Friday, May 6, 2011

pil masuk ikot bontot..apakah??

assalamualaikum u olsss
ketemu kita lagi di dalam segmen ko mampoo..kakkakka
taderlah, merepek je dek non..
terbangun awal lak pagi nih walaupon tak leh solat..ehem2 jgn tya sb apa na..
skrg pon da ada kat KL
baru selamat smpai smalam,
di Kl diri rasa lebey bahagia
mana taknya line selaju ferrari...kihkih..suka bangat~~

mangsa msuk pil ikot bontot...huhuhu

tapi sblom balik KL smalam
putri ikha kena demam panas yg terover suda
38.8 darjah celcius..panjang tol ngeja
fuhhhh...rasa nafas dy jek kita da jadi takot
mana tak nya, lagi 1.5 darjah celcius boley buat dy masuk spital..
org kata demam yg cenggitu ialah demam yg terkumpul utk beberapa ari
tapi ni tak, aritu gak demam, aritu gak hantor klinik..
tader makna kumpul2
tu krn aku mmg tak suka nak tgu lelama, asal anak demam mmg tros gi klinik

akhirnya, ikha dijangka bakal kena sawan kalu aku terlewat antor
naseb baik aku cpat..
cian putri ikha
pil dimasukkan ikot bontot..terkepit2 kaki dy menahan pil dr dimasukkan ikot bontot
siap bagi tendangan baeeeekkk punya kat tangan nurse tuh
demam2 pon kuat sehhhh..mmg power rangers pink wahai anakku ini
sush juga la nak masukkan
tp alhmadulillah, berjaya jugak..
selesai jek masukkan pil tros nurse surh aku mandikan ikha kat bilik air
nak tgk turn tak panas dy
klu tak turn2, alamatnya spi ke ptg la aku duk kat klinik tuh..fuhhh~~

aku pon bawa ikha gi tandas, mandi2 sat
bawa semula masuk bilik nurse..
lps 5 minit nurse tu cek balik
naseb baik panas dy da turun
dan ikha pon leh dibawa balik..huhuhuh..sedey

itulah pertama kali aku nengok ikha diperlakukan begitu~~
sush tol jadik baby kan...
apapuh ummi ttp steady...sb ikha mmg cpat baik~~
cayang ikha~~~
takmo demam2 lagi ek...lallallallalla~~



11 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

cam horror je...

biase ar cabaran jadi mak budak kannn...

i pasni tak tau le cam ne kalu dh jd daddy

;D

Sekamar Rindu said...

salam...

hati mesti jadi tak tenang bila lihat baby disayangi tak sihat....

awEEN said...
This comment has been removed by the author.
awEEN said...

laa...demam panas ye baby ni..ingat kan sebab susah berak macam abang saya kecik2 dulu heee...

adan said...

salam.. ahaha.. kesian ikha..

sebelum ni saya pernah gak tengok mak saya masukkan ubat pil macam peluru wooooooo...

mak masukkan dalam bontot adek kecik.. time tu adek saya seusia ikha..

Far8 budak baik said...

KL mmg panas kot wehhh..
Kl kat ner..boleh jumpe aku kot.
hak3

qlah said...

erk ? ada ke ? hehhe .

HajarRasdi [BdkKck] said...

ada cara nak bagi senang msok ubat tu. kena tahan nafas mcm mana tah. dulu kecik2 penah la kena. tapi, skrg dh lupa cara dia. hehe..

nelly said...

teringat masa kecik2 ~

cucu umie said...

mcm biase jer dengan ubt bontot jer tu dulu...
umi sellu bg kat adik ayie kalo adik yie demam dulu..
xg jumpa doktor pon..
terus jer msukkan bontot tu n alhamdulilah okay..haha
jadi doktor sendiri jap..huhu

asbesstos said...

hahaha.. tajuk aku dah fikir ko je... upernya anak ko..