Tuesday, January 10, 2012

giler lama tak update..mmg pemalas punye olang...kehkeh

Assalamualaikum u olss
bukan sengaja nak tinggalkan belog yg tercinta nih
tapi, otak berkarat kut
nak tulis pon rasa cam nak kuarkan sesuatu yg hampeh dari dlm kepala
hasilnya, aku tros tak pandang belog nih buat seketika
bagi setel dlu keje umah, ngemas, lipat baju yg bertimbun
dan hasilnya, umah dah cantekkk, i like bebeh..

rasanya dah masuk seminggu lebey aku kat jitra nih
sempat gaklah merayau2 kat alor setar, ngn seleruh jitra
bior nak kasi hafal jalan sket
tak lah sesat barat kalau nak kuar jenjalan nanti
1st, kami jenjalan cari bank dulu
semua bank yg ada dlm senarai pembayaran bil
maklumlah, bil2 kami sumer dtg dari bank yg berbeza
jadi agak payah sket..
dah jpa kesemua bank, kami cari mall plak
kehkeh, ni mmg tuk aku r...pompuan kot
tanpa mall, siapalah aku..wakakkakka

dah berpusing2 carik kat jitra nih
akhirnya aku ketemu jitra mall
wahhhhhhhhh, cam menarik walaupun besa2 ja
kira kata jitra mall nih cam KB mall r
bezanya jitra mall ada wayang..kehkhekeh..
da masuk, kami pon pusing2 sampailah aku jumpa kedai I LOVE NOVEL
kedai tuh jual banyak giler novel, termasuk menyewakannya juga
degn syarat kena buat kad ahli
aku pon tanpa berfikir panjang apa lagai, tros apply kad
skrg, lehlah sewa ja nvl kalau tarak pitis
mana tau bosan2 duk ngadap tv atau tenet
jadik, lehlah baca2 buku plak

paastu kami jenjalan ke alor setar
wahhhhhhh, besaq jugak alor setar no...
bandar dalam taman kut..tu la yg aku nampak tulis kat board depa
mmg menarik, berbeza ngn tpt tinggal yg dulu
alhamdulillah, semuanya ada
kira tak terkilan pon sb berpindah ke sini
walaupon asalnya kami minta berpindah ke KL @ bukit luncu kat johor

hope , semuanya berjalan lancar di sini
nanti2 aku akan update apa yg best ada kat alor setar nih
pastinya yg terbaekkkk dari aku untuk korang...calooooo bebeh....

19 comments:

Anum said...

salam kembali
lama x updated kan.. singgah blog anum ya

ikatankasihku said...

hamboi, tu dia, loghat kedah teruh na...
syok ar duk tempat baru..hihihi

Syieda™ said...

lama jugak akak diam noh??amboi2...p jitra mall..hihihi

syieda suka naek wayang ngan adik..hikhik..pakwe kat KL, xkan nak seret jugak..hihi nanti leh la jmpa akak lik kg nnti..hihihi -.-

anitadiana said...

rindu lah selamat berblog ya...wah lepas ne pandai lah cakap kedah ....kak ipar ita org kedah kat kulim..he..he..jauh lah tu...

sarah mohamad said...

Tal aciiii kenapa kbmall takde wayanggg kehkehkeh Kalau buat kedai sewa novel macma laku jugakk kann. HEHHE

Gen2Merah said...

biloa lama tak hapdet, otak pun kering kan nak menulis.. eheheh.. tulis2 sikit2 cukupla.. asalkan bernafas,. heee

Kazman & Sue said...

salam kenal dari kami sekeluarga..

WuMing said...

WuMing pun dah lama juga...


Sibuk banyak-banyak...

My Life's Journey said...

wahhh boleh pinjam novel? best tu .. minat jugak sis baca novel ..umi pun suka ..yang paling umi suka bagaikan puteri ...

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

jadi org jitra pulak ye kak..ahaks..rumah mak mertua aku pon kat jitra gak..

aiEz said...

assalamualaikum kak,lama sungguh rasanya aie tak singgah sini..=='

seronoknya kalau dapat baca novel banyak2,memang sangat2 aie suka..^^

amranaiman said...

nmpk bz disitu.. dh pi alo staq pulak tu dia.. :D

Izan Ishak said...

lepas ni bolehlah pinjam novel byk2 kan... lama dah tak jalan2 kedah... rindu!

Izan Ishak said...

lepas ni bolehlah pinjam novel byk2 kan... lama dah tak jalan2 kedah... rindu!

Wanieys Hashim said...

amboi p jita mall...
dekat ngan umah wanieys dh la jitra mall tu...hikhikhik

G@D!z$ said...

dulu masa study kt uum rajin gak la gi jitra ngan alor star...msti dh byk perubahannya kan...rinduuu plak nk ke sana...

adan said...

1st time tahu pasal novel sewa ni.. mesti sewa banyak kan..

Zul & Azizi Boarding Pets said...

Salam Zulaikha,

Wah ceciter pekan Jitra ye...anyway nice info & blog Zulaikha ni..

BTW kami dah follow belog Zulaikha & jangan lupa follow belog kami lepas ni ye.. :-) TQ

www.mylovely-cats.blogspot.com

NAZRUL AZAT said...

hah, lepaih nih kena belajaq ckap kedah ah, tudiaaaa, heeee