Monday, February 4, 2013

jalan spi pengsan wif mak n adik...

Assalamualaikum u olss

syoknyaaaaa 4 hari yang lalu...
mak ngn adik mai kedah...cuti2 malaysia katanya
jadik, dgn senang hati trus kami bawa mak ngn adik pi jenjalan 2 hari berturut2
sampai demam2 depa bila dah balik kl
ada gak tya, "mak btol2 larat ke nak balik nih, kut tak larat, toksah balik kl dulu"
tapi mak still nak balik, ada hal katanya..lagipun siankan adik, sb tader yg nak masakkan sarapan utk dia..
jadi, pulanglah depa dgn mak yg sedikit sedih nak tinggalkan ikha
sian mak, dah lah jarang2 jpa cucu sdri.
apapon, mak kata mak seronok sepanjang kat kedah, tu yg bestt tuuuu~~

memula ajak pi menara alor setar dulu pas makan tgh harii..panassssssss sguh r arituh..


memula ajak mak ngn adik naik menara...

,
mak gayat ekkkk...hehhhe (mak saya mmg gayat orgnya ye kawan2,
sama cam saya...hihi)

org ni plak, langsung tader perasaan gayat....hebat2~

org tu plak yg lebih2...cam tak biasa mai pulak, ahakzz..

gatai duk jauh2...mak ngn adik yg boolattt..

tgk I, dekat2 jek tau...hihihi

pastu bawa pi muzium padi plak....fuhhh, time ni r, kpala dah makin beratt sgtttttttt.


still amik gambo walaupon dah rasa nak pitam, gigih sungguh...hahhha

ni lah awek paling gigih tuh, sb jarang2 mai kedah kan....

nak jugakkkkkkkk amik gambo...

yg ni jgn cakap r, gambo dia wajib ada dlm kamera I...huhuhu

sian en abang, jd supir sepanjang hari, kikiki

lastnya pi makan steambot kat cinta sayang resort
mahal gila dowhhhhh, seb baik dpt baucer sb menang cabutan bertuah hari keluarga arituh
kalau tak melayang 5 rat begitu saja...
air tembikai dia saja dah 40 hengget...gilak2...

muka tgu meja.....

muka cover mengantuk, hihihihi

muka tahap boley tido di mana2...ngantuk gilak babeng wehh....
dah kul 10pm kut time nih...mata menunjukkan bukti, lallall~~

mak org paling penat, tp ttp nak merasa steamboat...sian mak....

yearghhhh, cheff utk arini...cheff adik..lallla

tgk apa tuh makkk?? 

muka bosan sambil tgk org karaoke....masa nih ada famili day gak kat sini..

cheff adik meneliti garfu di atas meja, kakkakka

start memanaskan periuk..periuk kan benda alah tu...hamba tak tau, hihi

ni ha, steamboat 5 rat....cam tak caya kan...tp mmg sedap r...tak tipu...
main masuk je semua benda dia bagi...

apo laie, makannnnnnnnn....

buruk btol muka aku bila time makan....tak rasa lapor pon, saja jek nak merasa..

mmg ari yang penat wehhhh, rasa nak terbantir atas katil lps jalan2
apaun, mak ngn adik mmg puas hati
kita org ada pi padang besar ari pertama tuh
tapi lupa nak amik gambo, sbnya dah sakan sgt shopping...
jdnyaaaaaaaaa...dapat amik gambo ari ke2 jek..dan inilah gambar2nya
syukurrrrrrrrrrrrrrrrr...


12 comments:

Anum said...

syoknya

jeBateja said...

Omak aiiii....jenuh jalan tu...pasal muzium padi den pernah baca dalam Kosmo....teringin gak nak mai sana....uikk..ckp utara plak dennn...

Suraya Baharun said...

seronok nye jalan2...

nea lopah said...
This comment has been removed by the author.
nea lopah said...

salam kenal n polow sini jugak....Muzium padi penah sampai...tapi tempat yg lain2 tu tak penah.

shameel Iskandar said...

lamanya saya tak naik menara alor star. last naik tahun 2008.Mesti seronakkan dapat bawa org tua bersiar2 sekali sekali

BUNDA a.k.a KN said...

salam kenal dari BUNDA

hainom OKje said...

Ruginya CZ.... makan steamboat sampai RM500.... baik makan soul garden paling mahal pun baru RM200... rugi...rugi... hehe (nak bagi menyesal )

Tapi tak pelah pakai voucher!

anitadiana said...

syoknya..mesti makcik nak mai lagi tu..he..he...kak ipar ita org kadah gk..tapi tak pernah bawa jejalan..biasa duk aje kat rumah dia di padang serai kulim...sekarang dah pindah melaka dah..tak dapat gi lah kedah dah...

sHi Ma said...

Happy moment... Syok dpt jalan2 ngn family...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak dh mai muzium padi apsal xsinggah umah wani...dekat sgt dh tu kihkihkih

Namee Roslan said...

mesti rasa puas kan sebab dapat bawak mak jalan2 !! :D