Wednesday, December 29, 2010

before dan after

Lagi 2 hari jer nak masuk dah tahun baru, jadi apa azam korang semua?? Mesti salah satu azam bagi girls2 musti nak kuruskan badan. Every year pon camtu tapi hasilnya ttp juga comel dan gebu bila sampai ke akhir tahun..hihi..jangan marah yerrr...

Mmg susah bagi kita nak kuruskan badan tapi mudah untuk gemukkan badan, tu lah yg jadi persoalan tunggak di dlm kepala otak kita..sememangnya salah siapa tu??

SALAH MAKAN atau SALAH MATA sebab mata memang suka memujuk hati..silap2 gajah depan mata pon boley telah..huhu..

Tapi alkisahnya sekarang aku nak bercerita ttg putri aku yg kiut miut lagi slim iaitu Siti Nur Zulaikha.. dari mula dia lahir dia punya badan yg terbaik, gebu, kiut, comey dan sewaktu dengannya. Mmg geramlah kalau nak ditengok2, silap2 pipi dia yg gebu2 tu nak ajer digigit2.



Tapi tu before dia meningkat umur setahun, tapi after jer setahun, hamek ko, slim cam model..apakah??..itulah punca bila ummi borek, anak rintik..ngikut jer selera yang tak brapa nak selera nih..



jawapannya, ummi ngn baby pon kena ceramah ngn doktor..hahahha. Pengalaman weh..pengalaman yang tak dapat kami berdua lupakan..



Jadi azam tahun baru kali ni selain mengejar ilmu dunia dan akhirat adalah proses menggemukkan putriku..hihi. Saper ada cara??


SELAMAT TAHUN BARU SEMUA
dari ummi utk semua.....

2 comments:

Diari 929 said...

Pasal tips nak naikkan berat badan mmg sy x tau la... sbb ank ko mmg pyh nk mkn sket. hu3
Azam? he3 Tak sbar nk sambut bby je :)

CintaZulaikha said...

mmg azam yang paling best tuh..huhu