Wednesday, November 21, 2012

1 Malaysia privilege card mmg terbaekkkk...

Assalamualikum u olss

1st time hasben aku bawa kad nih balik umah, dia senyum jek spi ke telinga
katanya ada berita baik, aku tyalah, berita apanya??
terus dia tunjuk 1 malaysia privilege card kat aku..aku pon start r garu2 kepala sb tak paham
kata hasben aku, ni kad utk kemudahan anggota tentera malaysia dan polis di raja malaysia
aku jd bertambah tak paham
last2 dy tunjuk buku utk fungsi kad tuh, barulah aku pahm dan aku pon ikot suka, hahhahha
mana taknya, kad tu rupanya ialah kad diskaun utk angkata tentera dan polis yer kawan2



antara tpt kad nih boley digunakan adalah seperti berikut:


klik gambo utk pembesaran


kan, terbaekkk kan....aku jadi riak plak bila tgk hampir 80% tpt dlm senarai kat ats nih
semuanya tpt yg aku suka....wahhhhhhhh, mak suka, mak suka...

esoknya, terus aku ajk laki aku gi beli barang kat maydin, nak try r kohnonnya..tapi Maydin nih pon pandai jugak wehh. dia tak bg kad ni digunakan utk beli barang makanan, tp hanya barang bukan makanan jek cthnya, pakaian, alat tulis, langsir bagai..dll...bijak2~

tp tak kisahlah, sb kita sdri tau kan, maydin mana pnh bg diskaun kat barang2 dia
jd aku tersangatlah gumbira, sb dapat kurangkan belanja ketika membeli...

ps: pikir2 balik, untung gak jd anggota tentera ngn polis nih, ahakzzz..

sumber nak tahu lebih lanjut ttg kad ni boleylah baca di sini: 1 MALAYSIA PRIVILEGE CARD "KEMUDAHAN UNTUK ANGGOTA TENTERA DAN POLIS DI RAJA MALAYSIA




25 comments:

Anum said...

wow bestnya

Jna marcello said...

wahh bnykk nye..
PINJAM KAD ;)

CintaZulaikha said...

anum: sgt besttttt dik..

CintaZulaikha said...

jna: hahahhha, meh2...

hainom OKje said...

CZ....tu rezeki namanya.... rasanya tak semua barang 80% kan? kalau semua barang 80% memang untunglah..... Sakanlah shopping macam ni!

mama maman aka yana said...

byk dah tuh untung tuh..:p

Roslan Putra said...

untung laaa... kalau boleh cilok satu utk bukan polis ni

Are-Tulk said...

amboi.... best nye kak~~~ huhuhu

Namee Roslan said...

wah kak ! seronoknya. kalau saya nak shopping ajak akak lah ! hehehehhehe :P untungnya siapa dapat ! rasa nak juga.

CintaZulaikha said...

okje: oit, bukan diskaun 80% le kak..kalau cenggitu, mmg gasak lah gomen nak bayor balik. maksud saya, 80% kedai kat ats tu, semua saya suka, bukan diskaun yg depa bg tu 80%..kuikui

CintaZulaikha said...

yana: kan...sgt untung tau..:)suka3

CintaZulaikha said...

roslan putra: kalaulah boley cilok2 bang, dah lama saya cilokkan satu utk abg, kikiki

CintaZulaikha said...

are-tulk: best sgt tau..:)alhamdulillah.

CintaZulaikha said...

namee: jom2, kita shopping sesama yer namee..kalauuuuuuu...kita jpa nti, kikiki

Cik Imie fatiema said...

waaahh untungnya,paling best Legoland n ariani tue..nak pinjam boleh tak agaknya ekeke... suruh laki ai tukar keje tentera plak nih..

CintaZulaikha said...

cik imie: hahhahha..sanggup tuh mtk surh tukor, kikiki

Cik Yatt said...

syokk..hehe..fmily yatt takde tntera..sbb tu tak tau psal kad ni..he

jeBateja said...

Alamak....utk pekerja kilang tak de ke...alaaa....mana aci..pekerja kilang pun susah jugak....ahakz

Shahril Nasir said...

untuk pelajar xder ker??hehe

sHi Ma said...

Wah best lah mcm ni, leh pnjm kad abg ipar lah, hehehe

CintaZulaikha said...

cik yatt: taper dik, akak pon baru tahu...hehhe

CintaZulaikha said...

jebat: hahhahha, rasa2 ada ker...

CintaZulaikha said...

shahril: mana ado...utk tentera ngn polis jek..

CintaZulaikha said...

shima: ha, gi pinjam, gi..bestttttt

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

a'a kak hasben wani pn dh lama dpt kad tu...i lap t00 la jadinya hakhakhak