Sunday, November 25, 2012

puzzle halus pulak..bijak2


Assalamualaikum u olss

suka tgk si kecik nih main puzzle
dulu dia main yg jenis besor2 tuh
skrg ni dah boley main yg jenis kecil2 punya
bersungguh2 tuh buat
tp spi part warna yg cam sama jek, dy bg aku plak buat, kuikui

tp apapon kan, hampir 85% puzzle nih
si kecik ni sendiri yg buat
kagum dek non...lallallalla


puzzle upin ipin, walid dy yg belikan disebabkan kesukaan
beliau pada puzzle..

tak abes2 peace..

siap suda....lallala
tak amik masa lama pon, siap suda
suka pulak aku tgk dia bikin puzzle2 nih
sb dia nampak kusyuk semacam.
tapi kan,
betol ke org kata main puzzle nih boley bikin orang lalai???...

11 comments:

faraherda.razalan said...

Elok main puzzle nie. Mengasah minda anak. Hehehehe...

Anum said...

main puzzle nie leh jadi pandai

hainom OKje said...

Bagus tu CZ.... merangsang minda dia....alah CZ... tak payah puzzle , blogging pun boleh melalikan jugakkan...he..he..

sHi Ma said...

Bijak ikha.. Bagus main puzzle ni bkn melalaikan tp menguji minda.. Terbaek lah ikha ;-)

@YUNID@TI said...

wahhh pandainya die......

Roslan Putra said...

anak pun suka main puzzle ni... tp x tahan lama ... cepat hilang.... sehari dua jer tahan...

shedameor said...

bagus kak main puzzle ni dari main game2 merepek :)

Jna marcello said...

Finally siapppppppppp yeay...
;)

Deq's Qienz said...

wahh pndynya ikha..terbaekkk

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rasanya main puzzle ni la dpt kembangkan lg minda si kecil..pandai la ikha :-)...

Cik Imie fatiema said...

pandai ikha match kan puzzle,sy tak pernah lg belikan my kids puzzle,mayb dah boleh kot beli , kena ajar dah diorang match puzzle