Thursday, November 29, 2012

sakit woooooooooo...sob2

Assalamualikum u olss

apalah perasaan kita kan bila terkena minya panasss
sakit wooooooooooooooo...terjerit2 aku carik air pili
fuhh, minyak makan tuan lah smalam...goreng ikan keli je pon
abes satu tapak tangan aku kena sambor dek minyak panas
seb baik taff, tak nangis (dlm hati tuhan  jek yg tahu)
lama gaklah cucur tangan ngn air..pastu carik minyak gamat r, cari ubat gigi lah nak bagi ilang sakit sementara
fuhhh...berdenyut2, sampai jari telunjuk pon takleh nak gerak
last2, kulit yg kena minyak dah jd gelembung
itam plak tuh...huhuhu...huduh sudah tangan I...
kut cam rasa teruk jek lagik, igt nak pi klinik plak
maklumlah, bukan leh amik ringan sgt benda2 gini kan
saborrrrrr je lahhh...

sori takleh nak tjuk gambo tangan..segan~~lallala

ps: paling kelakor bila aku kena minyak panas tuh dan terjerit, si kecik nih boley plak jerit "panas2" sambil berlari ke ruang tamu dgn lajunya. ilang teros rasa sakit aku, hihihi!!!

18 comments:

Anum said...

sgt sakit

cik fadh said...

kalo goreng ikan keli mmg meletop2 tau..mmg terjerit2 kt dapur mase goreng ikan keli ni sbb die terpercik2..

faraherda.razalan said...

Adeh! Perit ouh...klu sy, terus lalukan bwh air. Takut t gelembung. Buwok ouh!

shedameor said...

Alaaa kak, macam mana boleh jadi macam tuuu. kena bawak hospital jugak tu. risau melecur dalam.

btw, kisah akak sedih. semoga sheda boleh kuat macam akak :)

CintaZulaikha said...

cik fadh: ha a lah cik fadh, tak pnh lagi ada pengalaman ikan keli tak meletop2 dlm kuali..aishhh

CintaZulaikha said...

faraherda: mmg dah ngelembung dah pon, kuikui

CintaZulaikha said...

sheda: bukan sheda mmg kuat ker?? taff lagik, hehhehe :)

dhiera said...

ikan keli klo msk dgn ad lendir die memg gitu kn? selalu klo kne myk/air pns sapu susu tin tu je. hehe

hainom OKje said...

Banyak ke? Nak tengok keadaan tangan tu....mesti sakit tu!!!gi kliniklah!

CintaZulaikha said...

dhiera: susu tin, bior betoiii..

CintaZulaikha said...

okje: nak tgk ker...alorrr...

Cik Imie fatiema said...

adeeiii kesiannyer leh imagine lah, ai penah kena jugak.. sapu jeli lidah buaya yg sudah di sejukkan dlm peti ais..cubalah cepat sembut takde kesan lagi..sabo ye kawan..tsob tsob

Jna marcello said...

aduhhhhhhhh sakit nye..akak lepas ni lebih berhati2 ehh..
haha yg pasal sikecik tu nape dye yg panas panas tu keke ;D

CintaZulaikha said...

na: tuh r pasaii, patotnya, lecur2 r kn, kuikui

Namee Roslan said...

comelnya ikha. hehe. mama dia sakit, mesti la dia rasa kesakitan.tu yg dia sebut panas2. hehe.akak lain kali hati2 ok :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lain kali hati2 kak...

Deq's Qienz said...

lorrrr..siannya..mmg compon pedihh kan.get well soon ya :)

anitadiana said...

sangggggggattttttttt sakitnya...pedih...