Monday, July 30, 2012

teranjat~~



Assalamualaikum  u olss pagi tadi,

tgh syok2 menaip cerita baru
huihhh, tetiba jek si ikha terpacak depan aku,
dlm gelap plak tuh
apa lagi terjerit gila babas lah aku
ikha jgn katalah, lagi maha hebat jeritnya
sama2 terperanjat dan berpelukan secara otomatik
huhuhu...gilo btol

tu la, sapa suruh muncul dlm gelap lagi
kan dah teranjat...kekekkke~~



Sunday, July 29, 2012

Qayyum


Assalamualaikum u olss

percubaan pertama utk buat novel online
kut2, berjaya tak??



dpt 200 ms pon jadilah...online je pon
tak ramai kut yg nak baca....huhu~~

Saturday, July 28, 2012

ada umah kut dlm lappy nih...

Assalamualaikum u olss

peliklah, tiap kali aku buka lappy
musti ada menatang nih kuar dr celah keyboard...


ada umah dy ek kat dlm tu...???? konpius sgt

Friday, July 27, 2012

Dah 5 tahun dah....syukur alhamdulillah

Assalamualaikum u olss

harini genap 5 tahun ulang tahun perkahwinan kami
rasa cam mimpi ja wehhh
pejam celik, pejam celik...dah 5 tahun
berbagai dugaan dan rintangan yg kami hadapi selama 5 tahun nih
penuh dengan suka dan duka
syukur alhamdulillah, semuanya dapat kami hadapi dgn baik sekali
mungkin kerana berkat dari Tuhan

5 tahun perkahwinan banyak mengajar aku
untuk menjadi seorang yang penyabar
seorang isteri yg baik, dan seorang ummi yang cekal
bukan mudah menjadi graduan yang tidak berkerja kawan2
banyak mulut yg memerli~~sampaikan kadang2 rasa mcm kita nih tiada gunanya
tp semua tuh aku buat derkk je
sb aku tahu, menjadi seorang suri rumah juga lebih banyak pahalanya
kan kan...hehehhe~~

pepon, aku hepi jek
walaupon aku hanya duk bergoyang kaki kat umah
sb aku tahu
ada suami yang akan pulang dan membawa senyuman untuk aku
kan itu lebih seronok
ditambah pulak, dgn si kecil ikha
ummi cayang kamu keduanya
muahhhhhhhhhhhhh.....

old skool bebeh~~




Thursday, July 26, 2012

dah elok dah~~

Assalamualaikum u olss

yahuuuu, dah berjaya betulkan sinki tuh
tuang asid ja, geram tau...aku tuang banyak2...bior cair semua keladak kat dalam saluran tuh
ikotkan nak beli serbuk soda atau serbuk garam jek
tp tuan kedai suggest beli ja asid tuk sinki tuh
tuang secawan, bior 10 min, tuang plak air secawan

memula tgk cam tak menjadi
sb lps buat tu aku basuh pinggan, tersumbat gak lagi
last2 laki aku suruh buka saluran bawah tuh
aku pon buka, dan basuh pinggan sekali lagi
kali nih, dy baik punya surut...siap srooootttt agi...kehkehkeh
wahhhhhhhhhhhh teruja hakak tau
gembira tak terkata....berjaya tanpa membaiki paip~~

lallallal....

Wednesday, July 25, 2012

sinki tersumbat...panazzznya ati~~

Assalamualaikum u olss

apalah nasib aku bulan2 pose cenggini
sinki tercinta di bahagian dapur leh tersumbat la pulakss
aku ingatkan sb sampah sarap puncanya jd sinki tersumbat (rasanya aku tapis ja)
puas la aku gi baiki sdri, last2...pas jek aku tampung air tersumbat tuh
aku pasang balik, dan basuh pinggang, still tersumbat agi
kata kawan aku, mungkin salah aku jugak
sb tuang minyak kat sinki tuh
tuh punca jd saluran air tuh dah tersumbat dek minyak yg membeku

hadoiyaiiiiiiiiiiiiiii
penat lah cenggni, asl nak basuh pinggan, air penuh 1 sinki
sejam jugaklah nak tgu air surut
kalau ari2 cenggini, leh ilang sabar gak rasanya

jd aku dah amik keputusan nak baiki sdri
nak tgu kontrak kem selenggara
alamatnya pas raya pon blom ttu depa datang..
jd biorlah aku sendiri yg baiki, malas nak tgu en hasben menghulurkan bantuan
kengkonon nak tjuk GIRL POWER sehh~~
jd projek akan dilaksanakan selepas membeli batang paip

apa lagi, tepuklah tangan kuat2 sambil menjerit caiyok2
jeritan anda amat dihargai...kehkehkeh~~


Tuesday, July 24, 2012

wordless tumbang wehh~~

Assalamualaikum u olss

(gambo umah jiran yer kawan2)

angin kat umah akak mmg kuat
tgk jelah hasilnya~~

Monday, July 23, 2012

rezeki bulan puasa.....alhamdulillah

Assalamualaikum u olss

EN JNS 6245

ingat lagi tak cerita pasal kereta yg aku cerita kat entri lepas??
ni ha dia...encik proton JNS 6245
huhuhu...mungkin dah nak jadi rezeki bulan puasa kut
sb tu lah kami dpt kereta nih 2 ari sblom puasa
bahagia jek rasa wehhh....sb sblom nih, kami pinjam kereta abg sulung aku
tau je la bila kita pakai kereta org ni kan
banyak yg kena pk...sb kereta tu dipakai atas nama org lain...huhu

skrg dah tak perlu pikir dah
semuanya dah selamat...alhamdulillah..syukur kpd Tuhan..

Wednesday, July 18, 2012

Monday, July 16, 2012

melompat lebey tinggi....ahakzz

Assalamualaikum u olss

aritu, pas wedding sempat r gi teluk intan
amik gambo dak kecik ni melompat2 kat depan menara condong tuh
suka bebenor plak dy
dah la panas terik time tuh...sabo je la hati, hehehhe

lompatan pertama yg agak menyerlah...

lompatan kedua yg sgt menyerlah...

lompatan ketiga yang...owsem lagi comeyyyy...ahakzz
K  bai...hahhaha

Sunday, July 15, 2012

Terjun flat, ko mmg hyper la budak!!

Assalamualaikum u olss

memang biasalah kalau kita duk flat nih, macam2 ceta aneh akan kita dgr
cthnya ceta anker tingkat 10 lah, ceta org jatuh dari lif r,
ceta org suka baling perkakas umah dari tingkat 12 lah...btol tak??
setakat nih dkt umah aku skrg nih, tader pulak lah ceta2 aneh camtu terjadi
tapiiiiiii, kalau dkt umah mak aku kat bangsar...haaa~~ tu mmg lejen besor
macam2 ceta kita leh dgr setiap ari
cth macam baby 2 tahun jatuh dari tingkat 14 kat dpn pasar
berdebik, cam nangka busuk dowh...terburai isi kepala
tak ke berdesup jantung dan terperanjat besor makcik2 yg tgh bershoping bagai kat pasar tuh
aku dgr sampai ada yg pengsan pon ada melihatkan arwah
itu baru makcik2, blom mak bapak dy...

tp tu ceta lama, ceta time aku skolah2 dulu
tp yg aku nak habaq mai la ni
ceta baru2 nih, ceta masa aku balik Kl nak uruskan wedding abg sulung aku
menurut stori mak aku, anak kecik jiran tingkat 3 flat depan aku nih pon ada terjun flat baru2 nih
aku pikirlah, bebudak nih banyak tgk ceta spiderman lah
kalau tak, manakan berani bebudak nih main lompat2
nak2 plak ada bantuan cam perabot atau kerusi kat beranda umah depa
gilalahhhhhhhhhhhh...patah riuk badan budak tuh
lebih malang lagi bila mak ngn bapak budak tuh plak warga OKU (bisu n pekak yer kawan)
jd mana nak dgr anak tu buat apa kalau dah duk membasuh kain kat bilik air

sebaik ajek anak jiran tuh jatuh ke tanah, anak cina umah bawah tuh terus menjerit gila babi
terus panggil bapak dy, bagi tahu apa yg terjadi
time tu lah, bapak budak cina tuh lari naik tingkat 3 nak kasi tahu mak budak tuh
ketuk punya ketuk punya ketuk agi, pintu tak buka2
last2 pakcik cina tuh amik inisetif, ketuk cam org gila
barulah, akak tu buka pintu....gilo berjam
setelah dibagi tahu, akak tu tros jak tumbang wehhhh, sian mak aku tgk.
tapi nak buat camne...dah qada dan qadar, mmg tak boley nak ngelak
dalam kata lainnya, akak tuh mmg tak dgr dan tak perasan lansung yg anak dy dah tader dlm umah tu
akhirnya kes tu jd kes polis
org2 semacam nak salahkan famili tu la sb tak jaga anak depa baik2

kalau tya pd akulah, ni bukan salah akak tuh...tp pengurusan flat tu sdri
dah tahu famili org tuh OKU, ada anak2 kecik plak
bg lah depa duk umah bawah...ni tak, yg segar bugar, muda remaja semua duk bawah
tp yg buta, bisu, sumer duk tinggi2...adil ke tuh????
ntahlah..."DUNIA2" bak kata mak aku...
menurut kata mak aku lagi, sejak kejadian tuh, famili akak tuh da lama tak balik cni
mungkin bg aku, elok akak tu cari umah yg lebih selamat
semoga kejadian camni tak jd agi
anak dy tuh, ntahlah....tak tau stori...bawa jek gi spital, lansung dah tak dgr khabar
sihat ke, berbalut ke, koma ke...tuh hakak tak tau...
tp yg penting, aku doakan sumernya baik2 saja...

harap2, hal nih boleh dijadikan pengajaran buat kita jugak
yg mana duk flat tu lah...utk aku jugak, sb aku pon duk flat
perhati2kanlah anak kita, walaupon kita nih banyak keje kat dapur
kita mana tau, malang tak berbau
kalau malang tu boley bau lain r kan, kan~~

panjang benor aku stori pagi nih..ahakzz
adios geng....

Saturday, July 14, 2012

Mesin Kelapa

Assalamualaikum u olss

nak dekat2 pose nih, terindu plak ngn iklan2 lama nih
hehhhe, tersengih2 den dibuatnya.


Thursday, July 12, 2012

meh singgah blog I

Assalamualaikum u olss

aku rasalah, blog aku kalau buka kat google chrome mmg bakal jd mereng
mana taknya, asal nak post blog tak boley
tak ke hangin melintang 1 badan
seb baik ada cik firefox yang comey lagi retiss nih
kalau tak, alamatnya makin berhabuk berkepuk2lah blog ummi gojes nih~~ (melebey suda)

tak ada mood r nak nulis skrg
banyak bda nak pikir, 
pikir apa kata korg....
pikir demam agi, pikir nak pose agi, pikir nak raya agi
ha, tu baru sket
skrg nih tgh kusut pikir pasal nak amik kereta baru yg tak dapat2 agi
tapi alhamdulillah lah, stlh 5x percubaan
dan 2 bulan menunggu, akhirnya akak cimb setuju nak buat perjanjian ngn laki den
baru tau 3 ari lps, yg dia dah boley amik kereta.

asalnya nak amik kereta warna putih pucat tuh
tup2, abg mus aka en proton call kasi tahu kalau kami nak amik kereta warna putih tu kena tgu lama lagi
pastu, mungkin akan naik harga plaks
apakah??? bukankah itu amat memeranjatkan wahai tuan puan
kami pon mengalah, kami stuju ja amik kereta warna silver putih
jd insyaAllah di hari raya yang mulia ini
berkereta barulah kami sekeluarga...suka tak, suka tak???? hahhahha

tu je la ceta yg aku nak ceta takat nih
kang panjang2 kan, letih plak jari nih
dah la baru baik demam
elok2 badan dah ok, jari plak buat hal...tak ke ngarut ceta saya tuh...wakakkakka~~

bg yg salu singgah sini dan jenguk2 blog mak jemah nih
mak jemah mohon maaf sb da lama tak jenguk blog korg
tgulah, esok lusa mak jemah jalan2 kat blog korg ek
komen apa yg patot

sampai jpa lagi, daaaaaaaa~~

knapalah lama sgt aku nak dpt ko...ko bukan toyota pon, proton ja kut~~ lalla

Saturday, July 7, 2012

Bz memanjang

Assalamualaikum u olss

gila lama tak berbelog
almaklum, mengurus majlis kahwin si abg sulung
bagi laki, apa ajer yg dy tahu
kalau boley, sumer nak serba ringkas
sampai hakak pon naik pening~~

pe2 hal nti aku update agi
skrg musim sibuk r
ciaowww~~