Monday, April 30, 2012

pesta cerpen


Assalamualaikum u olss

tader masa nak BW skrg, banyak urusan sket
kalau ada sapa2 yg free
sila join yek...




Friday, April 27, 2012

memang bukan rezeki aku

Assalamualikum u olss

memang bukan rezeki aku kot nak sambung blajo
walaupon org tuh dah panggil temuduga
aku ttp rasa tak sedap hati
banyak perkara yang nak difikirkan
selain dari ikha, ikha dan ikha

pinjaman agi, umah sewa agi, duduk berjauhan agi
semuanya buat aku rasa nak nanges
hasben ada tanya
"betoi ka ayang tak kisah nih, sian ke ayang nak sambung blajo,"
gila ko aku tak kisah, kisah giler kot
tp mana agi penting, 
anak yg mmg tak pernah berjauhan dari ibunya ke
atau ilmu yang leh dicari bila-bila masa saja
walaupun umor dah masuk 40 tahun, yg penting keinginan yg kuat

mungkin, kali ni aku kena menolak kot
tgkkan muka ikha je dah buat aku sayu
sayang sangat nak tinggalkan dia dgn mertua aku
kang tak pasal2, nanges aku malam2, windu pya pasallll..

sememangnya ni merupakan keputusan yg paling berat aku pnh buat
tp dah ni jalan yg aku pilih
jd tak mungkin aku mampu nak berpatah balik
sayunya rasa wehhh...

nak termenung sat..babai~

Sunday, April 22, 2012

boboiboiiiiiiii...ahakzzz

Assalamualaikum u olss 
tgk apa yg walid ikha rakam time ummi dia tidor 
hahhahha, klako btollah dak kecik nih 
ni lah ayat baru2 nak blajo cakap, tak lain tak bukan ialah


BOBOIBOI....ahakzzz



video



salam pagi isnin buat sumer....hehhhe

Friday, April 20, 2012

alif ba ta

Assalamualaikum u olss 


hari yg lemaulah 
but syok tgk ikha goyang2 kpala tgk video nih 
hummm, bilalah ikha nak pandai cakap sket yer...




   


 selamat berhujung minggu u olss

Wednesday, April 18, 2012

puasa ganti la pulaks~

Assalamualikum u olss


alhamdulillah, bangun jugak aku pagi nih
dah la mata nih mmg liat nak bangun pagi bebenor
tapi sb dah prepare dan set otak awal2
jadik bagun jugak aku kul 4.45 pagi td
bukan apa, nak ganti puasa lah kengkawan
maklumlah, pompuan kan..mana ada yg cukup harinya...hehheh

tak makan sedap pon, makan megi ja
jadilah buat alas perot
tahan tak tahan tuh tak taulah
sb sblom ni ganti puasa aku makan biskut ja pepagi ari
leh ja sabor spi kul 7..hehheh

berapa ari kena ganti tuh jangan tanyalah yer
biorjalah aku, aku dan aku yg tahu..hehhe
yg penting nak mengganti tuh

tader idea nak borak panjang
lemau pagi katanya~~
sampai berjumpa agi..

ps: berbuka nanti nak makan apa ek???? aishhh

Tuesday, April 17, 2012

kita boleh, kalau....

Assalamualaikum u olss


meh renung-renung





Kita BOLEH kalau nak bonceng awek yang tidak halal bagi kita dengan satu SYARAT, di antara lelaki dan perempuan di atas motor itu mesti ada BAPAK PEREMPUAN tu, BAPA PEREMPUAN tu duduk tengah-tengah moto.. [Ustaz Azhar Idrus]

Monday, April 16, 2012

walaweh ikha...teranjat boboi

Assalamualaikum u olss


hahhahhahhha, hadoyai anak aku nih
tgh aku dok syok main game
tetiba si kecik nih hulur ke tangan aku sebijik sesuatu
pertama kali aku tak tgk, aku amik ja
kali kedua aku dah naik heran, sb dy kekeh2 ketawa
last2 bila aku pandang ats tapak tangan aku
rerupanya biji timah kering sedas...teranjat boboi
teros aku buang...hahhahhahhhahhaha~~

ikha..ikha...dalam diam ek nak pekenakan ummi

skrg tader idea nak nulis, otak masih goyang2...kikiki

Sunday, April 15, 2012

hepi buffday cayang....

Assalamualaikum u olss

tadi gi mekdi, nyambut besday ikha yang ke 3 tahun
kami taklah nempah kek cam org lain walaupon umminya kemain xcited agi nak nyambut besday si kecik nih
kami cuma carik kek yg sederhana, ada rupa kartun sket
cukuplah, yg penting ikha happy~

malas nak ceta panjang
sb letih berjalan tak ilang lagi
jom tgk gambo si kecik nih
camne dy nyambut besday ngn pnuh xcited

layanzzzzzzzzzzzzzzzzz~~

kek yg rupa cam badut..hehhhe

penuh perasaan tgk walid pasang api lilin..hehhe

dah start nyanyi...tepuk2 tgn gitewwww..hehhe

tak sempat potong, dah jilat pisaunya dulu, nampak bonar lapornya...hahha

k fine, walid tolong....hehhehe

k fine, ummi plak nak tumpang sekaki..hehhe

"alolololo, nak suap yerrr...meh, meh~~cayang ikha"

ikha wat muka tensen sb tukang amik gambo tak encem..hehhhe

sesi makan bermula....hehhe

heppy buffday cayang, dah besor dah anak ummi nih. ummi doakan ikha jadik anak yg comey
dan disayangi Allah...

Saturday, April 14, 2012

esok si dia dah 3 tahun....syukur alhamdulillah

Assalamualikum u olss

hai, nak kasi tahu nih
sok si kecik putri zulaikha dah nak masuk 3 tahun
tak sangka, dah 3 tahun berlalu semenjak aku sarat nak terberanak dulu
alhamdulillah, zulaikha membesar menjadi anak yg lasak dan comel
semoga Allah sering memberkati beliau
ummi dan walid sayang sangat pada kamu
kamulah buah-buahan ummi..ehhh~~
tak..tak, kamulah cinta hati ummi dan walid
semoga zulaikha membesar menjadi anak yg comel dan taat kepada Allah
amin ya rabbal alamin

muka minta kena cium..ahakzzz


sok nak bawa cik ikha sambut besday kat mekdi
maklumlah, kentang goreng mekdi adalah fevret beliau
ikotkan ajerlah, yg penting cik ikha hepi...

Friday, April 13, 2012

contest "Walid dan Ikha" bubble dialog

Assalamualaikum u olss

hahhha, di hari jumaat yang mulia nih
aku igt nak wat contest wat korang2 sumer
adiahnya tersangatlah menarik
adiah sponsor hokey....haruslah menarik

tak susah pon
nak follow aku ke, takmo follow aku ke
itu ikot korglah
yg penting korg bahagia

Photobucket

sila ikuti syarat2 di bawah

1) buat entry "contest "walid dan ikha" bubble dialog"
2) copy banner contest
3) like n follow blog n page CZ n para sponsor (yg follow tu ikot suka, tp like tu WAJIB)

like GOBOK KOPAK

4) tulis dialog di dalam bubble (tak payah copy gambo, if nak copy dan letk dialog dlm
bubble, lagi bagos) cth:

walid: ikha, walid hensem tak?
ikha: ntah (sambil gelak)

4) done?just tinggalkan link diruang komen

tarikh tutup penyertaan ialah 10 mei 2011

ps: if peserta contest lebih dari 10 orang...contest akan diteruskan, sekian~~

adiah2nya,takleh nak senarai agi...nti akan di beritahu kelak. tak ong lah bg tau awal2 kan..kehkeh

jom tgk gambo dialog yg perlu diisi, jgn gelak naaaaaa...hahhha


Photobucket

Photobucket

Photobucket


hahhahha....apo ajolah yg anak beranak tu bualkan...ish3

sila2, jemput join sekali...yg pasti adiah pertama datang dari Jakarta...tunguuuuuuuuuuuuu~~

Wednesday, April 11, 2012

Selamat Pengantin Baru

Assalamualikum u olss

saja nak ucap selamat pengantin baru buat sahabat
NorHuda Sjamsuddin dan pasangannya Hazlami Adnan

semoga percintaan mereka kekal abadi



Photobucket






sgt sweet tgk depa berdua...teringat I masa naik pelamin dulu..kehkehkeh


ps: gatai dok edit gambo bior merelip, kelesssssssssssss~~

yuhuuu, berjaya buat banner dgn jayanya...ehem2

Assalamualaikum u olss

gilolah, dah pukul 1 pagi pon, anak beranak tak tido agi
nampak sgt keturunan burung hantu
hehhhe, ikha oh ummmi...apa nak jadi nih~~

tadi ada tsunami yg berlaku di acheh
menurut news, gegaran tuh boleh dirasai sampai ke kedah
aku tinggal kat kedah kowt..errr..tapi alhamdulillah, aku blom rasa apa2 lagi
minta dijauhkan Ya Allah...semoga dibeli pelindungan yg baik2 dariMu Ya Allah, aku memohon.

jadi utk mengubat hati yg gusar
aku pon try2 lah buat banner yg tak brapa nak rupa banner (tgk kat sidebar)
banyak kali edit jugaklah tu
mau makan ati gaklah gamaknya
rasa cam nak gigit2 bantal jugaklah dibuatnya
mana taknya, asal post, rupa lain
asal post, jadik gedabak
aduhhhhhhhhhhhh....tensen plak rasa
tapi berbekalkan berkat kesabaran dan buka belog2 kengkawan yg terer buat banner
akhirnya, jadik jugaklah banner aku tuh
walaupon taklah segempak mana




jadi tak, alhamdulillah...jadiklah jugak
yer tak...hehhehhe
sabo je la...

ada sapa2 pandai buat banner doddle tak???

Assalamualaikum u olss



PENGUMUMAN




sIapa pandai buat banner berbentuk doddle yg comey lotey??
suai ngn belog akak nih
kot2 ada sapa yg pandai
sila bg tau
akak nak minta korg buatlah
nanti akak bg topup rm5

yg mana paling best, tu yg akan akak pilih..

sekian...lallla

Tuesday, April 10, 2012

Warna Kasih

Assalamualikum u olss




klik gambor utk baca~~LOL

suda join...kehkehkeh...


ps: nampak sgt tader keje nak buat kat umah..kehkeh

Monday, April 9, 2012

merajuk arhh??? erkkk

Assalamualaikum u olss

arituh saya ada pegi taman
ummi kata ummi nak amik gambo saya
tp bila saya posing jak
musti ummi kata

"ikha, takmo r gitu.."

"ikha takmo r buat camtu, cara lainlah"

"ikha...alahaiiii, anak ummi nih...takmo lah, takmo camtu"

uishhh, payah benor nak ikot selera ummi nih
sampai tak paham kekadang~~
apa salah ke saya posing gaya gini

























"merajuk arhh"....huhuhu

merajuk kunon...lallalla


sengal tgh ari cenggini

Sunday, April 8, 2012

ampa nak jaga BABY, meh cni aku ajar

Assalamualaikum u olss

hahhha, kat cni nak bg tips cara jaga anak kat ampa sumer
cara yg btol, dan cara yg tak btol
bila tgk2 balik, rasa cam klakor plak
sb aku pk tukang lukis dy nih saja nak bergurau kot
tp ada nasehat di sebaliknya...let see~~


cam sengal ja yg wrong tu kan
tp mana tau, ada yg giler2 nak wat g2
jadik no no no yerr...kang ada yg baby jadik hulk kang

salam santai...yipppaaaa~~

dulu dan kini...versi skolah menengah~~

Assalamualikum u olss

bila dok tgk member2 lama (member baik hokeyyy)
teringin plak nak letak gambo
gambo dulu dan kini
gambo time skolah menengah ngn gambo da lepas menikah, hahhaha
cam old school ja bila tgk2 balik
beza btollah muka time tuh, hahhahha...sok suci...lallallal

jom2 tgk..pastu banding2kan...yg mana 1...lallallal

gambo time skolah menengah nih...ce teka yg mana kami kat bawah nih
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/


puan norhuda yg gojes~



puan adibah anum yg kiut...

puan shamshida yg comeyy..

puan ct yg ntahhh...tak tau nak describe...rock kowt..lallallalla....

ada beza ke, atau tak jauh beza????, hehhehhe

sumer mem2 dah berjaya skrg, ada yg dah jadik doktor
ada yg dah jadi akauntan
dan ada jugak yg dah buka kedai makan sdri
aku jugak yg masih berkhidmat tuk suami, megharapkan pahala syurga
begitu jugak ngn mem2 baik aku kat ats tuh

aku doakan mereka sentiasa sukses dan jelita selalu
biorpon dah beranak 3...kehkeh

hope leh jpa beliau2 smula
skrg sgt sush nak jpa, sb dah duk jauh nun di utara...sedey~~

Saturday, April 7, 2012

menara alor setar...dah naik pon...

Assalamualikum u olss

arituh, petang2 ari tader koje
aku, si suami dan ikha gi merayap carik taman permainan kat alor setar
kebetulan ada satu taman permainan duk terpacak bersebelahan ngn menara alor setar
rasanya taman permainan tuh, tajaan bank rakyat kot
sb aku tgk, sebesor alam cop bank rakyat ada kat mainan2 tuh
nampak sgt, bank rakyat yg sponsor..hehhe
dah hampir setengah jam kot main, aku dok perhati ja menara alor setar kat sblah tuh
teringin plak nak naik
rasa2nya berapa ek harga tiket dy
aku pon tarik2 lengan baju laki aku, laki aku pandang pelik
"asal yang?" dy tya
"jom naik benda alah nih," sambil aku tunjuk menara yg tak berapa tinggi tuh
"jom lah" laki aku offer.walawehhhhh mau plak dy, takleh buang masa agi nih
apa agi, aku terus dukung ikha n jalan tros ke menara alor setar

kami bayar rm 6 tuk sorg dewasa
ikha tak payah bayar, sb tak masuk 4 thun agi
kami pon naik lif, kata akak yg jaga menara tuh, menara nih tutup kul 10pm
kira boleylah kami lek2 sat, smbil tgk panorama alor setar...best le jugak..

mana pulak umah den nih???? aishhh

senyum, jgn tak senyum...

cium jgn tak cium..ahakzzz

intip jgn tak intip, lallallalllal~~

posing jgn tak posing...lallallla

menara alor setar jam 7 malam...apa agi, tak reti2 nak balik...maghrib da nih..kehkeh


Friday, April 6, 2012

malam BBQ kem kelubi....

Assalamualaikum u olss

tgh dok syok snap gambo
tetiba bateri leh abes plak
sedey kot, baru igt nak amik gambo kami banyak2
tp yg dpt hanyalah gambo2 ni ajer
jadilah, dr tak ada....hehheh

jom layan~~

kipas jgn tak kipas bang...hehhe

1st time tgk laki I bakor ayam....

tergelak2 plak laki I...suka letewww~~

dah masak kot nih.....

sapa lagi best....hadodoiiii...gaya apa je la nih????



RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

Assalamualaikum u olss

nak join GA
thanks cik einz ajak join yer...
skrg nih cam rajin jek nak join....
padahal tader entri baru nak tulis...kehkeh
cik penganjur surh bagitahu apa adiah2nya
sila tgk di bawah

Hadiah Utama : 1 orang x RM 50.00 tunai
Hadiah Kedua : 2 orang x RM 30.00 tunai
Hadiah Ketiga : 2 orang x RM 20.00 tunai
Hadiah Saguhati 10 orang

tag sumer yg lalu lalang...hehhe

Thursday, April 5, 2012

malam ni ada BBQ~

Assalamualikum u olss

malam ni ada BBQ kat kem nih
tp bukan 1 kem ni yg buat
tp tok ketua flat nih yg rajin nak buat
besalah bila dah jadik ketua nih kan,
nak bagi anak2 buah tabik hormat dan sayang ke kita
mustilah kena banyak sket buat aktiviti
smoga tahun dpn leh jadik ketua agi...hehhhe..merapu2

dgr ceta dari laki aku, depa minta bini2 askar nih buat juadah sket tuk bawa turn nti
part tu ja dah buat aku lemah lutut
juadah apa ajerlah yg aku nak bawa turn,
aku ni bukan terer pon masak
sekadar puding jagung tuh, pandailah sket2
sian tak aku...sian kan, kan....uhuk2



kang silap2 ada pulak aku gi beli kek pisang kat supermarket nih
beli dlm 2 bundle
pastu potong2, masuk bekas
tapi sblom tuh kena hangatkan dlu dlm oven, hikss
bior depa igt aku msak sdri, jahat tak aku???hahhahhha
lantaklah, bukan ada org nak cek pon,
kot2 sedap, kot2 depa nak resepi, aku google je lah resepi dlm tenet
pastu aku copy banyak2 bagi kat depa
haaaaaa, selesai masalah...hakhakhakhak..mmg sengal~

k lah, nak pi tgk depa potong ayam tuk malam nih
mana tau ada yg nak minta tolong
leh la aku ringan2kan tulang...sayonara amigos....lallalla~~