Saturday, July 2, 2011

the sitter - meremang bulu tengkuk den

Assalamualikum u olss
semalam lps ber FB dan mengedit
aku on tv 3 dlm kul 12.30 tgh malam
tu pon sb aku bosan
kpala lagi sakit
jd kononnya nak mencarik hiburan seketika

tgk2, ada movie plak
pelik gak, mlm minggu cenggini
mmg ada movie ke kat TV 3??
ntah, aku tak tau, sb bukn aku keje Tv 3 pon kan
jadik aku pon layannnn
sb nengok pada info, ceta nih cam best ja
ceta psl remaja perempuan yg mengalami penyakit skizofrenia
aku mmg suka ceta psiko2 nih...i likee


mariana sbg abby reed...
takot tak, takot tak~~

part nih mmg baik punyer~~

tajuknya 'the sitter'. ceta ni mengisahkan ttg seorang remaja perempuan yg bernama Abby Reed yang mengalami masalah skizofrenia smnjk berumur 7 tahun. Abby Reed yg berpura2 menjadi pengasuh kanak2 telah masuk ke dalam sebuah keluarga yg ketika itu benar2 memerlukan seorang pengasuh utk menjaga anak2 depa. dy masuk ke dlm famili tu pon bersebab. sebab dy nak mengambil alih tanggungjawab si isteri dan merampas anak2 dan si suami utk dirinya. namun begitu, (acececehhh ayat), banyak rintangan yg Abby Reed alami. dy dgn kejam membunuh rakan kongsi si suami dan jiran famili tuh semata tuk menutup rahsia sbnr hidupnya. malangnya tiada siapa yg mengesyaki beliau melainkan teman kerja si isteri. 1 hari, stlh mengalami pelbagai perkara yg pelik di kejirannannya, si isteri mengambil keputusan untuk berkerja dari umah shj dan cadanganya itu dipersetujui oleh si suami. Abby Reed yg mendengarkan hal itu dari bilik sblh, berasa sgt marah & amik keputusan utk membunuh si isteri. perangkap di letakkan di tangga sehingga menyebabkan si isteri terjatuh dari tangga ketika mahu turun mencarinya pada keesokan harinya. si isteri mengalami kecederaan teruk sehingga menyebabkan kedua kakinya patah dan retak. nasib baik la time tu, teman baik si isteri ada, jadi dy dah bawa si isteri ke hospital. kejadian menjadi semakin trok stlh teman si isteri merancang tuk menyiasat ttg Abby Reed secara diam2. rupanya Abby Reed bukanlah Abby Reed yg sbnr. Abby Reed hanyalah merupakan seorang penyamar yg mengalami penyakit skizofrenia yang dialami sjk kecil hasil deraan bapanya. begitu juga dgn ibunya yang ketika itu sudah berada di hospital sakit jiwa. tujuan dia masuk ke dalam famili tu krn dia mencintai majikannya iaitu si suami yg pernah mengendalikan kes mahkamah ibunya ketika dia berumur 7 tahun. dy kagum ngn si suami, ngn keyakinan dan kekuatan yg si suami ada. jd sejk tu dy bercita2 tuk merampas segala kebahagian tu dr si isteri. dy cuba tuk membunuh si isteri tuk kali ke 2 secara terang-terangan dgn menolak kerusi roda si isteri sehingga jatuh dari tangga. kepala si suami dipukul dan diikat. begitu juga dgn anak2 keluarga tuh. naseb baiklah si isteri dpt melawan dan akhirnya membunuh Abby Reed dgn 2 kali tikaman.

gilolahhh..aku dah uraikan segalanya
camni takdo sapa r nak beli cd ceta nih...kikiki
taper, yg pasti aku puas ati ngn ceta tuh
jadi di sini aku nak ingatkan
sesibuk mana pon kita sbg isteri yg berkerja
kita kna beringat
siapa yg menjaga anak2 kita di rumah
dah banyak sgt kes org gila cenggini
klu bukn depa nak suami korg pon
mungkin depa suka dok nak dera anak2 korg
kikiki...tp tu bukn sumer, ada jugak pengasuh yg baik
cma nak mta korg psg cctv kat umah
sbg langkah berjaga2
boley cenggitu??? kikiki

merepek suda
kesimpulannya, tak sia2 la aku berjaga spi kul 2.30 pagi
dok ngadap ceta tuh
walaupon aku review cam tak best
tp yg penting ceta tuh yg best..

sekian...

11 comments:

abglan said...

Lama dah tak layan citer seram, bini marah pasang hu hu

einz miszmessy said...

cam best ja.....huhu...mau tgk la...ngeeeeeeeee.....

アヌム ちゃん said...

tengok gmbr pun dah mcm seram..huhu

Kotak Mancis / S_Basri said...

huhuhuuu... semalam pon ada tengok crita nie sambil berblogwalking... tapi xlarat nak tunggu ending sebab dah ngantok... ( jom lawat )

Caythrine Amanda said...

amboi...sangup rabak mata sampai pkul 230am, huhu xngantok ke? best ke kak?wah nak tengoklah... :)

azwa amani said...

alaa...nape citer sampai ending, bolej jugak amani tegok, dah tahu ending, tak mau ar tgok.. hehehehehe... :)

Hanny Esandra said...

oh.. mcm best.

nelly said...

sinopsis nya bila dibaca pun dah rasa meremang bulu roma ..
inikan pula tengok ~~
aiseyman ! berani ka nelly ?
hehehe

Hans said...

wahhhhhhhhhh
kalau tau den dah tgok
ruginyaa dennnnn

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

fadh said...

alaaaa terlepas sudahhhh...

iyan shazlind said...

tertengok jap cite ni...tp oleh sebab tgh mengreunion kat diri dgn kawan2..sambil tgk sambil borak ada la babak yg terlepas...pastu tak sempat habih cite tu sedar2 dh sebuh la...tertido..hehehe
susahkan kalau kena tinggalkan anak2 pada org yg kita tak betul2 kenal...risk..kena la pasang hidden camera kat umah utk pantauan..