Tuesday, October 18, 2011

spirit of the coin versi budak skolah~~kan~~

Assalamualaikum u olss
huahhahahhahhahhahha~~ sori r, smalam janji nak update malam kan tuk stori nih
tp malangnya, aku tertido awal plak sb sakit kpala
apa nak buat, kpala perlu diutamakan
kalau tak, camno nak wat ceta antu kan
ce pikir, ce pikir
huhuhuhuhu......
jadi dgn bangganya, aku amik keputusan nak citer subuh hari ini je lah
walaupun feel dah lari ke laut
tp ssemangat nak citer seram tu berkobar2 plak, sb da lama bonar tak create citer antu, kann~~


citer ni berkisar ttg kawan2 skolah aku masa aku form 2 dulu kalau aku tak silap
masa tu ada sorg budak pompuan baru masuk skolah tuh
dari perwatakkan dy, mmg aku dah agak
napa dy leh masuk ke skolah tuh sedangkan dy pada awalnya pernah duduk di skolah yg terbaik kat mesia nih....huhuhuhu
dy ni jns berani mati
nakal dan suka wat keje giler...1 day, dy leh ajak mem2 aku main spirit kat tandas lama sblah pokok besar.
seingat aku, time tuh time latihan sukan sekolah, dan dia salah seorang pelari pecut rumah merah.
awalnya, kat kantin, aku tgk dy lukis sumer hurup dan nombor atas kadboard, aku tyalah, "oit, watpe tuh?" dy pon senyum2 dan boleh kata "tader apa, nak main game ja,"
aku tyalah balik "game apa, nak join?" aku pon sungguh2 nak ikot serta. tp mungkin sb awek ni cam berlagak sket, dy leh cakap kat aku "tak bleh, ni permainan lain sket," terus awek tu blah ngn beberapa mem aku yg lain.

dgr2, dlm pkul 3 ptg mb, dari dewan lama skolah aku, sorg awek leh menjerit sekuat halilintar dan dgr spi ke banggunan tpt kami buat praktis tari.
kita org igt ada awek yg tgh main2
rupa2nya, awek tadi yg nak main spirit tu dah kena kacau
menurut citer rakan2 yg ikot main spirit bodo tuh
awek tuh main pakai syiling lama
ada dlm 3 org bangang r yg turut serta game tuh..konon nak merasa kelainan
malangnya, salah sorg dr pemain tuh penakut besar
bila awek tadi minta depa main pakai darah, mem tadi dah tak seng duduk..
dg setitis darah yang dicucuk dgn jarum nametag awek tuh (pas kejadian tuh, skolah terus tukr nametag lekat, apakah???)
depa pon mula baca mentera yg 2 mem lain tak paham
mungkin kerana lokasi ditambah ngn cuaca yg semakin gelap
setan pon mungkin suka kot ngn aktiviti depa, jadi masa awek tadi minta member aku yg penakut tuh tya soklah bodo, mem aku dah cuak sakan
dy gila2 takmo soal, sb sblom tu syiling lama tuh dah npk gerak2 sket
dsebabkan nak melarikan diri dari tugas menyoal, mem aku tuh lepaskan tangan n tros lari dari situ
apa lagi bertempiaran r yg lain lari jugak..walaupon syaratnya takleh leps tangan.

nak dijadikan citer, ptg tu jugak, awek yg kuarkan darah tuh kena rasuk
mmg terbaek r dy kena rasuk
mana taknya, dy leh tendang cikgu disiplin kita org yg kacak tuh dari atas pentas ke lantai dewan..tak ke kuat bonar tuh.
seb baik ada ustaz yg redakan keadaan walaupun gaya dy tak mcm reda. yg aku tgk time tuh, mata dy bulat terjenggil, pastu mulut dy kumat kamit cakap bda kami tak paham. sambil tuh dy cari2 mem aku yg taknak soal tadi
kata dy, ni salah mem tuh, skrg ni dy nak balas dendam, dy nak bunuh mem tuh. tak seriau mem tuh dgr. dy cakap lagi "aku akan cari ko spi jumpa!" siap gelak2 plak tuh
mmg cam dlm flm r aku tgk reaksi dy...sakit awek tu membawa kpd sikap dy yg berubah dari havoc kpd pendiam.

dy suka dok sdri2, kata ustaz tuh, dy mb nak amik masa lama tuk cihat, memandangkan yg ikot awek tuh kuat cam laki,
tu mmg benar lah, sb setiap kali kami lalu sblah padang ngn dy, dy musti tunjuk pokok pisang kat hujung padang, dan cakap, ada lembaga yg salu pandang dy dari situ, ajak dy ke pkok pisang tuh, sedangkan tader sapa pon kat c2..mencicit kami lari bila dgr dy cakap cenggitu.
blom lagi kes dlm bilik kemahiran hidup, dy leh main ngn pengikir kayu tuh sambil cucuk2 antara ruang jari2 dy ngn laju2. mem2 laki kita org pon rasa terkejut, spi ada yg kata dy gila.
dsebabkan hal tu jadi makin serius dan sikap dy nak mencari mem yg tak nak soal antu tu mcm menggila..dy pon dikuarintin dirumah dan dibawa ke kampung tuk berubat.
seingat aku, sepanjang awek tu ada di sekolah, mem aku yg sorg agi tuh tak pernah tunjuk muka depn awek tu, takot pya psl..mana taknya, ayat2 bunuh pon pnh kuar dari mulut awek tadi. tak ke takut giler mem tuh.
aku igt agi yg bapa awek tu salahkan skolah sb perkara nih, sedgkan anak dy yg nakal. takkanlah skolah leh sekat apa yg murid buat sedangkan cikgu taktau apa2. ce pikir?

apapon, sepanjang tahun tuh mmg kami sering kena berhadapan dgn histeria awek tuh yg tiba2. disebabkan hal tuh juga, masuk ja form 3, famili pompuan tuh terus pindahkan dy dari skolah tuh ke skolah lain.
mungkin sb nak dy berjauh kot dr spirit tuh smbil nak berubat, dan aku rasa perkara tuh lah yg terbaik buat dy.

walaupon citer aku ni tak berapa nak seram..tp tu lah kenyataannya bila kita nak berdamping ngn setan. sumer urusan jd tak kena.
dari nak berdamping ngn setan atau nak tgk antu, aku rasa, lagi baik korg baca quran. lagi tenang idop. ni tak, jiwa kacau..apakah???

3 comments:

ikatankasihku said...

mmg permainan spirit tu femes dulu2..akak pon main jugak..atas dasar terpengaruh, nsb takde apa2..menyeramkan...

Anum said...

x pernah main benda2 cm nie

einz said...

bahaya main benda ni sume.....ase haram kot sebab cam kita seru iblis...