Thursday, September 2, 2010

dugaannya bulan puasa ni


dimulakan dengan bismillah....

hihi...mcm nak bagi perutusan raya la plak..ni la balasannya bila perot dah sakit, macam2 perkara yang bermain di dalam kepala otak selain dari memikirkan masa yang seakan-akan berjalan agak slow but steady.

sedari semalam lagi perot ni dah memulas-mulas, rasa nak terbuang air besar ada, rasa nak pitam ada, rasa nak pergi buka peti ais pun ada. cuba sajalah korang bayangkan, macam mana kuatnya dugaan bulan puasa ni.

nasib baiklah aku ni penyabar orangnya, jadi aku bertahan juga sampai lah berbuka puasa. mak mertua aku kata, orang yang menyusukan anak tu memang macam tu, badan tak tahan sebab banyak menyusukan anak, mereka juga digalakkan untuk berbuka kalau dah betul-betul tahap kritikal...jadi bagi merenung-renungkan keadaan itu, aku rasa aku tak cukup kritikal lagi. aku rasa yang aku masih lagi boleh bertahan..huhu (amin).

kalau aku gatal-gatal nak berbuka puasa maka memang benarlah yang aku ni tak redha dengan dugaan yang telah Allah swt berikan. walaupun aku kurus melidi, aku masih rasa sayang untuk ponteng puasa, aku lagi rela untuk melupakannya dengan pergi buat biskut raya dan baring-baring di atas kerusi sambil melihat jam, huhuhu.

yang penting sekarang aku masih bertahan, syukur kepada Tuhan. sakit perot ni aku jadikan sebagai satu masalah kecil saja dan aku akan terus berpuasa...yehaaa...

selamat berpuasa...

No comments: