Sunday, May 22, 2011

Problem lah..camne nak cari keje dlm usia cam aku nih???

Assalamualaikum sumer...
skrg tgh merenung masa depn yg agak kelam
kelam ka?? tak la kelam sgt
cuma resah memkirkan kewangan dan barangan yang semakin naik..
memikirkan bil, memikirkan keta, umah dan macam2 lagi
dgn sorg jek yg bekerja di dlm umah nih
mmglah terasa perit




sian bla tgk laki aku membanting tulang sorg2
keje siang dan malam
semata nak menunaikan tanggungjawab pd kami 2 beranak
tu buat aku terpikir utk membantu

ada sesetengah org tau yang aku keje freelance dlm mengedit novel
tp keje tu hanyalah keje sementara
dikala org perlukan kita
klu tak perlu..abes tertutup punca rezeki...sedey~~

jd cmne aku nk cari keje yg lain
da la duk ganu
keje sush
nk balik kl
nk keje kt kl
tp tak boley
takkan nak tinggalkan anak ngn laki semata nak keja..uissh..aku tak sanggup weh~~

dlm usia yg begini
aku da mula jadi tertekan plak
biarpon laki aku tak merungut dan diam jek
tp aku still kesian kat dy
dy mmg sorg yg penyabar~~

Ya Tuhan tolonglah hamba mu ini...
berikan aku keje
yg boleh aku buat kat umah
memilih ke aku??? hummmm~~~

ps: ayat pon da kelam kabut~~

9 comments:

Caythrine Amanda said...

sabar..i.allah ada jln...berdoa byk2.
xpun kan awak try buat busns kecik2..
xpon bsns cara on9 :) dpt guk membantu apa yg patutkan? cb awk try...

shafmechy said...

usaha cari lagi, mesti ada punya..rezeki ada dimana-mana =)

Hanny Esandra said...

sabarlah ct.. dugaan hidup macam ni la.. :-) insyaallah, kalau ada rezeki mesti ko dapat kerja.. kerja apa2 pun takpe, janji halal dan boleh membantu..

アヌム ちゃん said...

aa keje yg buat dekat rumah..kalau kemahiran diri ok jugak kan..jahit ke kek ke..huhu..

Cik Rimau said...

uik.. umur bape ek.. ala.. xpela kan.. slgi suami xbising.. hehe.. xpon, ape kate try berniaga ke.. buat novel ke.. ade pluang buat duit tu tau.. hehehe

cucu umie said...

sabar ya kak..pasti ad jalannya nty..incya-Allah akan dipermudahkan untuk akak

Atie iskandar said...

cube akk try ambik kursus jahit or wat kek?? takpon kuih.. nnti ley org tempah ngn akk..

Hans said...

join la business yang Mangkuk Tingkat tu
mana tahu ada rezeki
:-)

Meatball IKEA Halal

miss frog said...

rezeki tuhan ada kat mana2..myb blom masanya lagi..sabar ekk...