Monday, November 7, 2011

aku mmg tader bakat berlawan~~huhu

Assalamualaikum u olss
tgh dok syok tgk chalangger muay thai kat tv
terigat plak aku time skolah2 dulu
time tingkatan 1, time baru2 akil baligh
member2 sumer dok cbuk nak masuk kelab pandu puteri ngn PBSM
aku dok gatai pegi masuk kelab tae kwan do
bukan ke gatai namanya tuh...gatai nak kena tumbok bak kata cik hanny esandra

tp dah gatai dan suka giler punya pasai
aku pujuk mak aku beli baju tae kwan do kat kedai professor, pasar seni
mak aku yg agak2 terkejut dgn keinginan aku pon
takleh nak wat pe, bantai dy belikan baju tae kwan do WTF tuk aku.


korg2 pon sendiri tau kan
tae kwan do nih berasal dari korea
tujuannya tuk mempertahankan diri
dan atas sebab tulah, aku teringin nak cuba benda baru tu
asyik2 masuk PBSM ngn pandu puteri ja
apa barang...tak rock r kan~~ gedik

ari pertama kelas, kami diajar dgn latihan asas
latihan menumbuk dan menendang
Dari aspek teknikal, tujuannya tuk membentuk teknik-teknik tertentu
dengan menggunakan anggota badan sebagai senjata.
Seseorang itu akan berupaya menyerang dan mengalahkan lawan
dengan menggunakan tangan, penumbuk, siku, lutut, kaki mahupun
bahagian-bahagian tubuh badan yang lain.

haah, dgrkan ajer kata2 tok guru yg ngajar tuh,
buat aku lagi bertambah syok nak terajang org
tp malangnya, panas tak sampai ke petang
sb dalam darah aku nih
mmg tader bakat berlawan
mana taknya, dahlah kerempeng, kecik, pasang kuda2 pon cam kayu
sekali kena tendang, dah tercampak jauh ke belakang
boleh kata sepanjang tahun tuh
aku ni dah jadi cam punching bag tuk member2 aku
tak ke menggerutu ati tuh

igt lagi 1st time aku berlawan
aku lagi banyak mengelak dari menyerang
asal bangun ja, tumbang tak sampai sesaat
nak kata lawan aku tuh besor sgt
sedang2 aku ja pon, mana taknya, member skolah rendah aku ja kut~~
tp, tumbukkan dia mmg power
tak sama cam rupa dy
seminggu gak aku berurut nak ilangkan lenguh2 badan
mak dah mula bebel2,
aku plak wat dunno ja
almaklum, keras kepala + nak tambah pengalaman idop
mmg cenggitulah sikapnya...huhuh

apapon, mmg cam yg aku cakap tadi
aku mmg tader bakat nak berlawan
walaupun aku cam gangster ja masa skolah dulu.
jadi, masuk ja tingkatan 2, aku tarik diri dari kelab tuh
dan berhijrah balik ke kelab PBSM.
walaupon rasa sedey, rasanya tu kut yg terbaik buat aku
sebab mak aku dah banyak kali pesan
"kalau cenggini lah caranya, ko urutlah badan ko sdri pasni, malas mak nak layan~"
huyoooo~~ apa kes? teraniaya diri ini tau
hehhehhe...tu ceta akulah
korang plak camno, time skolah dulu ada gatai2 perangai tak cam aku??? hehhe




9 comments:

einz said...

hahaha...akak ct mmg lucu sesgt la...ngee.....t[ best gak....de la pengalaman....tak cm einz....teringin gile.....tp tak penah dpt masuk tae kwan do....huhu....

J.M.R said...

masa skolah, gatai nak masuk pancaragam..padahal note2 taktao pape pon..

ILA HonEyBuNNy said...

biasa la kak...masa budak2 bukan nak dengar sgt cakap mak neh kan...ehheh...

ketegaq...ehheh

Namee Roslan said...

eh mcm x caya plak akak join taekwondo .nampak ayu je.hehe. saya pun sama gak ,join taekwondo.last2 tak dapat smpi belt hitam pun. hehe. sampai belt biru saya dah xmau dah. penat :D

Sekamar Rindu said...

Salam...

muay thai best..tapi budak2 mungkin tak digalakkan lihat..ganas sikit kan.:)

jeBateja said...

nasib baik tak habis...kalau tak....abih lebam2 badan encik asben...ahakz...

ikatankasihku said...

pandu puteri ok jgk

amranaiman said...

tumbuk kuat2 kak :P uhuu

budak penjara said...

haha..jom kita sparing dua kak.. dlu zmn skolah smua masuk..silat,tomoi ngn tae kwan do bljar patern je..hehehe