Wednesday, August 1, 2012

hati2 di jalan raya yer kawan2

Assalamualikum u olss

bulan2 puasa camni, pada dasarnya mmg lah kita nih akan letih 1 tubuh badan kan
aku akui hal tu, sb leni pon, laki aku tgh membuta sb smalam dia duty full
sian tgk dia, cam dah tader tenaga jek
itu pon sat td aku leh kerah lagi tulang 4 kerat dia ajak gi Giant
jahat tak aku??? kuikuikui
nak jd suami mithali, seharusnya mmg begitu...lallalla~~

sewaktu aku dlm perjalanan balik td
aku rasa aku dah tgk 2 xcident kat jalan menuju ke bandar darulaman
satu tuh antara kereta wira ngn teksi..mmg remuk abeslah
satu agi kereta waja, nampak gaya tak langgar sesapa, tp langgar tiang letrik
huhuhu...sian giler aku tgk
minta2 tader sapa yg cedera parah
kata laki aku 
"biasalah yang, bulan pose cenggini, masing2 letih. ntah2 masa driver tu bawa, mungkin terlelap. tu yg terxcident tuh..."
aku pon angguk2 jek.
mungkin btollah cakap laki aku tuh...kita pon tak tahu situasi sebenar kejadian
hanya sekadar boleh membuat andaian jek..

lastly utk stori arini, aku nak cakap
berhati2lah di jalan raya...kut ngantuk, silalah berhenti ditepi..tido ke, apa ke
jgnlah ikotkan perasaan yg dikuasi nafsu tuh..sb stahu aku setan tader bulan2 pose cenggini..kuikui

dan tak lupa juga
sedikit berita kurang gumbira dah aku terima
laki aku tak dpt cuti raya tahun ni...tp dy capat cuti pose pulak...10hb dah balik
uwaaaaaaaaaaa, raya kedua dah balik kedah balik..tak aci! tak aci!!

sentap skjp....huhuhu

12 comments:

shedameor said...

berhati2 di jalan raya. hehe

sHi Ma said...

Br tgk berita, suami isteri tposok bwh bas.. Sebak sgt rasa, isteri pula mgandong 7bulan.. Sama2 lah kita bhati2 semasa memandu.. Insyaallah

Wanieys said...

dekat2 nak raya ni mula makin banyak xcident...takut dgr....semua hati2 la....husband wani pun xtau la dpt cuti ker x hikhikhik

dhiera said...

tugas kerja tu lg penting kn? nak wat macam mana~

Hanny Esandra said...

redha je la noks ya.. apa2 pun korang pun hati2 lah..

jeBateja said...

wahhh....bagus tul nasihat hang...hang pun jgn le ajak asben pi giant waktu dia letih....nanti dia gi balai bomba plak...

Suraya Baharun said...

betul tu bulan pose ni memang kene betul2 berhati2, jiran sebelah umah su baru je eksiden...teruk sgt kete dia memang total lost la...punca tertido sedar2 dah langgar pokok..kami sekaluarga yang dengar ni sedih sgt...yela nak raya2 ni...jadi berhati2 la di jalan raya...kalau mengantuk sgt tu elok la berhenti tido jap kan...

محمد شهريل القنيطري said...

betul tu kena lah berhati2.tambah2 bila dekat dgn raya..ermmm..hehe,keciannya x dapat blik raya...hehe

Asrul "iLham" Sany said...

mentang2 ko dpt kete baru kan, nyah hahahaha

Bobo said...

rehat sebentar bersama kit kat atau nescafe hehe.. klau nk lagi bertenaga minum redbull.. :)

imie fatiema © said...

adeii macam2 kan,aritu kami pulak terlanggar anjing..kesian sgt tapi anjing tu dukk rempuh keta kami camne tak sempat brek..sadisss

Namee Roslan said...

selalu orang ngantuk so bawa kereta pun macam nak tidur. bahaya betul. hati2 lah semua.