Tuesday, February 1, 2011

Suami aku bakal jadi SARJAN RIZAL...tapiiii...

Bukan salu kita akan bakal dgr dari mulut suami kita yg drg akan dapat naik pangkat, lebey2 lagi kalau suami kita tu seorang tentera..huahhahha...

Tapi semalam, lepas balik dari kije, suami aku bagitahu yg dia akan pergi kursus sarjan di Subang. Aku yg mendengar sambil makan biskut cuma terpinga-pinga. Naik pangkat, wahhhhhhhhhhhh syok tuh. Dah lama btol rasanya aku tunggu suami aku cakap gitu sebab ada sebabnya. Contohnya :-

1. Kalau suami aku dah naik pangkat kami akan dapat minta pertukaran tempat tinggal dan aku milih KL @ Johor...sebab sana dekt ngan bandar. tak mo da duk Ulu...sedey Oooo..

2. Gaji pon dah naik, bley beli kereta proton saga baru...

3. Aku pon dah bley cari kerja gak, nak beli baju bebanyak..

4. Pastu leh bangga ngan kengkawan dan surh drg pangil suami aku Sarjan...(Motippp???)

5. Masa suami aku gi kursus tu nanti, aku akan dapat gi KL 2 bulan...leh enjoy sampai tak ingat dunia..(itu kerana suami saya kursus 2 bulan yer kawan2)

Tapi, ada perkabaran yang tak best yang dibagitau oleh laki aku masa aku tgh syok2 dok mikir, dia cakap kalau kursus tu dibuat pada awal bulan 5, dia rasa dia tak mo pergi. Aku tanya, why?? dia ngan selamba menjawab, saya nak minta cuti buln 5, kan kita nak gi org kawen kat Johor..apakah??

Tetiba jer rasa cam telinga ni tersalah dgr..dia nak lepaskan kursus Sarjan tu sb nak attent wedding sepupu dia. Nak tau apa perasaan aku time tuh..aku tetiba rasa nak jadi singa betina, nak lompat dan terus terkam dia. Tapi aku masih waras, jadi aku cuma diam dan jeling dia baekk punya...

Hampir separuh hari aku tak bercakap ngan dia..aku bengang gila. Aku tak tau apa yg ada dalam pikiran suami aku tuh..bila aku tanya kenapa cam tu? dia cakap,

"Ayang tak yah risau, abang yang pergi kursus tu, bukan ayang..ngapa plak ayang nak susah2"

Susah2 suami aku kata. Sedey tau. Kalau dia tak gi kursus tu alamatnya lambat lagilah dia nak pakai pangkat dan lambat lagilah aku nak dapat pindah...huhuhu, Uwaaaaaaaaa...


Tapi lastly dia ada gak kata kat aku, kalau kursus tu buat pertengahan bulan dia akan gi, kalau tak..jeng3...hampeh tol...

p/s: malas da nak kata apa, yang penting dia gembira..aku plak duk diam jer...sabau jer la...

6 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hehehe...baru semangat nak pindah kan..tetiber dia cakap mcm tu lak...hehehe...

cik gebu tgh tunggu incek T abis study....dah nak final exam...


(^^,)♥

housewife world said...

kui..kui..
bertuah betul you punya suami..
dan you pun bertuah dpt suami seorang sarjan..

:)

CintaZulaikha said...

cik yanie: klu cik yani pindah kelate, dkt plk ngn kb, tader hal kot. sna best, tp kat tpt sy ni yg kurg best...huhu

cik hw: hahaha...

Asrul "iLham" Sany said...

tahniah...

walaupun...


jeng jeng jeng...

hans said...

heheheheheh
mana tahu nanti dia berubah hati ker balik

Jom Join Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda

CintaZulaikha said...

en asrul: timer kaseh yer...

en hans: wahh ada contest. nak join la..