said...

hahhahaa... mesti dia ngaku klu baca entry nie... kawan xkan lupa kawan... tol tak???

CintaZulaikha said...

GN: :)

kotak mancis: ntahlah en kotak..tak harap pon..

einz said...

huhu....ok percaya...he....tak mustahil kite de kawan yg femes...

einz said...

cop2 yg mana satu ayoinye???yg btl2 kat penunjuk tu ke hape??