Friday, December 9, 2011

Aku bukan pencinta yg kronik!!

Assalamualaikum u olss

betol ke cinta tak perlu makna??

entri tekanan nih
aku paling pantang kalau bercakap pasal cinta
dengan org yang dilamun cinta + jiwang karat + macam dy sorg ja yg tau erti cinta agung yang sebenar
nak ikotkan, aku nih kawen atas dasar cinta jugak
jadik ayat cinta tuh bg aku meluas
bukan simple + tader drama + hepi sokmo
sb kalau ada manusia yg mengganggap cinta itu harus simple dan tader drama
maknanya, dy bukan berdiri di atas dunia yg nyata
dy mungkin skrg tgh menari2 dalam film hindustan sb cinta dlm film hindustan mungkin cenggitu (ya ka??)

aku bukan pencinta yg kronik yer kengkawan
sb aku tau langit tuh tinggi atau rendah
cinta aku cinta yg balance..
ada gado sket + romantik sket + dugaan sket + kasih sayang sket..
sb tuh idop aku nampak cam simple
haahhh, ni baru namanya simple
cinta yg simple...

tp kawan aku kata, cinta yg simple adalah cinta yg tiada pergaduhan
tp dipenuhi dgn bunga2 cinta
harus sentiasa membahagiakan kekasih, walau dgn apa cara sekalipon
agar sang kekasih tak kecewa, sentiasa hepi sokmo
kiranya perkataan gadoh tuh tak patot adalah dlm diari cinta
kerana cinta tak perlu bermakna
apakah???...cuba buka mata luas2...ini adalah kehidupan nyata yer kawan
aku bukan nak cakap aku ni pengkhianat dan memandang remeh kpd cinta
walhal aku sayangkan cinta...
bak kata p.ramlee
sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula laki bini..
apa maksud yang p.ramlee nak sampaikan tuh..musti korg pahamkan
bahagia camne pon kita, pasti kita akan diduga oleh yang Maha Esa..
dan kita sbg makhlukknya harus pandai mencari jalan penyelesaian

aku cuma nak memohon kpd rakan aku tuh
tolonglahhhhhhhhhhhh jangan bergado ngn aku pasai cinta
kata dya, cinta yang simple cinta agung kan
spi bg cth agi kat aku, kut2 aku ni tak paham
cthnya cam PGL....OMG....nak terberak aku dgr
sb setahu aku PGL lah paling banyak dugaan dalam cinta....aiyoyoyo...

kalau tidak kerana ko rakan aku
mungkin aku dah luku2 kpala ko
sb apa yg ko cakap...mmglah tak masuk akal
tak pahamlah aku...mereng sat...
ko cakap dah rupa ular kalau ko nak tau
seb baik kita cuma berbual di laman sosial
kalau dah berdepan bagai...rasa2 ada yang kena siku...

sb cinta ko ngn cinta aku langsung tak sama
sb tulah mungkin kita nih tiada jodoh dulu....
sb jalan kita mmg jauh berbeza....
ko lebih cenderung memilih realiti + fantasi
dan aku lebih cenderung memilih realiti + realiti...
untuk menguji sejauh mana ikhlasnya kita terhadap sang kekasih


ps: nak gi basuh muka sat sb suhu badan dah sampai ke kepala...cinta pada Tuhan lg bagos, yer dak???

23 comments:

aiEz said...

sabar2 kak...cinta perlu secukup rasa semua ada,sebab nama pun kita manusia kan..ada pasang surutnya..hee

CintaZulaikha said...

aiez: ya dik...ada jugak yg paham rupanya...

Sekamar Rindu said...

salam...


sabar ..:)

asksnow idayu shaari said...

xde ape yg sempurna..termasuk cinta..kita manusia xbole berharap banyak..mane ade cinta yg best je spnjang mase.. :)

▪imie fatima▪ said...

hehe dah sejuk ke dear,hehe
saya pun dulu agak kabur dengan cinta sampai terbawa2 fantasi.Tapi sekarang lebih rasional dengan cinta releven.cinta kena seimbang.jangan berharap melebihi jangkauan.jangan terbawa ke imaginasi. cinta dalam alam perkahwinan bg saya sangat betul untuk menunjukkan maksud cinta antara manusia.

Odah + One = OdahOne said...

C.I.N.T.A...mmg rmi yg kecundang sbb cinta...hope kita bjaya kerana cinta...dh nama manusia sure ada prasaan cinta..siapa yg xde prasaan cinta tu mybe ada something wrong...cinta xsemestinya berakhir dgn pkhwinan

secret Ash said...

Saya setuju sangat ngan entry nie... Kalo gaduh sikit2 tu kan tandanye sayang...

a.samad jaafar said...

bukan ke cinta yang agung itu milik tuhan..???

KizZ said...

Huu...bercinta biarlah ia bersederhana..itu yang paling penting..bagi kiz la...

TwIstiEs*meSti Mau* said...

haha..betol2...nampak ringkas tapi padat!!!like u..

singgh yer...

Namee Roslan said...

em sebenarnya saya sgt takut pd cinta. yg indah tu mungkin lah kita suka..yg perit tu. mampukah sy tahan perit. em kalau diduakan...mungkin sy tak dapat terima kot. hubungan rumah tangga plak mmg ada psg surut...so, kena ready betul2 lah . hehe. sy ni umur dah 23 tp entah..rasa mcm x ready je.

ILA HonEyBuNNy said...

ya kak...

cinta teragung hanyalah pada Allah..

masing2 ada kemanisan dalam bercinta...;)

sabar kak sabar..hehe

Iyka Osman said...

Wahh,akk pn tulis entry pasal cinta laaa. Tp akk mmg da bahagia ngn cinta akk sekarang nie. Semoga bahagia selalu :)

chegu abbas said...

cinta.....

My Life's Journey said...

cinta itu sesuatu yang indah ..

Hanny Esandra said...

mcm kenal sajork..!

Nur Haslinda said...

cinta ni subjektif kan kak? sbb tu kalau borak psl cinta tak kan ade kesudahan. silap2 ade pergadohan. hehe sabar jela kan kak. as long as akk bahagia (:

J.M.R said...

sebenarnya, ada apa dengan Cinta???:-p

Mystic Angel said...

Cinta tu sukar ditafsirkan..saya pun bukan seorng yang romantik juga...but im happy with my life yang sederhana ni...

shedameor said...

amboi, marah bebenor ye kak :)

ratu zuleyqha said...

btol kak. bak kata mawi "Biar susah bagai cinta zulaikha
Cinta dalam mimpi jadilah nyata
Biar pahit manis juga terasa
Hari ini hampa esok gembira"

bangge dpt nama zulaikha ^_^

NAZRUL AZAT said...

rase teringin nak bercinta, huhuuu

anitadiana said...

dasyatnya..jangan jadi hamba cinta sudah lah..susah nanti...