Tuesday, January 3, 2012

cerita subuh tahun baru yg menakutkan~ bg akulahh

Assalamualaikum u olss

tajuk entri bukan main lagi
sokmo nak up kan....hahhahhhaha
tp seriuslah weh, inilah cerita subuh tahun baru yg paling memeranjatkan buat aku
mana taknya, tgh syok2 kot aku berlingkar dlm selimut
tetiba adik aku yg gojes call aku
kata dy, dy dah kena rompak kat 7e (adik saya cashier kat 7e yer kawan2)
tak terperanjat besar kawan...nak tercopot jantung aku
lagi tak leh tahan, bila dy nanges2 kata yg dia dah kena pukul kat kepala
ngn botol arak..siap minta aku dtg cpat2
minta hantar kat spital..
bergegas2 aku dibuatnya...tuh seb baik aku masih ada kat KL
kalau kat jitra, alamatnya mmg aku rasa cam nak pukul kpala sdri lah,
sb taktau nak gi kl camno...(uis, serius kot, melawak plak)

adik aku yg gojes...sorilah, tak terpikir nak amik gambo dy yg tercedera time tuh
jd, mmg tader dlm simpanan.


aku pon tros kejut laki aku yg tgh syok mimpi2
laki aku pon terperanjat dgr ceta aku
siap nak soal jawab pplak ngn aku
apa dia tak tau ke yg aku pon baru tau
jadik, manalah aku nak tau ceta sbnr
mmg kepohlah mulut aku subuh tuh...
disebabkan takmo mak aku risau2..jadik kami amik keputusan takmo kasi tau dy dulu
kami pon senyap2 kuar umah, carik kereta dan terus ke 7e
tetiba, adik aku call cakap yg dy dah spi kat hospital universiti
sb ada yg dah panggil ambulans
jd kami pon tros gi sana

aku tgk adik aku ada kat unit trauma
berkejar2 aku gi jpa dy
aku tyalah "camne leh kena rompak?"
dy yg masih weng2 pon ceta
"ada kastemer tgh beli rokok, tgh kastemer tuh nak bayar, ada 2 mamat tuh masuk amik keropoklah, airlah, araklah..banyak2. aku dah rasa pelik dah time tuh. tetiba satu dr member dy masuk kat dlm kaunter tros minta duet. member dy yg sorg agi tros pukul kpala kastemer td ngn botol arak spi berdarah giler2. tader kene mengena kut kastemer td ngn nak merompak. kira takyahlah pukul kan, kastemer tuh tros lari kat belakang tpt biskut tuh. nak tolong mmg dah takleh lahkan. pastu yg sekor lagi nih, paksa aku buka cash box, aku pon cakap, tgulah!, aku nak buka. tetiba, dia pukul plak kpala aku, aku dapat elak sket, ttp still kena kpala. seb baik tak kena jahit. seb baik dlm cash box ada 70 ringgit ja. tp ttp lah aku bengang, sb fon aku, duet aku, fon kastemer tuh, fon manager aku dah kena amik..kira apa yg kita org adalah, sumer dah kena amik..trok btollah drg tuh, dah amik duet pon nak pukul lagi"
adik aku still nak nanges
sian kut aku ngn adik aku, tak pasai2 masuk spital
seb baik tak kena jahit, kalau kena jahit, lagi haruuu
tp kastemer laki td mmg dah sah2 kena jahit
pucat giler kot muka bini kastemer tuh
tak pasai2 kena pukul

pastu aku tya agi
"pasni ko nak keje lagi ke kat sana?"
dy pon pandang aku ngn muka bengang
"mmg taklah! saja ja tya soklan gitu"
aku pon gelak2 sakan..

tuhlah cetanya. yg paling aku hampa dgr dari mulut adik aku ialah
bila dia kata yg merompak tuh adalah org melayu,
remaja, dan masih berbau arak
kira kata bg aku, apalah nak jadik ngn org muda zaman skrg
kenapa nak carik jalan mudah, tuk merasa kesenangan yg sementara nih
insaflahhh...


33 comments:

BadekGonzalez said...

terlalu bangsat la bebudak melayu kemaruk arak ni. menyusahkan orang. pukul sama agama bangsa..eh..diorang bukan ada agama pon..haha

tapi, keisan kat adik ko. pompoan pun dia nak hentak kepala..aish..

ikatankasihku said...

perghhhh, gile babeng nyer perompak tuh, siot jer, mau kene hentakkan balik muka dia tu...buat org lain susah je, sampai berjahit2...bangang nyer perompak..bukan kater ct, akak yang dengar ni pon, tepanjat , mau jatuh katil kalau recieved call mcm tu pepagi subuh...tapi ape nak buat kan, benda dah jadi...ape2pon, adik ct pon cun gak macam kakak dia , awwwwww

Anum said...

wow bahayanya
nasib baik x cedera parah

sHi Ma said...

siannya, nasib baik xteruk...

CintaZulaikha said...

badekgonzales: ni bukan bangsat ja, dah tau nak kata apadah..berdarah2 kpala budak tuh

kak nora: sy ni kak, dah tahap apa ntah pagi tuh..mau tercopot jantung..

CintaZulaikha said...

anum: tu la psl..

sima: mmg sian sgt...spi arini masih terasa lagi sakitnya..

RoslanPutra said...

ohh... bahyenye kerja nih... better keja restoran fastfood.... dpt mkn free....

My Life's Journey said...

Hrmmm budak zaman sekarang ni .. suke je buat benda yang merbahayakan keselamatan orang lain .kalau de pe jadi kat adik dear ..bkan die nak tangung ..hrmm hati sudah dikuasai oleh syaitan ni hrmm

umi harap adik dear tak trama dengan apa yang berlaku ..cian adik dear hrmm ..emo jap :(

Asrul "iLham" Sany said...

seram nyah!

G@D!z$ said...

huhuu siannya...moga adk kak cpt smbuh dr trauma...trus teringat kt adk bongsu kje kt petronas smntra tggu nk smbung study...moga xde kejadian yg x diingini brlaku kt dia...

OdahOne OdahOneBizz said...

mmg pmulaan thun baru yg tragik...hope si perompak dpt balasan & insaf...apolah sbb nak mnum air & arak free smpai nak mnyeksa org lain...get well soon customer & adik zulaikha

Syieda™ said...

teruk betul la atitud diorg tu..dah la samun pastu buat orang sampai sakit, berjahit semue bagai. hurmmm... nak amik barang, amik je la..jangan buat mangsa macam tu.. hishhhhh..!! paling geram tu, dengan perempuan pun nak berkasar.. asal hukuman untuk penyamun xberat ye? potong tangan ke, baru diorg tahu!!! (alamak akak, emo pulak syieda..hihihi)

pasni mesti dah xramai yang berani bekerja shif malam..@_@

amranaiman said...

shotbox baru xde ke kak? hehehe

anitadiana said...

kurang ajar betul lah tu....kat 7e mana?..nasib baik adik tak teruk....bahaya lah ...

iyan shazlind said...

sian ur sis...semoga ur sis cepat sihat & cepat hilang traumanya...

Namee Roslan said...

ya Allah akak, sy dengar ni pun sy rse takut sgt ! bahaya nya. mmg sgt bahaya kalau kerja macam tu, risiko sgt besar even ada cctv. semoga adik akak cepat sembuh. mesi dia trauma kan. ya Allah, takut sy.

Nurul Wahida said...

smoga cepat sembuh..^_^

dhiera said...

ya allah, naseb baik dia tak ada pape. saya ingat kan 7e ada pasang suis security. tak ada ea?

▪imie fatima▪ said...

lar kesiannya,mesti trauma lg kan..sabo ajelah..kena standby kayu hoki kat tepi time jg kaunter..kot2 ade perompak kasi ketuk kepala ngan kayu hoki..

Hanny Esandra said...

carik keje lain ajelah. slalu sgt dh 7e kena rompak.. mcm2 cter.. xpasal2 je adik ko kne..

▪imie fatima▪ said...

Jom singgah blog saya,menang telekung !: Jom Menang Telekung Thaiyibah

awEEN said...

allah..kesiannya..mesti la time tu berdebar gila..nasib baik dorang nak rompak n ada kastemer llki dlm tu..kalau tinggal sorang lagi la bahaya....

Vitamin for beauty said...

hyeee, tumpang lalu sini.
nak kulit cantik dan sihat?
saya ada jual vitamin untuk itu.
berkesan dgn harga yang berpatutan.
:)

Botak said...

lepas ni kena berhati-hati bila nak cari kerja sebab semua kerja dah tak selamat lagi sekarang ni..

jeBateja said...

pehhhh...bikin den panas jerk....kalau dapat..kita ramai2 pukul dgn botol kicap JALEN...err..HALAL kan...?...ahakz

Nelly The Strange said...

akak buat cerita seram .. nasib tak baca sorang-II !

J.M.R said...

demmit la perompak tu..lain kali, ada pape, suruh adik call aku je..leh aku cepat2 pegi sana..kihkihkih..adik gojes..

iMBobo said...

kalau dpt tangkap tu mmg lunyai lah jawabnyee..

adan said...

serius paling bengang part perompak tu remaja melayu.. melayu sesama melayu nak pukul kepala pulak.. dah mabuk macam2 boleh jadi..

wahida said...

sian kat adik u sis...takutnya bila jadik mcm ni...
sekarang bahaya ada kat mana2...huhu..

semoga adik sis cepat baik...

siti said...

siannya.. org x bersalah ramai menjadi mangsa.. sian adik cik mas..

einz said...

keji tol la perompak tu....cian kat adik kak ct yg omey tu...ahaksz~ngeee...

Atie iskandar said...

kesinannya adik akk.. mintak2 da xtrauma lagi..

teruknya budak2 zaman skang,, atie ngat bgsa lain,, upenya melayu.. skang hantu pon takot dgn manusia kak..

akk take care oke , mish u ;)