Thursday, March 22, 2012

pemandu perempuan dan gesel bergesel

Assalamualaikum u olss

aku selalu dgr org dok komplen yg pemandu wanita lbh banyak syok sdri bila membawa kereta
berbanding ngn pemandu lelaki yg lebih tajam dan tangkas di jalanraya
ternyata kata2 lelaki itu benar bila kereta kami yg huduh ini
telah digesel baik punyer oleh pemandu yg bernama wanita semalam
maaflah yer kengkawan, bukan nak cakap apalah
aku sdri pon bukan pandai pon bawak kereta
tp serius, awek tu masih terus memandu walaupon pada masa tu
keadaan kereta kami dan kereta dia dah bergegar teruk sb digesel dgn selamba

apakah???

naik terperanjat laki aku time tuh
aku ngn ikha jgn cakap r
besalah, time tu pulak time mmg org tgh sibuk balik keje..jadi jalan mmg penuh kereta
kereta kami pada asalnya nak membelok ke kiri, dan kereta awek tu ada disebelah kanan kami.
baru ja kereta kami nak gerak, kereta awek tuh dah gerak dulu
tetiba ja....srettttttttttttttttttt~~ bunyi kuat giler bergesel ngn kereta kami
hohohoohoohiiiiiiii...berubah giler muka laki aku
seb baiklah, awek yg pandu kereta kancil tuh berhenti gak kat tepi jalan,
dtg kat kami ngn muka cuak giler babeng
aku mmg malas dah nak turn kereta, laki aku ja yg turun time tuh
banyak kali aku tgk awek tu minta maaf siap garu2 kpala lagi
laki aku dah masam mencuka
teruk kot calar dia.....kalau nak solek balik pon mau makan ribu riban~~

yg menjadi kehairanan aku time tuh
takkan dy tak perasan ngn kereta kita org yg gabak kat sebelah ni
bukan kereta control pon, spi takleh nampak lansung
pas je laki aku masuk kereta, dy campak rm50 kat tepi aku
aku tyalah

"apa cer?"

laki aku wat muka bengang

"dy cakap dy tak perasan kereta kita...dia kata dy tgk belah kanan ja. tak tgk belah kiri. tak paham betullah, camne dapat lesen pon abg tak taulah"

huhuhuhuhu...jawapan yg tak boleh blah dari awek tu

"seb baik student, kalau dah berkerja...mmg abg minta 2 rat..."

k fine, 50 hengget tu adalah bayaran tuk geseran kereta kami..patut ke tak patut sbnrnya???
kata laki aku, awek tu tader duet banyak dan minta tolong dikurangkan bayarannya
alasannya, dia student..apakah??? hahhaha, macam2 kan
apapon, mood merendek pon dah berubah...sian ke laki aku..menung jauh dia semalam.
jadi tak heranlah bila org kata pemandu perempuan mmg suka bawa kereta secara caca marba
tapi bukanlah sumer yek...jgn sensitip plak
ada jugak pemandu perempuan yg sgt hati2 dan bertimbang rasa di atas jalan
cth cam kak ikin kita...kekkke
walaupon gangster, ttp bawa sopan santun...btol kan kak...hahhahha

jadi pasni lehlah kita hati2 di jalan raya
semoga tader lagi gesel bergesel, malahan cium dan tercium bontot kereta...tattataaa




13 comments:

Anum said...

x berbaloi tue....
kalau anum balai ceta la

CintaZulaikha said...

hasben akak sgt baik...huhuhu

WuMing said...

Memang lazimnya Wanita kurang arif dalam pemanduan.. Tapi WuMing rasa lelaki pun over confident pun banyak...

Mak, Isteri, Kak dan adik WuMing juga perempuan... Dan mereka juga adalah pemandu... WuMing selalu berpesan... jangan sesekali leka... Yang penting.. jangan angkat telefon semasa memandu...

Setakat ini.. mereka masih legi jaga dan memandu dengan baik..

M@W@R Q@SeH said...

tu yg takut je nk drive keta...lesen ade buat pekasam je...hehee

RoslanPutra said...

eeiii... mintak jauh laa perkara gini...
keta kami pun tergesel gak ngan dinding jerr.... sampai sekarang x repair lagi... 2 bulan dah...

imie fatiema © said...

lorr kureng lar darjah kecunan keta anda..sabo jelah..alar tapi bley caye ker student,kami pun penah kena,boy ni kata dia student uitm,masa tu kami makan kat area shah alam,hubby siap2 mintk pon number n address,finally bila cari dia nak claim duit,bukan student,tapi staff kat uitm..hah pastu bwk dia terus gi bengkel kasi dia bayar total heheh , nipu tuh nak lepas diri..kowt larrr

Hanny Esandra said...

sebab tu la adanya panggilan 'lady driver'

jgn kata laki ko, aku yg pompuan pun panas bontot kalau kat dpn aku pompuan yg bwk keta. dah la slow, asik2 brek. kdg2 ada yg pakai henpon. mmg nak kena carot la dgn aku. hahahhaha..

Namee Roslan said...

tp sy memang akui..perempuan bawak keta leka juga kadang2..selalu himpit. taktau kenapa...mungkin tak sedar kot.

a.samad jaafar said...

kemalangan boleh berlaku dgn beberapa cara.. atas kesilapan dan kecuaian kita atau juga org lain .. bila dh berlaku kedua2 pihak yg kena tanggung.. adakalanya bertolak ansur itu perlu krn mungkin hari ini hari dia..esok2 hari kita plk.. respon suami tu, pada saya kena pd tempatnya..

dhiera said...

tak logik la.. sebab kalau masa peak hour orang balik kerja. confirm confirm kiri kanan ada kereta. macam mana plak boleh bagi alasan tak nampak~ eiii....kalau kereta saya memang marah dia kaw kaw kaw la..

Bobo said...

kesian kaum hawa.. yg penting kena hati2 atas jalan raya.. cermin sisi kiri kanan tu kena selalu tgk, tp ppuan selalu tgk sebelah je..mgkin kurang alert dgn ancaman sekeliling..

ikatankasihku said...

lak, 50 jer..mana leh gituw....
bengkek jer..tak kiralah student ke ape..mane leh cuai mcm tu...adusssssssss

adan said...

baru2 ni sy g bengkel hantar keta adek.. selalunya bengkel akan cas ikut keadaan kereta.. satu pintu rm180.. klu kemek teruk.. harga lebih mahal..

btw alasan budak pompuan tu mmg tak masuk akal..