Tuesday, May 3, 2011

Salah ke mata aku Bulat???

Assalamualaikum sumer...
pagi suda~~
sblom pergi bergonjeng2 di pontian
aku nak korg renung2kan apa yg aku nak citer nih..

hal ni berlaku masa aku kat kolej lu
aku slalu pelik dan menyoal diri sdri yg best nih best ka??
kenapa bebudak junior salu takot2 ngn aku..
menurut kajian aku, bebudak tu takot sb aku nih suka menyepi diri
npk cam misteri jek..tu menurut aku lah
tapi bila diterjah2 dgn lebih dalam
rerupanya, bebudak tu takot2 kat aku sb mata aku yg bulat
aku pon naik heran
mata aku??
bukan mata aku comey ka??? ayat gelabah siyutt..kekeke

berusaha utk mengecilkan mata yg agak comey nih~~~

smpailah 1 ari, aku ngn selamba badaknya menyoal 1 dak junior nih
"awat adik takut sgt ngn akak..akak bukan makan org pon?"
dak tu gigil2 jawab
"mata akak bulat sgt, npk cam nak telan org bila pandang kami2 ni sumer"
apakah perasaan aku ketika itu
da ttu2 perasaan aku rasa cam gatai tangan
nak sekeh kpala depa sorg2..

tapi nama pon aku ni baik..baik ka?
jadi aku ngn cepat2 membetulkan fakta yg depa dok olah dlm kpala otak depa
dgn mengatakan, aku suka berkawan
biarpon org tu suka tikam blakang..errrrrr..kekeke
betoi weh..aku ni sorg yg open minded
biarpon mata aku bulat n nak terjojol bila bercakap
aku harap bukan sb tu bebudak tu nak jauhkan diri dari aku
hasilnya, dgn lawak dan keramahan yg yg aku ada
depa sumer leh terima aku ngn senang ati
sampailah skrg

'dont judge a book by its cover'..betoi ka aku tulis nih??
yg penting kena kenal dlu
jgn dok buat andaian..
aku mmg tak suka org yg suka buat andaian melulu nih..

skrg ni stiap kali aku bercakap ngn org
aku usaha utk kecilkan mata
amik gambo pon gitu~~
tapi bak kata org
dah lumrah manusia..kekadang nak juga membulatkan mata
camno nak kawal mata yg comey nih..aku pon tak tau
korg ada suggestion??


ps: sb mata ni lah laki aku suka kat aku na~~hahhahha perasan~~~

6 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

akak memang garang, takut adik

T_T

MG said...

hehe..tu kn kelebihan akk..=)

HonEyBuNNy said...

mata boolat comeiii;-)

Sekamar Rindu said...

salam.....

sr suka lihat org mata bulat..:))

adan said...

ahaha... mata akak okay pe.. tp part nak kecilkan mata tu lawak ar kak... buat saya gelak tahu..

Khuzrin Kamarudin said...

Tapi rasanya mata akak tu buat akak nampak comel.. hehehe...