Saturday, July 2, 2011

Perempuan simpanan..OMG~~~

Assalamualikum u olss
aku sebenarnya kagum ngn citer korea yg berunsur kekeluargaan
sebab citer korea yg jns cenggini
bukn hanya menampilkan kecomelan artis tu sdri
malahan, jalan citernya amat kuat dan mantopp

klu korg yg jns suka na tgk citer korea
musti korg jugak perasan
citer korea musti ada unsur2 ini dlm ceta depa

1. depa mmg sgt hormat mak bapak depa
2. depa musti makan bersama keluarga
3. kalau dah kawen, musti depa duk ngn famili, lebey lagi klu yg anak CEO tuh, kiki
4. depa takkan lari dari membuat silap, iaitu mempunyai hubungan sulit..

nilah yg aku maksudkan.
stakat yg aku nengok, watak lelaki yg berkahwin dan berusia musti akan
ada perempuan simpanan
walau macam mana pon lah
ke mmg trend ceta depa cenggitu
sb org kata, nak buat konflik la kononnya

tapi, perempuan simpanan dlm ceta korea cenggini
bukannya semua berperwatakan jahat sokmo
ada jugak yg baik, dan sgt menghormati keluarga
kerana terpaksa dan cinta
mereka rela dicemuh

antara cth ceta yg aku maksudkan adalah
ceta two wives
walawehhh, nanges2 aku nengok ceta nih
almaklumlah ada one HD kat umah
apo laie, tgk ajerlah


korean drama: two wives


ni le pompuan simpanan yg cantek dan manis tuh
ji sook

ni plak bini laki tu, kira mangsa keadaan lah
yoon yung

ni suami kedua isteri tuh
Chul Soo
ceta two wives ni mengisahkan ttg Han Ji Sook, ibu tunggal yang jatuh cinta ngn seorang lelaki yg sudah berkahwin. Lelaki itu, iaitu Kang Chul Soo, sudahpun mempunyai keluarga bersama isterinya Yoon Yung Hee. Bila si isteri mengetahui suaminya mempunyai hubungan sulit, dia telah menjauhkan diri dari suaminya. selepas tu, depa pon bercerai dan si suami mula menikahi perempuan simpanannya. malangnya, si suami mengalami kemalangan dan mengalami hentakan dikepala sehingga menyebabkan dia terlupa akan isteri barunya, jin sook.

serius aku ckp, ceta ni mmg 'thumbs up'
mana taknya, jin sook tu ttp diterima di dlm famili lelaki itu
walaupon dy hanya perempuan simpanan lelaki tu
bg mak si lelaki itu, yg bersalah dlm hal ini adalah anak lelakinya
bukan wanita itu yg hya mengharapkan cinta
mmg bestlah...aku baru tgk separuh, tak tau nak describe camno lagi

keduanya ceta you dont know woman
yg ni lagi tak hengat2
watak perempuan simpanan tu mmg kejam lillahhitaala
jns selamba, jns tak tau malu, amik kesempatan punya olang
di atas kekurangan si isteri yg tak leh pregnant
sb apa aku kata tak malu
gini citernya


korean drama: you don't know woman

tgk poster pon da rasa sedey..

baju putih tuh bini yg baik dan tabah, ming jung
yg baju merah tu paham2 sudehh, tt r pompuan
simpanan tu, Yoo ran

ceta ni pon thumbs up r..suka..i likeee~~
Lee Ming Jung, iaitu isteri kepada sung chan tuh tak leh ngandung.mertua ming jung tu pon suka. membuli ming jung tu. ni krana famili lekaki tuh nak sgt cucu.masalhnya ming jung tu tak ngandung2 walaupon dah berbelas tahun berkahwin. hinggalah 1 ari, ming jung terlanggar seorang wanita di tepi jalan. pompuaan tu ialah yoo ran. yoo ran yg cedera dibawa ming jung ke klinik suaminya. dari situlah, secara diam2, yoo ran mula menjalinkan hubungan ngn suami si ming jung tuh. sampailah yoo ran tu mengandung. yoo ran tuh selalu gesa sung chan menceraikan ming jung dgn pelbagai cara. tapi langsung tak berhasil. sb si ming jung tu lsg takmo lepaskan suaminya. sehinggalah yoo ran tu dok mai umah ming jung dan mertuanya, sambil menunjukkan soundscan baby yg dikandung yoo ran tuh. sumer dok terperanjat. tp memandangkan mertua ming jung nak kan sgt cucu, dy turut memaksa ming jung bercerai ngn sung chan, iaitu anaknya.sebaik ajer bercerai, ming jung juga tiba3 dipercayai mengandung...maka bermulah kehidupannya sbg ibu tunggal.

wahhhhhh, mmg tak leh nak bayangkanlah
ceta yg ni lagi buat aku sakit ati ngn pompuan simpanan tuh
mmg tak tau malu gilalah
sb dy mmg jns selamba kan
mana taknya, boleh plak dy minta kat mertua ming jung tu utk terima dy sbg menantu
malahan di depan ming jung tu sdri plak tuh
aku leh bayangkan btapa hancur luluh
perasaan si min jung tuh
walaupon, dy npk steady. tp sbnrnya sgt memendam perasaan..

tu lah antara citernya. ceta pompuan simpanan yg baik dan pompuan simpanan
yg mmg dasar tak tau malu

yg pasti, org korea mmg pandai wat ceta...cayolahhhhh~~

ps; kalau nak tgk, tontonlah di one HD astro yg mahal nak mampos tuh..ciss~~

11 comments:

nelly said...

eh ??

tak pernah tengok ...macam best je !!!!

CintaZulaikha said...

mmg best giler pon...cu tgk cu tgk~~

einz miszmessy said...

hahaha...sejak bile akak berjinak2 nan cheta chinta korea nih???nak2 konflik jenis gini???
huhu....

saharinasaharudin said...

nak tgk.cam bestt je :)

Asrul "iLham" Sany said...

ko sama ngan twin aku, nada haifaa yg gile korea gak

CintaZulaikha said...

einz: sejak busan2 duk di umah...hee~~

sahari: mmg best pon...hee~~

CintaZulaikha said...

agie: aku bukn giler korea..cuma jln citer dy tu ja yg menarik...

amranaiman said...

tudia leh wat 2 rebiew filem nih.. rugi entry nih.. filem ke bersiri nih??

CintaZulaikha said...

amran: kikiki...bersiri ja nih~~

Hanny Esandra said...

x sangke peminat korea rupenye..~

CintaZulaikha said...

hanny: tader kije nad, tgk je laaaa