Wednesday, October 19, 2011

cerita buah rambutan~

Assalamualikum u olss
memalam hari la pulak nak ceta pasai buah rambutan
apa kes?? tader kes pon, saja nak ceta pasai rezeki datang bergolek
bukan rezeki duet pon, tapi rezeki makan
bukn senang tau nak tgk org sekarang nih sedekah makan kat umah org
walaupon masa tu bulan pose
jarang2 lah aku tgk
melainkan kat dlm drama tv, ha yang tuh mmg tak leh disangkal lagi.


rasanya, dlm minggu leps kot
makcik owner umah nih dtg umah aku
bg rambutan lekang selonggok, memandangkan pokok rambutan kat umah dy dah berbuah banyak.
boley kata sebakul jugaklah makcik tuh bagi
bila aku tgk2 ja buah tu
aku dok pikir,
"oh makcik, sapa aja nak abeskan buah sebanyak ni..suami saya tak minat sgt ngn buah nih, anak saya tak makan rambutan..."
tp apapon, takkan aku nak cakap plak depn2 makcik tuh
kira aku cakap dlm ati jer lah time tuh
tp nama pon rezeki bak kata cik hanny esandra
jadi aku pon setiap pagi dan petang akan try abeskan
sampailah ke ari semalam kut, aku da lupa~
makcik tuh dtg lagi ngn bg selonggok lagi buah rambutan
terkedu aku dibuatnya..mana taknya, yg dalam bakul pon tak abes agi

mmg kenduri rambutan aku 2 minggu nih
kekadang tak sarapan aku dibuatnya
sb nak abeskan rambutan tuh
well, mmg rezeki aku murah minggu nih
apapun, thanks makcik kerana mengenyangkan perot saya
kalau ada lagi tahun depn, ulur2lah lagi
jimat duet nak beli buah rambutan kat pasar...lallala~~

7 comments:

adan said...

perghh... lama dah tak makan buah rambutan ni.. sedap bila makan time sejuk kak.. letak dalam icebox.. perghhh..

jeBateja said...

Pehhh...terbaekkkk...kalau den...kupas banyak2...masuk dlm peti sejuk....pas tu sambil tgk tv makan...pehhh...sehingga menjilat tumit ooooo...ahakz

ikatankasihku said...

orang dah bagi tu, kebas je la ek...

fAr0T said...

rugi la xmakn rambutan...sedap wooo.... tp pulasan n manggis ttp di hati...hehe

Anum said...

best la rambutan

Niena Pengembara Ilahi said...

nice entry... sedap rambutan tu ^^

Namee Roslan said...

wah, da lama x mkn. akak tunjuk ni sy dah teringin dah. eh rsenye dah bertahun sy xmakan. hehe. smpai skang masih xtau nk kopek kulit tu :P