Wednesday, January 9, 2013

merayap je keje ko kan...

assalamualaikum u olss

jalan-jalan, cari benda best namanya
hehhehhe...nak dijadikan cerita smalam tader gas kat umah
jadi, en abang mengajak kami keluar cari makan, alang-alang nak menunggu jam 11 katanya
sb gas kat sini hanya akan dihantar lepas jam 11.30 tgh hari (boley pulak ada time2nya kan)
jadi terpaksalah kami keluar mencari makan untuk mengalas perut yang dah krok2 nih...huhuhu

masalahnya, bila kami nih berjalan
bukan jalan sket2 gamaknya...jalan spi lupa diri, lupa segalanya, lupa yang kami patut order gas, sobs2
mana taknya, hahhha, kami boleh redah jalan spi ke perlis
memula kami singgah di sophie paris (konon nak cari cawangan tpt kami akan membeli stok barang utk dijual nanti).
sampai berpusing2 jugak lah, rupa-rupa kedai tuh terletak btol2 dekat stesyen bas ekspress kangar.
fuhh seb baik jpa walaupon waktu hujan agak renyai2.
susah wooo nak cari tpt yg tak biasa kita gi nih. penat2~

dlm perjalanan balik, en abang cakap "jom singgah gua kelam"
aku pon on je lah wehhh, bukan selalu kut jalan jauh2 nih
nak2 plak bila ada org offer cenggini...jgn lepaskan peluang r...
malangnya tpt tuh ttup...uwaaaaaaaaaaaaaaa, baru nak masuk..sadis btol r
mmg potong stim betoi...berpusing carik tau, ni lah namanya tader rezeki..

apadaaaaaaa~~

dpt tgk dari luar jek, sobs3


disebabkan dah tader rezeki tadi, laki aku pon ajak beredar dari situ
katanya " jom le kita gi wang kelian.."
aku yg mmg sentiasa on jek pon angguk2 jek, stuju aje wehh, jgn tak setuju, merayap kut, kikiki
tapi, hahhahha...ni lagi klako
spi jek kat jalan naik bukit tuh...kami terkejut tgk jalan dia
berpusing dan curam....mmg menakutkan r (patutlah ada tengkorak pegang stereng kat situ, rerupanya...)
walaupun aku nampak keta lain lekkkk jek naik
tapi en abang mmg tak berani, jadinya, hahhahha, dia pusing turun balikkk
jadi spi situ je lah wang keliannya...mmg tak boleh blah...ahaiii

sudahnya, dia terus bawa kami gi padang besar
arked niaga padang besar katanyaaa~
kata en abang, ni pon jadilah, dr tak singgah mana2
kononnya nak window shopping...last2, terbeli jugakkkk....
ni lah namanya kalau dah rambang mata...murah2 kut
sapa ajek nak bagi sepasang baju Ralph Lauren dgn harga RM55
ko haderrr...hahhahha
asalanya baju tu sehelai RM85, tp dia turunkan spi RM35
bila nak dibeli sepasang, dia jual r RM85
tapi laki aku dok pujuk2, akhirnya awek thai tu turn harga spilah jadi RM55.
ikotkan harga betol punya betol, RM160 kut...wahhhhhh...mmg manyak untung maaa~~
senyum2 jek cik kak yg ikut tuh spi telinga...(aku le tewww, hehhe)

welcome, welcome...hehhe
sempat pulak dak kecik nih korek bijih..ishhh..
yerghhh, inilah hasil tangkapan semalam...Ralph Lauren
tak tau bila nak pakai, cam segan pon ada kalau pakai...

pastu terus balik jitra, takmo da window shopping
lagi banyak jalan, lagi banyaklah duet mengalir
jadi kena amik langkah berjimat cermat, membeli apa yg patut jek (kononnya...)
sampai jitra, pi makan dulu..
pastu tetiba mulut aku gatai nyebut nak tgk wayang pulak pas makan tuh
en abang yang mmg sgt baik hati semalam terus bawa pi jitra mall
amik tiket wayang lakonan jackie chan
aku main2 jek kut, bukan nak betol pon sb da letih kan
tp disebabkan dia dah beli, tgk jugaklah..

sunyi jek wayang JM nih...tu yg syok kalau tgk bla budak dah naik sekolah tu..
sepiiii~~

sila tgk ceta apa yg menjadi pilihan...besttt woo, tak rugi tgk..

muka penat sebenarnya...


habis cerita tros balik, mandi dan tidur kerana sgt2 penat
rasa cam tak sedar diri jek tidur smalam..aishhhh
jalan...jalan... (salahkan jalan pulak)

ps: sudahnya gas tak beli...hehhe. apadaaa~ jalan punya pasal (salahkan jalan lagik)

1 more, gua kelam tu tutup sebenarnya bukan sb tader letrik ikotkan. tapi ada akak kat situ habaq, ada budak dah koma sebab kena kencing tikus kat situ. sb tu depa tutup wat masa nih..lorrrr kan~

18 comments:

Farina Hunny said...

amboiii ~ jauhnya p bjalannn :D

hainom OKje said...

Eh...hubby cuti eh CZ...Syok eh berjalan tak ingat dunia sampai ke padang besaq tu....

Sudahnya kena makan luaq lagilah hari ni gas tak dak!!!

Jna marcello said...

WAHH GILA DAPT MURAH BAJU TU..NI MESTI TEROROR MINX ISCOUNT NI..PASNI KALAU NA NAK JELJN SHOPPING BOLEH BAWAK KAKAK NGN SUAMI AKAK TEMAN YE HEHEHE

Suraya Baharun said...

hehehhee...jauh betul berjalan nye...

CintaZulaikha said...

hunny: mmg jauh dik...tak spi thailand jek lagi, ehhhehe

CintaZulaikha said...

okje: tak cuti pon kak, esok baru start cuti betol, smalam tu cuti duty jek..hehhhe

CintaZulaikha said...

jna: ehhhhh boleh je Na, mai datang sini, kita shopping sampai pengsan..hahhaha

CintaZulaikha said...

suraya: tak jauh sgtlah kedah ngn perlis rasanya..

Namee Roslan said...

wah bagusnya kak ! kalau saya, jenis malas. rela tak makan. hehe. tp seronok jugak, skali keluar terus sakan. baru happening ! :D hiih. comel ikha korek idung ke tu...hehe

CintaZulaikha said...

namee: ni pon malas jugak dik, tp yg dua lagi tuh da laporr, jd kuar jugak le cari sesuap nasi, kiki. udahnyerr, hamekkk ko, spi ke perlis merayap..

Are-Tulk said...

hahahaha.... lawak la akak ni... huhuhu.... akak xlpas lgi nk g wang kelian ea...
huhuhu... sye dh pnah pergi dah mse skolah2 dlu.. g ngan family....
gua kelam pun dah pergi...
padang besar pun dah...
huhuhuhu
tpi kan....
akak jalan2... pnyudah ea dapur pun x brasap...
sbb tong gas x beli.. ish3.... huhuhu

hainom OKje said...

Singgah malam sini sebelum tidur....jadi menjaga anak kawan abang hari tu ke

adan said...

baju couple tu cantik kak..tak yah malu r.. smart tau.. sal filem jackie chan tu sy dah tgk..best gak..

CintaZulaikha said...

are-tulk: ha a, penyudahnya tak berasap.

CintaZulaikha said...

okje: tak jadi jagalah kak, sb saya nih banyak gi tpt org. jadi dia minta adik ipar dia jaga.

CintaZulaikha said...

adan: cantik ka, trimas~

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sakan yer kak g jenjalan hehehe

sHi Ma said...

Wah syoknya jalan2...