Thursday, December 30, 2010

TIRAMISU..nama mmg sesedap cerita, cayolah..


Aku ni adalah manusia yang paling payah tak hengat nak nonton drama melayu, mungkin kerana aku ada sket pengalaman buat skrip masa studi dulu yang membuatkan aku harus pandai buat perbezaan yang mana drama tip top dan yang mana drama sekadar di pinggiran..(ayat2 skema dari penulis pencen, hahaha).

Bukan kerana aku kenal pierre sebab sama2 belaja dulu atau si amani tu student kat skolah menengah aku dulu yang membuatkan aku syok nak tengok cerita tu (bak kata orang, nak sokong member2, tidak yer aku bukan begitu orangnye,kalau drama tu hampeh, drama tu ttp akan menjadi hampeh walau sejauh mana ia diolah).. ini kerana drama tu agak sedap mata memandang, sesedap namanya 'TIRAMISU' (i like tiramisu, nyum2) jadi aku teruskan dengan menonton hingga habis.

Biarpun baru beberapa episod dan aku dah pon terlepas episod yang pertama, aku ttp still boleh follow sebab bukan susah nak follow drama melayu yer tuan puan, ini kerana mereka masih di takuk yang lama, cerita love story bisa diramal, huhu (sungguh jahat ayat aku, gegegegrrr)

Apapun segulung tahniah buat pierre (lama betol tak dgr citer ampa, apa kabar sekarang?) dan segulung tahniah juga buat amani ( sejak adik luruskan rambut kat skolah lagi akak dah minat kak adik, hihi)..moga ampa sukses selalu..

Dan buat pembaca, rajin2kan lah diri tgk drama melayu..bahasa menunjukkan bangsa tau..(tetiba)..

slot akasia-tiramisu-kul 6.30 ptg...layannnnn...


ummi yang penyayang..

6 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

saya boikot drama Melayu sebab ramai producers kencing duit saya...T_T

CintaZulaikha said...

hahhaha..jahat gile. sape yg buat ko g2..kahkah

~WaNi~ said...

thnks sudi singgah blog kite...dah follow awak.. happy new yr.. comel ikha...

CintaZulaikha said...

kalau cik wani wat pe2 entry, pasti saya follow..saya mmg suka baca blog org, almaklum suriumah, dah tader keje..hihi

Mimis said...

Saya balik keje kol 7pm... tak leh laa nak tgk citer Tiramisu ni.. huhu.. :(

CintaZulaikha said...

daftarlah my tonton..musti bley tgk mana yg terlepas..pasti..hihi